Debat

Annonce
Leder For abonnenter

Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Debat

Kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Læserbrev: Medierne har den seneste tid bragt indlæg fra områder i regionen, hvor ambulancernes responstider ikke overholder de opsatte servicemål.

Debat

Det, alting bygger på: Den grundliggende bas og den tydelige saxofon

Prøv et øjeblik at tænke på evangeliestykket herunder som et stykke musik. Ordet ”give” ligger som en grundrytme eller basgang gennem det hele. En basgang, der bare fornemmes. Men har man først indstillet øret på det, så opdager man, at det er den, alt det andet er bygget ovenpå.

Debat

Tryghed på fødestuen

Læserbrev: Når et lille nyt familiemedlem kommer til verden, er det en stor begivenhed. Såvel fødsel som efterforløb skal være en tryg oplevelse for hele familien.

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Debat

Sikkerhed: Vi må deltage helt og fuldt

Læserbrev: Rusland  og V. Putin eller samarbejde og fællesskab?

Debat

Giv nu shuttlebussen rundt om Ringkøbing Fjord en ny chance: Brug dog de busser, som allerede kører

Annonce
Leder For abonnenter

Det ligner lidt leverpostej, men det oplagte valg er et JA!

Debatten for eller imod afskaffelsen af forsvarsforbeholdet er for manges vedkommende lidt som leverpostej. Man kan godt spise det, men man kan også lade være. Leverpostejen er hverken rigtig brun, rosa eller grå. Den er sådan lidt umiskendelig både-og.

Debat

Museumsdirektøren: Derfor er det vigtigt, at vi hjælper med at redde Naturkraft

Debat

Mon Lalandia-direktøren har mistet jordforbindelsen?

Læserbrev: Lalandias direktør Jan Harrit kommenterer i Dagbladet Ringkøbing-Skjern planer om etableringen af en kommende Nettobutik i Søndervig.

Annonce
Debat

Nærhospitaler: Lad os få et både i Ringkøbing og Tarm

Læserbrev: Tillykke til Tarm med regeringens udspil om et nærhospital i Tarm.

Debat

Vi kom til at grine: Lalandia gør sig umage i Søndervig

Debat

Stem JA: Danmark skal være fuldt med

Læserbrev: Over 200 gange har vores forsvarsforbehold gjort, at Danmark har måttet sætte sig på sidelinien, når man inden for EU's forsvarssamarbejde har gjort noget fælles, hvor EU-soldater er blevet sat ind som fredsbevarende eller konfliktløsende, hvor Danmark med sit forsvarsforbehold har måttet sige fra og bare kikke på. Sidste gang, hvor vores forsvarsforbehold stod i vejen for at vi fuldt og helt kunne deltage i møder vedrørende EU's forsvarssamarbejde var her den 17. maj 2022. Helt utilfredsstillende.

Leder For abonnenter

Rasmus Stoklund diskvalificerer sig selv: Sådan en politisk ordfører kan man ikke have tillid til

Annonce
Debat

Svar til Astrid Krag: Venstre ønsker at bevare og udvide det frie valg til ældre

Læserbrev: I denne avis har social- og ældreminister, Astrid Krag (S), svaret på mit læserbrev, der handler om, at regeringen vil fjerne ældres ret til frit at vælge, hvem der skal gøre rent i deres hjem eller levere deres mad.

Debat

Naturkraft i orkanens øje: Et vindstille sted, hvor der ikke sker meget

Debat

Stem Ja den 1. juni

Læserbrev: Egentlig er jeg ret skeptisk over for EU. Jeg er varm tilhænger af den oprindelige tanke bag EU, hvor man gennem frihandel sikrede fred i Europa. Det tager dog overhånd, når EU vil bestemme over børnechecks og SU. Det månedlige cirkus, hvor hele EU parlamentet flytter frem og tilbage mellem Strasbourg og Bruxelles 12 gange om året, giver heller ikke mening.

Annonce
Leder For abonnenter

Hej Søren Pape - det er Isabella, der står derude og banker på

Debat

Patienten skal være i fokus

Læserbrev: En analyse har vist, at skandalerne om amputationer og den karkirurgiske behandling af patienter på hospitalerne i Region Midtjylland muligvis har kostet liv og at godt 47 patienter om året måske har fået foretaget unødvendige amputationer.

Debat

Naturkraft: Fortsat millioner til et flop, men ikke råd til den daglige drift

Læserbrev: I dagens avis, mandag d. 16. maj, ser vi, at Naturkraft mangler millioner, men at borgmesteren regner med et flertal i byrådet for at stille en garanti, så de kan få deres millioner.

Debat

Grønne uddannelser i Vestjylland: Vi skal udnytte den grønne medvind

Debat

Svar til Mads Fuglede: Vi skal bevare det frie valg i ældreplejen

Læserbrev: Vores ældre fortjener en ældrepleje med værdighed og omsorg. Med selvbestemmelse og flere valgmuligheder. Selv om meget fungerer godt, er vi langt fra i mål. Alt for meget tid går med proces, bureaukrati, kontrol og skemaer.

Debat

Dagbladet mener: For tidligt at kaste håndklædet i ringen og opgive Naturkraft

Hvis der er ét emne, der kan give anledning til endeløse diskussioner, hvor borgere i Ringkøbing-Skjern mødes, er det spørgsmålet: Hvad gør vi dog med Naturkraft?

Debat

Socialdemokratiet tager terrortruslen og risikoen for radikalisering yderst alvorligt

Læserbrev: Den socialdemokratiske regering tager terrortruslen og risikoen for radikalisering yderst alvorligt. Når Venstres Kenneth Mikkelsen og Carsten Kissmeyer her i avisen påstår, at regeringen sover, så er det ikke sandt.

Læserbrev

Venstre-byrådsmedlem: Skal omstilling til vindenergi kun være et jysk-lollandsk anliggende?

Debat

Gymnasieelev: Verden har udviklet sig. Skolen har ikke

Læserbrev: Vi står overfor et fælles problem.

Annonce
Annonce
Debat

EU har skabt fred i Europa

Læserbrev: Vi tænker ikke altid på det, men EU er en vaskeægte fredskaber. Først hed det kul- og stålunionen i 1951. Dengang handlede det om at minimere risikoen for, at et medlemsland mobiliserede en krigsmaskine i det skjulte. Grundstenen for fred i Europa blev lagt med det, vi kender som EU i dag.

Ringkøbing-Skjern

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

Debat

En sygeplejerske mere giver liv til flere

Læserbrev: Den demografiske udvikling giver flere og mere komplekse udfordringer i sundhedsvæsenet. På samme tid vokser manglen på sygeplejersker, aktuelt mangler der 5000. Det er i sig selv problematisk. Læg dertil at afgangen af sygeplejersker er markant større end dem som kommer ind i faget samt tomme studiepladser på uddannelserne over hele landet. Vi med andre ord et akut problem i vores fælles sundhedsvæsen.

Annonce
Leder For abonnenter

Ordentlige mennesker handler ikke med Ecco. Ordentlige mennesker går ikke i Ecco-sko

Debat

Grøn skattereform: CO2-afgift skal da ikke særbehandle de største forurenere

Læserbrev: I Danmark er det besluttet, at vi skal reducere landets CO2-udslip med 70 procent frem mod 2030. Et ambitiøst mål, der kræver en indsats fra alle dele af samfundet. I den forbindelse stammer 10 procent af vores udledning ifølge Regeringens klimapartnerskaber fra produktion af byggematerialer samt selve byggeprocessen.

Debat

Nej til dyrere tv-regning og mindre dansk kultur som betaling for fængsel i Kosovo

Læserbrev: For at skaffe penge til at sende udvisningsdømte fanger til Kosovo lægger et flertal på Christiansborg op til at lægge moms på kunstnerisk indhold i danske medier. Danske tv-seeres regning vil derfor blive markant dyrere. Og det vil fjerne en betydelig del af de danske instruktører, skuespillere og komponisters indtægtsgrundlag og dermed have mærkbare konsekvenser for danskproduceret indhold som fx Badehotellet og Fredløs. Sjældent har en finansieringsform været så galimatias. Og forkert.

Debat

Forbyd klapning: Limfjorden er altså ikke en losseplads

Debat

Ølstrip, Søndersvig og Klister: Skilteskandalen eskalerer...

Læserbrev: Efter Dagbladets afsløring om skilteudbytning, hvor Lundenæs er blevet til Lindenæs på grund af tasters tæthed på et tastatur, viser det sig nu, at skandalen er større end først antaget.

Debat

Forsvarsforbehold og EU i skiver

Læserbrev: Spørgsmålet til folkeafstemningen burde havde været : Skal vi have en hær i Europa til at forsvare os . . Ja eller nej ?

Debat

Lad os kæmpe for demokrati og frihed i hele verden

Læserbrev: På befrielsesdagen holdt den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, en bevægende tale for os danskere. Han sammenlignede Ukraines frihedskamp med befrielsen af Danmark for 77 år siden, hvor vi danskere blev løsladt fra det nazistiske jerngreb. Præcis på samme måde kæmper det ukrainske folk lige nu en brav kamp for deres land og demokrati. Vi har allerede hjulpet den ukrainske frihedskamp på mange måder med våbenleverancer og humanitær bistand.

Debat

Fordeling efter forbrug: Hele landet bør lægge jord til grøn omstilling

Debat

Vær med til at bekæmpe ensomhed: Din tid gør en forskel

Læserbrev: Flere og flere rammes af ensomhed. Det gælder især for de ældre i samfundet. Mange bliver ikke prioriteret spor højt af familie eller venner, fordi vi alle har travlt med vores eget liv og har ikke længere tid til de ældre.

Annonce