Ny rapport: Der er fem - måske kun fire ulve tilbage

Der er fem - måske kun fire ulve tilbage i Danmark, lyder de nyeste konklusioner. Arkivfoto

Ny rapport: Der er fem - måske kun fire ulve tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er fem - måske kun fire ulve tilbage i Danmark, viser seneste ulve-data.

Holstebro: Man har vidst det længe - men nu er dokumentationen blevet mere nagelfast.

Ud af de oprindelige ni ulve, der i starten af april kunne dokumenteres i Danmark, var der i slutningen af årets andet kvartal blot fem ulve tilbage. Det er en af konklusionerne i en ny statusrapport fra den nationale overvågning af ulven fra DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.

To af ulvene vides omkommet, én er skudt og dræbt i Danmark og en anden påkørt og dræbt i Tyskland, mens to andre er udvandret til Slesvig-Holsten, hvorfra de formodes ikke at være vendt tilbage.

Siden er der dog yderligere fundet en ulveunge i Tyskland i juli måned - som ligger uden for rapportens tidsmæssige fokus - der løber fra den 1. april til 30. juni.

- Så der er højst sandsynligt tale om, at der nu kun er fire ulve tilbage ud af de oprindelige ni, siger Peter Sunde.

Dén konklusion er dog forbundet med en vis usikkerhed, da en af de udvandrede ulve kan have vendt om i Nordtyskland og søgt nordpå igen.

Problemulve?

I statusrapporten fremgår det i øvrigt - med endnu større sikkerhed, end man hidtil har kunnet bevise, at ulvene har stået bag 17 ud af 28 tilfælde af husdyrangreb fra den 1. april til 30. juni.

Og i 11 af de 17 sikre ulveangreb er det ifølge notatet også muligt at køns- og individbestemme ulven. Og det viser sig, at det er de tre han-hvalpe fra det vestjyske Stråsø-kobbel, der tilsammen står bag de 11 angreb. Og det bør blåstemple ulvene som problemulve, mener kritiker:

- Fordi man i forvaltningsplanen siger at ulve, der gentagne gange angriber husdyr er definitionen på problemulve, så er de her efter min mening problemulve, siger Erik Poulsen, der er ulvedebattør og kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

Forskerne bag ulveovervågningen formoder i øvrigt, at begge ulveforældre (Ulfborgparret) fortsat er i deres vestjyske territorium.

Ny rapport: Der er fem - måske kun fire ulve tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce