Annonce
Debat For abonnenter

Tager mor det hele, så fint. Tager far det hele, så lige så fint

Debat

Forhøjede dagpenge er hjælp til kortvarigt ledige

Læserbrev: Socialdemokratiet vil investere i dagpengene, samtidig med at det selvfølgelig skal kunne betale sig at tage et arbejde. Jeg er derfor ikke enig med Dennis Flydtkjær (DF), som her i avisen skriver, at regeringens reformforslag om at styrke dagpengene vil fjerne incitament til at tage et job. Det er langt fra tilfældet.

Debat

Ikke alle skuldre er lige stærke

Læserbrev: Kravene til den unge generation er store og undertiden kan unge godt føle, at det kan være svært at leve op til deres egne samt samfundets succeskriterier.

Debat

Lem Kær: Da 14 – 14 blev til 16 – 12 og følgerne deraf

Læserbrev: Med 16 – 12 som afstemningsresultat for otte kæmpemøller med højder fra 210 til 270 meter i Lem Kær, som erstatning for de nuværende 11 møller 150 meter høje, må vi i de kommende år fra 2022 til 2030 forvente forstyrrende indtryk og billeder af Lem Kær Møllepark. Når og hvis VVM-redegørelsen godkendes, må følgende forventes:

Debat

Turismeboom: Der er brug for en tænkepause

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen: Vi behandler de frivillige mere og mere som ansatte

Vi har lige haft hestemarked i Hammel. Med tivoli, kræmmere, øltelte, kapsejlads og havefeststemning i store mængder. Hammel Hestemarked er en tradition, og der været afholdt hestemarked i Hammel i 49 år, undtaget coronaåret 2020. Markedet er kommunens største begivenhed med op til 52.000 besøgende.

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Annonce
Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Debat: Endnu en trist rekord. For tredje måned i streg slog serviceerhvervenes meldinger om mangel på arbejdskraft rekord i august. Mange brancher er hårdt ramt, herunder transport, industri og ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, hvor hele fire ud af ti virksomheder står og mangler arbejdskraft nu og her. Særligt hotellerne er i knæ. 80% af Danmarks hoteller mangler ansatte til den daglige drift. Tallene taler for sig selv – det er dybt alvorligt.

Debat

Debat: Retten til dagpenge - Hvorfor skal de unge igen betale prisen?

Debat

Regeringens finanslovsforslag underprioriterer erhvervsskolerne

Læserbrev: I finanslovsforslaget for næste år lægger regeringen op til at sænke budgettet til erhvervsskolerne med ca. 250 mio. kr. Det sker stik imod en bred politisk målsætning om, at 30 pct. af en ungdomsårgang skal søge en erhvervsuddannelse i 2025. Det er et stort skridt i den forkerte retning.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommissionsformand præsenterede os for skønmaleri om EU

Ingen statschef opremser de forgangne 12 måneders fejltagelser, når vedkommende holder en årlig tale om nationens tilstand. Nu er Ursula von der Leyen ganske vist ikke statschef, men kun formand for EU-Kommissionen. Men heller ikke hos hende var der plads til kritik endsige selvkritik, da hun onsdag beskrev unionens tilstand.

Debat

Naturens Rige er sat på udsalg: Grøn omstilling står og falder med befolkningens opbakning

Debat

Borgerligt landbrugsudspil: Vi skal udvikle og ikke afvikle erhvervet

Læserbrev: Danmark har en stærk og stolt fødevare- og landbrugssektor, og en stor del af branchen befinder sig i Midt- og Vestjylland. Det er en vækstmotor, der rummer knap 125.000 arbejdspladser og en vareeksport på knap 170 mia. kr. Men regeringens landbrugsudspil giver ikke meget for erhvervet, og Landbrug og Fødevarer forventer, at landdistrikterne vil miste 14.000 arbejdspladser og at det vil koste 8,2 mia. kr. i den danske velstand. Det hverken kan eller vil vi leve med! Der skal opprioriteres flere midler til forskning og produktion, og Venstre er klar til at handle.

Debat

Lem Kær-projektet: Man bliver lidt træt...

Annonce
Debat

Debat: Barselsaftale er et angreb på familien

Debat: Familien er kernen i det danske samfund. Det er familien, som vi har bygget vores hverdag, vores kultur og vores traditioner op om.

Debat

Det mener Dagbladet om Lem Kær-beslutningen: Det grimme dilemma og de klare tabere

Debat

Vindmøller: Sådan er det at bo i udkanten

Læserbrev: Om lidt kommer Vattenfall rundt til ejerne i området for at putte et hold kæft bolche i munden på dem. Seancen kan betragtes som mere eller mindre lyssky. I Lem Kær-projektet så lyssky, at ejerne skulle sluge et hold helt kæft-bolche på kr. 300.000. Det fik de så galt i halsen.

Annonce
Debat

Kronik: Lav asyl- og flygtningepolitikken både rimelig og langsigtet

Debat

Bureaukrati og langsommelig sagsbehandling: Vejen til et minivådområde er belagt med forhindringer

Læserbrev: Så ramte vi dette års ansøgningsfrist af puljen for støtte til opførsel af minivådområder. Desværre er det min klare opfattelse, at vi som erhverv på ingen måde er i mål med hverken oprettelse af nye minivådområder eller antal ansøgninger. Det er dog ikke, fordi vi ikke vil, men forsinkelser, usikkerhed og en måske lidt for stor forventning til mængden af kvælstof i særligt det midt- og vestjyske er synderne.

Debat

Pres på miljø og natur: Vi må have en debat om grænser for turismen i Naturens Rige

"Jeg kan simpelthen ikke få øje masseturismen,” udtaler Peer H. Kristensen, direktør for Destination Vesterhavet, til Dagbladet søndag den 12. september 2021.

Debat

Borgmesterens tale ved lørdagens Pride: Hvor blev åndsfriheden af?

Debat

I mål ved Royal Run: Fællesskab og konkurrence på samme tid

Læserbrev: Så kom jeg over målstregen ved Royal Run. Et fantastisk arrangement, som udover sejrsfølelsen for den enkelte giver en stærk tro på, at vi i Danmark kan konkurrere og have fællesskab på samme tid.

Debat

Kronik: Når EU svigter, må vi forsvare os selv

Så står vi her gudhjælpemig igen, fristes man næsten til at sige. På tragisk vis virker det tenderende til det absurde, at vi igen står i denne situation i Danmark og Europa. Den seneste tids fjerne begivenheder i Afghanistan har kastet nyt lys på gamle nære problemer i EU. Med de tragiske begivenheders udfald i Kabul risikerer EU’s ydre grænser de kommende måneder og år at blive rendt over ende igen, mere end de allerede bliver i forvejen.

Debat

Landbrugsudspil: Det er på tide, at Kristian Andersen tager fat i sine egne

Læserbrev: Lad det være sagt med det samme. Det er mit store håb, at Ringkøbing-Skjern efter næste folketingsvalg vil være repræsenteret på Christiansborg af både en venstremand og en kristendemokrat. Og meget skal ændre sig, hvis jeg skal fravige det ønske. I Kristian Andersen har Kristendemokraterne en kandidat med de rette værdier og en profil, som jeg af hjertet håber får et godt valg.

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En fortjent erhvervspris til Tommy fra Spjald - ham med Billig-arbejdstøj

Debat

Jeg forstår det ikke: Sammenhæng mellem testmøller og Vestas-fabrikker i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læserbrev: Jeg tror, næsten hver og én er stolte af at have en del af en kæmpe global koncern som Vestas placeret her i kommunen, ligesom jeg ikke har mødt én, der er imod vindkraft /vindmøller i hele sagsforløbet omkring Lem Kær.

Annonce
Annonce
Debat

Lem Kær: Jeg beklager formuleringen

Læserbrev: Jeg beklager formuleringen i mit læserbrev den 7. september vedrørende Lem Kær, som har fået Dagbladet til at bruge overskriften ”indfødte”.

Debat

Debat: Vi skal sætte hjertet på dagsordenen

Debat

Mere tryghed og nærhed i ældreplejen

Læserbrev: Vores ældre medborgere fortjener en god alderdom og en værdig ældrepleje. Hertil er tryghed og nærhed i hverdagen altafgørende. Alt for mange ældre, der modtager pleje i eget hjem, oplever i dag en udfordring med mange forskellige personaler hver dag og hver uge. Det kan skabe utryghed og betyde, at vigtig information om den ældre går tabt. Der har været behov for at nytænke organiseringen af arbejdet, og derfor glæder det mig, at de ældre nu skal forholde sig til kendte ansigter, når hjemmeplejen banker på deres dør.

Annonce
Debat For abonnenter

Meningsmager Sebastian Dorset: Støj på de indre linjer

Debat

Det skal altid kunne betale sig at tage et job

Læserbrev: Forestil dig at du får 21.500 kr. i måneden for at side fuldtid ved kassen i et supermarked, og den du ekspederer får 24.500 kr. i maks. dagpenge, som regeringen foreslår. Det kan man ærligt talt ikke være bekendt over for den som arbejder fuldtid, at nogen kan få mere som ledig.

Debat

Debat: Den store madtransformation - produktionsformen er en dødssejler

Debat: I forbindelse med de nyligt opstartede landbrugsforhandlinger er det kommet frem, at køer og svin udleder mere drivhusgas end hidtil antaget. 2. september i P1-Morgen blev fødevareminister Rasmus Prehn (RP) og professor i agraøkologi, Jørgen E. Olesen (JEO) interviewet derom i P1 Morgen.

Debat

Er kampen tabt? Er miljø, biodiversitet og beboere tabere?

Debat

Det skal nok gå. Selv når det ikke gik, skal det nok gå.

Gud eller Mammon! Det lader sig ikke gøre at tjene to herrer på samme tid! Enten sætter du din lid til Gud, eller også satser du på den sikkerhed, du selv kan skrabe sammen.

Leder For abonnenter

Staten har en forsørgelsespligt for de fleste og det meste: Det kan vi ikke lave om - det bliver en social massakre

Hvor er det paradoksalt. Siden statsminister Mette Frederiksen onsdag påstod, at "Danmark kan mere", har der været stille om de dårlige tanker i planen og til gengæld stort hylekor mod dét, der er godt tænkt.

Debat

Debat: Kend din kultur – så forsvinder frygten for udlændinge

Debat: Vi er ved at udvide vores køkkenhave, så vi kan blive endnu mere selvforsynende med dejlige grøntsager. Buske og træer må vige pladsen for højbede med salat, bønner, kartofler og jordbær.

Debat

Kronik: Racismeparagraffen - Ekkoet fra 1939

Debat

Regnbueflag: Tidsånds-Venstres borgmester skraber bunden

Læserbrev: Borgmester Hans Østergaard vil flage med Regnbueflaget den 11. september. Selvom han ikke har hele byrådet bag sig. Heller ikke alle kommunens borgere. Der er gode grunde til, at der må være grænser for, hvorvidt man skal underkaste sig en dagsorden - fra kun en del af samfundet.

Annonce