Debat

Annonce
Kronik

Tanker i det langsomme kølvand på en høstmaskine: Den eneste nødvendige opgave

Leder

Vinteren kommer: Vi kan lære noget meget vigtigt af vores mest udsatte medmennesker

Vinteren er på vej. Både helt konkret, som kalenderen foreskriver det - og rent mentalt i en tid, hvor mange af os ellers så forkælede danskere begynder at grue for, hvordan vi dog skal få det hele til at hænge sammen.

Læserbrev

Kærshovedgård skal ikke være 'mulighedernes land' for terrorister

Læserbrev: Beboersammensætningen på Kærshovedgård ændrer sig. I dag er der en for betydelig koncentration af tidligere terrordømte og andre radikaliserede på Kærshovedgård, som enten er udvisningsdømte eller på tålt ophold. Men i de kommende år vil antallet stige i takt med, at terrordømte og andre radikaliserede afsoner deres domme i danske fængsler og placeres på Kærshovedgård.

Læserbrev

Ikke flere energianlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune foreløbig

Læserbrev: Ringkøbing-Skjern Kommune har trukket det største læs i forhold til omstilling til grøn energi gennem vindmøller og solceller. Det slår Dansk Energi fast i deres klimabarometer hvor kommunen ligger på en absolut førsteplads. Det er måske flot og sikkert godt, men også godt nok!

Læserbrev

Minimumsnormeringer virker – men der er stadig lang vej til målet

Leder

Julehjertet på rette sted: En helt rigtig beslutning at holde fast i julebelysningen trods de svære tider

Det kan godt være, at der er tre måneder til juleaften, men det skal ikke holde mig fra at uddele velfortjente og hjertevarme julekrammere til flere af handelsforeningerne i kommunen.

Kronik

Lad os få lysten tilbage: Krisen må ikke gå til spilde - giv os inspiration til opfindsomhed

Annonce
Læserbrev

Frihed er ikke gratis

Læserbrev: Vores forsvar er en hjertesag, som Det Konservative Folkeparti altid har kæmpet for.

Læserbrev

Politiker om grundsagen fra Skjern: Hvis loven ikke følger den sunde fornuft,  skal den laves om

Læserbrev

Socialdemokraterne svigter naboerne til Kærshovedgård

Læserbrev: For nylig kunne B.T. afsløre, at en beboer på Udrejsecenter Kærshovedgård er mistænkt for at være leder af al-Qaeda i Skandinavien. Det får PET til at frygte, at de udvisningsdømte danner terrornetværk under deres ophold på udrejsecenteret. Det sker alt sammen, imens vi stadig venter på, at den socialdemokratiske regering sætter handling bag løftet om en ny placering til udrejsecenteret.

Annonce
Læserbrev

Vi skal flyve grønt og det kan godt lade sig gøre

Læserbrev: Regeringen har netop præsenteret luftfartsudspillet Grøn luftfart for alle.

Leder

Regeringen må til lommerne: Derfor giver halvtomme busser helt igennem god mening i vores landområder

Læserbrev

Nu styrker vi læreruddannelsen

Læserbrev: Folkeskolen er en bærende institution i vores samfund. Derfor skal vores læreruddannelse selvfølgelig også være så kvalificeret og attraktiv som overhovedet muligt. Tilfredse og kompetente lærere er helt afgørende for, at folkeskolen fungerer til gavn for vores elever, forældre og lærere og ledere.

Læserbrev

Ringkøbing Fjord: En svær størrelse at få til at fungere

Annonce
Læserbrev

Vedvarende energi skal sikre vækst i lokalområderne

Læserbrev: Den grønne omstilling er nødvendig – og mere end nogensinde før. Derfor er det positivt, at regeringen har grebet forslaget fra KL om at skabe såkaldte ”energi-øer” på land.

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Vil I virkelig tillade en energipark der, hvor I før ville have en nationalpark?

Læserbrev

Venstre vil hjælpe danskerne

Læserbrev: Stigningen i forbrugerpriserne er på det højeste niveau i 40 år. Rekordhøj inflation er en realitet, og vi kan se frem til tårnhøje el- og varmeregninger i den kommende vinter.

Annonce
Leder

Lutter tabere, ingen vindere: DN bør lære af den ulykkelige sag fra Skjern

Læserbrev

Sæt gang i væksten i Ringkøbing-Skjern og det øvrige Vestjylland

Læserbrev: Tal fra Dineros opgørelse på CVR viser, at antallet af nye enkeltmandsvirksomheder i første halvår 2022, er faldet med 22,7 procent i Ringkøbing-Skjern. Det er alarmerende, og det er ingen trøst, at det også ser skidt ud i Herning og Struer-Lemvig. Vestjylland er generelt hårdt ramt.

Læserbrev

2+1-vej og sund fornuft

Læserbrev: Vi har en flot indkørsel fra Røgind Kro til Kuben i Ringkøbing. En smuk strækning med cykelsti i begge sider og gennem en dejlig skov.

Læserbrev

Energioptimering: Der er momentum nu, men der savnes politisk bevågenhed

Læserbrev

Danskernes økonomi

Læserbrev: Priserne stiger. Alting bliver dyrere: El, varme, benzin og fødevarer. Ting, som vi ikke kan undvære, og som alle familier har brug for.

Læserbrev

Frihed og retfærdighed

Læserbrev: Frihed til at tænke, tro og tale frit er helt centrale mærkesager for KD. Lad os bare tilføje retten til at organisere sig i den/ de foreninger man ønsker. Friheden er under pres i disse år og indskrænkes på mange fronter.

Læserbrev

Prisstigninger skaber behov for justering af offentlige kontrakter

Læserbrev: En ros skal lyde til erhvervsminister Simon Kollerup (S) for at erkende problemet med prisstigninger for de private virksomheder, der er leverandører til det offentlige. Dansk Erhverv er helt enig i ministerens udmeldelse om, at der er behov for fleksibilitet, og opfordringen til at de offentlige ordregivere løsner linen.

Læserbrev

Braklægning og CO2-afgift: Hold fast i, at Danmark er et landbrugsland

Bolig

Klumme: Ud med det gamle, ind med det nye

Jeg har været i gang med at rydde ud i kælderen. Efterhånden var det ikke til at sparke sig frem for ting og sager, som er kommet derned, fordi vi ikke syntes, vi havde plads til dem i lejligheden.

Annonce
Annonce
Læserbrev

Raunonia er som et krydstogtskib, der ikke stævner ud igen: En tilbagevendt vestjydes beretning og bekymring

Læserbrev: I 2018 flyttede jeg tilbage til Vestjylland efter 13 år i Århus. Jeg var egentlig glad for at bo i Århus, hvis vilde byudvikling betyder helt nye områder, spændende butikker og spisesteder og mennesker omkring en konstant.

Leder

En fremsynet 75-årig: Filosofferne fra Enghavevej bør være til inspiration for os alle i en krisetid

Læserbrev

Jernbanetunnelen i Skjern skal forbedres

Læserbrev: Lige siden Jernbanen kom til Skjern i 1875 har den været med til at definere byen. Den 100 år gamle jernbanetunnel er med til at samle byen, men den trænger i den grad til et løft. I dagslys kan man se, hvor slidt den er, og om aftenen tænker man over, at den trænger til noget belysning, når man bevæger sig fra ”Amager” til midtbyen – eller omvendt.

Annonce
Leder

De bredeste skuldre bærer allerede mest

Læserbrev

Længere ventetid på genoptræning efter hjerneskade truer

Læserbrev: Hospitalsudvalget Region Midtjylland behandlede i denne uge en sag, der ved første øjekast kan ligne godt købmandskab. To sengepladser på det topprofessionelle neurologiske hospital Hammel Neurocenter i Region Midtjylland bliver ikke brugt af de andre regioner som planlagt, og derfor vil politikerne lukke pladserne og spare pengene. Pladserne er reserveret til patienter fra andre regioner, men da der her er mindre efterspørgsel, går regnestykket ikke op.

Læserbrev

Fokus på psykiatrien og den mentale sundhed – også i Herning

Læserbrev: Rigtig mange danskere har psykisk sygdom inde på livet. En ud af tre danskere vil få en psykisk sygdom i løbet af livet, og er man ikke selv ramt, er man formentlig pårørende. Psykisk sygdom er Danmarks største folkesygdom. Herning har også netop haft fokus på psykiatrien, da minifolkemødet Mental Talk løb af stablen i start september. Og i disse dage forhandler Folketingets partier om en 10-års plan for psykiatrien.

Kronik

Risiko for et kæmpestort biogasanlæg mellem Hee og Tim

Læserbrev

Danmark fortjener et pensionssystem med friere rammer

Læserbrev: Det er helt uhørt, at man skal tilhøre bestemte partiers kernevælgere for at få udsigt til en hjælpende hånd. Der må ikke gå sport i at lefle for bestemte vælgergruppers særinteresser - ikke til hverdag og slet ikke op til et valg.

Læserbrev

Politikernes Naturens Rige - borgernes solcellerige

Læserbrev: Ringkøbing Skjern kommune soler sig i naturens rige med en vis modifikation det er nærmest solcellerne og vindmøllernes rige som afspejler Ringkøbing Skjern Kommune.

Leder For abonnenter

Hurra for retten på Frederiksberg: Skiltet på maven af Mette Frederiksen-dukke var ingen trussel

Hurra for en kendelse i retten på Frederiksberg. Ytringsfriheden vandt over det system, der ville knægte den. Det system, som de seneste to-tre år oftere og oftere har grebet til helt vanvittige midler, når det bliver kritiseret.

Leder

Velkommen til vort mismods fyringssæson: Vi kan komme til at sluge nogle kameler i Ringkøbing-Skjern

Læserbrev

Faktaresistens: Hvorfor sætte møller og solceller op, når der ikke er plads i strømnettet

Læserbrev: Kære politikere. Hvorfor tjekker I ikke, hvad der kan opstilles i forhold til strømnettets kapacitet?

Annonce