Annonce
Debat

Et godt eksempel: Teknisk skole i Skjern har Danmarks bedste tekniske uddannelse

Debat

Det smerter, når gigttilbuddene mangler i Ringkøbing-Skjern

Læserbrev: Kære nyvalgte kommunalbestyrelse. Først og fremmest tillykke med valget. I har en vigtig opgave foran jer.

Debat

Kollektiv afstraffelse af foreningslivet

Læserbrev: Folketinget vedtager mange love hvert eneste år. For mange efter min smag. Fælles for de mange love er dog, at de er fremsat og vedtaget i bedste mening. Men undertiden rammer lovene helt ved siden af skiven og i forhold til de problemer, der ønskes løst. Et grelt eksempel herpå er den famøse knivlov, der blev vedtaget for at dæmme op for knivstikkeri i bandemiljøer m.v. Men loven ramte totalt ved siden af, fordi lystfiskere, spejdere, jægere, håndværkere og andre med et anerkendelsesværdigt formål med at bære kniv pludselig blev belemret med en tåbelig regel. Altså kollektiv afstraffelse, hvor titusinder af lovlydige borgere blev ramt af loven på af nogle få afstumpede banditter.

Debat

Naturkraft: Nu står det der, og noget må gøres. Jeg har et par forslag

Læserbrev: Naturkraft?? Ja det er unægtelig et godt spørgsmål.

Debat For abonnenter

Stakkels mand: Nu er det Jeppe Bruus' tur til at være Komiske Ali

Debat

Mange vil boykotte fodbold-VM i Qatar, men det er langt værre at tage til vinter-OL i verdens værste diktatur

Man skal passe på med at kalde Kinas ministerpræsident, Xi Jinping, for "en klovn, der efterstræber magt". Det gjorde en kinesisk forretningsmand, Ren Zhiqiang, sidste år. De næste 18 år sidder han i fængsel.

Leder For abonnenter

Husk på de utroværdige - men pas på med generaliseringer

Annonce
Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Det bliver sørme jul alligevel

Om en måned og én dag siger kalenderen 24. december. For mange af os er det både naturligt og forventeligt at se frem til en hyggelig og fredelig stund, hvor alle hverdagens udfordringer og problemer er parkeret og erstattet med hygge i familiens skød, dejlig mad og en stor bunke gaver under juletræet.

Debat

Såd’n var det ikke i halvfemserne: Hvor gik By-Venstre hen, da de gik ud?

Debat

Personfnidder: Hvorfor måtte de borgerlige ikke lege med?

Læserbrev: Da vi tirsdag den 16 november stemte til byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, viste det sig ikke forbløffende, at der kunne dannes et borgerligt flertal, men utroligt nok ville Hans Østergaard ikke indfri det.

Annonce
Debat

Miskmask: Usmagelig konstituering

Læserbrev: Venstre og Socialdemokratiet er gået sammen igen, selvom deres politiske målsætninger er meget forskellige.

Debat

Konstituering: Op i det røde felt - eller en stille undren

Debat

KD-ambitioner: Så godt som det kunne blive

Læserbrev: I Dagbladets fredagsudgave kommenterer Frank Grønhøj valgresultatet og den efterfølgende konstituering. Der bliver blandt andet spurgt til mine og KDs ambitioner. Det vil jeg gerne give en kommentar:

Debat

Dommens dag: Fårene blev skilt fra bukkene

Annonce
Debat

Mere frihed og flere muligheder i landdistrikterne

Læserbrev: Det skal være attraktivt at bo i alle dele af Danmark. Også i de landdistrikter, som desværre ofte halter efter de store byer, når det gælder bosætning, jobskabelse og vækst. For Venstre er det afgørende, at vores landdistrikter får mere frihed og flere muligheder.

Leder For abonnenter

Fem dage og seks minutter er en hån

Debat

Kommentar til konstitueringen: Jeg kom op i det røde felt

Læserbrev: Jeg har lige siddet og læst om fordelingen af udvalgsposter i Ringkøbing-Skjern kommune, og det har fået mig op i det røde felt.

Annonce
Debat

Mink-aflivningen: Det kan ikke passe, at manglende hjemmel blev overset

Debat

Kong Hans, klodshans, vindere og tabere: Et skuffende resultat set fra den sydlige del af kommunen

Læserbrev: Så er kommunalvalget overstået. Hvordan gik det så? Tjaaah, måske lidt som sidst.

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Giv nu ikke op i Tarm - ideen med søndagskaffe er glimrende

Nu er kommunalvalget overstået. Nogle kandidater glædede sig over flot opbakning fra vælgerne. Andre slikker sårene, mens de sidder og undrer sig over, hvorfor der ikke var flere, der stemte på dem.

Debat

Der er klister på taburetterne i Café Spjald

Debat

Hvordan kan I gøre det: Massakre på vestjyske bøgetræer

Læserbrev: Skjern Birk Plantage ligger i udkanten af skovkanten i Den Grønne Korridor. I en krans omkring Skjern Birk Plantage er der plantet en del løvfældende træer rundt om en stor granplantage.

Debat

Torve-tanker dagen før dagen: Der bli’r gået til vaflerne på flere sprog

Læserbrev: I skrivende stund er det dagen før dagen. Tirsdag er det KV21-dag. Ikke bare i den lille vestjyske hovedstad, Ringkøbing, men i hele landet. Det kongerige, i hvilket Hendes Majestæt dronning Margrethe II lige om lidt kan fejre 50 års regentjubilæum.

Debat

Hvor er fokus på vores svage unge i en tid med højkonjunktur og lav arbejdsløshed?

Læserbrev: Den 11. november 2021 var der jobmesse i Skjern, hvor 62 virksomheder var mødt op for at bejle til de unge mennesker. Men hvem har fokus på de svage unge mennesker, som står uden arbejde og job?

Debat

Det politiske drama: Vinderen tabte og taberen vandt

Debat

Når jeg bliver gammel

Læserbrev: Vi kender alle Peter A G´s sang ”Når jeg bliver gammel”. En rigtig god sang og tekst, hvor man let får tanker om sin egen alderdom, "Hvordan skal det være, når det bliver min tur?"

Annonce
Annonce
Debat

Der er brug for at sætte et nyt hold og en ny anfører for RKSK-holdet

Læserbrev: Nu har vi i næsten fire år haft et hold med et flertal fra V og A, hvor deres valgløfter bl.a. lyder” For samarbejde og resultater, med hjertet det rigtige sted”, ”kerneopgaverne først og ”mennesket før systemet”.

Debat

Så er det nu: Dine vigtigste stemmer er dem, du sætter i dag

Debat

CO2-udligningsaftale og Klimaråd

Læserbrev: Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at omstille vores produktion og forbrug til et grønnere alternativ.

Annonce
Debat

De unge vil have et ordentligt arbejdsmiljø - og vi er nødt til at gøre noget ved det

Debat

Turismeafgiften er en skattestigning og vil give faldende omsætning

Læserbrev: Under valgkampen er indførelsen af en turismeafgift gentagne gange blevet nævnt som en kilde til finansiering, når det stigende antal turister kræver investeringer i vores infrastruktur.

Debat

Der er plads til forbedringer

Læserbrev: Valgkampen er snart ovre og efter at have talt ved mange vælgermøder ligger ét klart: der er plads til forbedringer. Borgmesterpartiet Venstre står fast ved deres beslutning om at Naturkraft var en glimrende ide, og påstår at det ikke har været finansieret med kommunale midler. For mig er det ret åbenlyst hvad kommunen er til for – Din kernevelfærd. Er kernevelfærd forlystelsesparker med miserable besøgstal? Ikke i min verden.

Debat

KD: Nej til Raunonia

Debat

Ingen penge, ingen velfærd

Læserbrev: Vi bor i én af Danmarks mest veldrevne kommuner – vi har rigtig meget at være taknemmelige for. Ikke desto mindre kommer der nogle meget store udfordringer de kommende år. At finde løsninger er alt afgørende for vores kernevelfærd.

Debat

Det gode ældreliv: Et glemt emne i debatterne

Læserbrev: “Ræk mig lige koppen med den skårede hank og Politiken fra i går. Nok er den ikke særlig aktuel - men det er jeg heller ikke selv”...

Debat

For barnets bedste: Intentionerne er gode nok – men er vi som kommune gode nok?

Læserbrev: Vi vil alle det bedste for børn og unge. Og langt de fleste børn trives og udvikles i den danske folkeskole. Men vi må ikke glemme de børn, der ikke gør. Børn med særlige behov og særligt udsatte børn. Her kan vi absolut blive bedre. Som samfund og som kommune har vi et særligt ansvar – også overfor disse børn.

Leder

Udemokratisk fordel til store partier?

Debat

Grunde i landsbyer i Naturens Rige skal nytænkes

Læserbrev: Nylig afslag til ægtepar fra No, der gerne ville ændre på udstykkede grunde i No og købe flere grunde. Her var grundene endnu ikke byggemodnet, så det ville være muligt at ændre på størrelse enten ved sammenlægning af flere grunde – eller ændre reglerne, så der i stedet blev tale om storgrunde.

Annonce