Debat

Annonce
Læserbrev

Bestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Forsyning: Vi genkender ikke den organisation, der beskrives i medierne

Læserbrev

Europaparlamentariker: Tillykke med klimaeventyret, Ringkøbing-Skjern!

Læserbrev: Den 25. januar kunne man her i avisen læse om det enorme energiprojekt ”Megaton”, som skal placeres i Tarm.

Læserbrev

Helge Albertsen om forsyningssagen: Når ondskaben sejrer

Læserbrev: Føljetonen om RKSK Forsyning. Dagbladet bringer en artikel om, at en medarbejder er hjemsendt som følge af, at en (ondsindet) whistleblower har sendt en indberetning på pågældende medarbejder – noget der skulle vise sig ikke at have noget på sig.

Læserbrev

Folketingsmedlem: Afskaffelsen af store bededag er altså unødvendig

Læerbrev: I Danmarksdemokraterne er vi enige i behovet for at styrke Forsvaret, men vi er dybt uenige i regeringens beslutning om at sløjfe store bededag.

Leder

Lad sovende hunde ligge: Vi skal ikke begynde at rokke ved 2+1-vej-aftalen ved hjælp af Megaton

SATIRE

Carsten Ege Møllers 'På den anden side' afslører: Kameraet tændes igen i kommunen - 'Meter i sekundet' og 'Hvide Sande' fortsætter

Ringkøbing-Skjern: “På den anden side” kan nu afsløre for Dagbladets læsere, at de store film- og tv-satsninger i vores område: filmen “Meter i sekundet” og tv-serien “Hvide Sande” begge fortsætter.

Læserbrev

Advokat Lotte Bliddal om dramaet på Forsyningen: Manglende kompetencer, misforståede hensyn eller en svag bestyrelse?

Annonce
LÆSERBREV

Ukuelige minkavlere har ni liv: Dansk iværksætterånd lever

Læserbrev: Minkerhvervet har så sandelig været meget igennem den seneste tid. Den udemokratiske mink-massakre og venstrefløjens forsøg på at nedlægge pelsindustrien taler for sig selv. Trods massiv modstand vælger flere danske minkavlere at starte det erhverv, de brænder for, op igen. Det har jeg kæmpestor respekt for.

Læserbrev

Regeringens afskaffelse af store bededag har mange problemstillinger i sig

klumme

Vinderen og taberen - pige og dreng: I min bog er vinderen det menneske, der går glad hjem fra skole

Skoletaberen er en dreng. Det lyder hårdt. Men faktum er, at af dem, der får de 10 procent dårligste karakterer i skolen, er to ud af tre drenge. Skolevinderen er en pige. For hun får ikke alene de bedste karakterer i skolen. Der er også større sandsynlighed for, at hun gennemfører en ungdomsuddannelse.

Annonce
Leder

Forsynings-skandalen: Hvis alt andet glipper, så prøv med sandheden

Et i forvejen uskønt forløb nåede et nyt lavpunkt, da formanden for Ringkøbing-Skjern Forsyning, byrådsmedlem Jens Jacob Østergaard, forleden erkendte, at han har løjet overfor Dagbladet og dermed for offentligheden - det vil sige løjet for de forbrugere, der betaler gildet i den skandaleramte forsyning.

Læserbrev

Sandhed er bedre end løgn: Ros til Gudrun Pedersen og Dagbladet i forsyningssagen

Læserbrev

Metal-lærlinge fra Region Midtjylland til regeringen: Hold jer væk fra Store Bededag

Læserbrev: Siden septemberforliget i 1899 har vi i Danmark haft en klar aftale. Det er op til lønmodtagerne og arbejdsgiverne at forhandle sig frem til aftaler om løn- og arbejdsvilkår. Aftalen er helt unik. Det er en af grundstenene i vores samfund og den er direkte årsag til, at så mange kigger misundeligt på det danske arbejdsmarked. Faktisk er aftalen så god, at vi ofte ser danske politikere prale med den, når de er ude på charmetur i den store verden.

Læserbrev

Byrådsmedlem med ny kritik: Forsyningen understøtter social dumping

Seneste plus

Annonce
Annonce
Debat

Gør som Niels Peder, og tjek dine oplysninger, hvis ikke du vil snyde dig selv

Det kan svare sig at kigge godt på oplysningerne, når man får post fra det offentlige eller private virksomheder som banker, pensions- og forsikringsselskaber og hvad og hvem vi nu ellers er i forretningsmæssig og anden kontakt med.

Leder

Ja tak til selvtægt - i alt fald hvis den er udtryk for sund fornuft

Læserbrev

Regeringens farvel til kristne værdier

Læserbrev: Før valget i 2019 kæmpede Venstre en indædt kamp for at fremstå som partiet for ”kristne værdier.” De undgik et valg til Kristendemokraterne. Siden har der været hårdt brug for enhver, der ville stå op for den kristne etik i folketinget. I den forrige regerings valgperiode viste statsministeren sig så magtfuldkommen, at afgørende stemmer i midten kunne have hindret hendes genvalg i 2022.

Annonce
Læserbrev

Mor til beboer på bostedet Brohuset: Ingen af beboerne fortjener mad af så ringe kvalitet

Debat

Kommunen burde give mig et nedslag i skatten: Jeg har nemlig sparet kommunen for at bruge en del skattekroner

Ringkøbing-Skjern Kommune burde give mig en medalje - eller i det mindste et nedslag i kommuneskatten. Jeg har nemlig været med til at spare kommunekassen penge.

Leder

Børne-tørke i Ringkøbing-Skjern: Få nyfødte vil give os et samfund, der i fremtiden ser meget anderledes ud end nu

Der blev lige lovlig langt mellem børnene i Ringkøbing-Skjern i det forløbne år; kun 453 børn kom til verden i vores kommune, et fald på 20 procent i forhold til 2021 - den største nedgang nogensinde. 2023 tegner til at blive lige så børnefattigt.

Læserbrev

Videbæk-borger om den nye affaldssortering: Svindel, tyveri, snyderi eller bedrageri?

LEDER

Her indtager vi en førsteplads, der virkelig er værd at være stolt af

Der bliver hele tiden - faktisk hele året rundt - offentliggjort lister, hvor personer, kommuner og nationer bliver rangeret i forhold til både dit, dut og dat. Nogen lister er det ikke særlig sjovt at ligge i top, mens andre giver betydeligt mere stolthed og brede skuldre.

Debat

Det var en ’ommer’ - endnu en!

Læserbrev: Kære gode, gamle Dagbladet! Tag mig det nu ikke ilde op.

Læserbrev

Byrådsmedlem: Lad os lige få indholdet på plads, inden der går krig i placeringen af et nyt nærhospital

Læserbrev: Den tidligere formand for social- og sundhedsudvalget Lennart Qvist udtalte den 11. januar til Dagbladet, at han ikke vil blande sig i ”geografikrigen” om nærhospitalets kommende beliggenhed. Derudover mener Qvist, at andre forhold, f.eks. indhold og rekruttering af personale, i høj grad vil få betydning for dets beliggenhed. Det får han forhåbentlig fuldstændig ret i.

Klumme

Er man en skrap kælling, når man siger noget? - Esther sætter sin kameralinse på de milde kvinder

Læserbrev

Hvide Sande-bo: Ringkøbing er den rigtige placering af et nærhospital

Læserbrev: Jeg ser i avisen den 12. januar 2023, at ”Et kommnalt nærhospital skal sikre, at … … patienter kan slippe for nogle af de lange ture på landevejen til de store sygehuse.

Annonce
Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlem og tidligere bestyrelsesmedlem i Ringkøbing-Skjern Forsyning: - Ligene vælter stadig ud af forsyningens skabe

Læserbrev: Da den bortviste medarbejder sagde sit job op før jul, var der formentlig en del i og omkring Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S, der troede og i hvert fald håbede på, at faren var drevet over, og at tingene kunne køre i samme uskønne tempo som i de forgangne mange år.

Læserbrev

Placering af nærhospital: Videbæk-borger er bange for, at sognet kommer på listen over 'udsatte områder'

Debat For abonnenter

Sådan viser transportbranchen vejen til at løse en del af arbejdsmarkedets udfordringer

Nogle gange kan tørre statistikker rumme overraskelser, som endda er glædelige. Sådan er det med den statistik over aldersfordelingen i transportbranchen, som Dansk Industri netop har offentliggjort.

Annonce
Læserbrev

Byrådsmedlem Irene Lund Pedersen: Fjernvarme-panik er for stort et ord

Leder

Man burde opkalde en vej omkring supersygehuset i Gødstrup efter Nancy Frich - hun har fortjent det

Nogen burde give Nancy Frich fra Hvide Sande en pris. I det mindste burde man opkalde en vej efter hende. Helst en vej omkring supersygehuset i Gødstrup...

Læserbrev

Borger fra Tarm om placeringen af et nyt nærhospital: - Det er ved at blive tragikomisk

Læserbrev: Som borger i den sydlige del af kommunen er udviklingen i sagen om at etablere et nærhospital i Ringkøbing-Skjern Kommune ved at blive tragikomisk.

Læserbrev

Ringkøbing Udviklingsforum om det kommende nærhospital: Placeringen bør vælges med omtanke

Debat

Flere fiskearter truet til udryddelse af forældet EU-lovgivning

Læserbrev: Forleden skrev Danmarks Radio, at mængden af dansk torskeyngel er stigende i Øresund. Og det er glædelige nyheder. Problemet er bare, at dansk fiskeliv er under massivt pres, fordi glubske rovdyr som sæl og skarv får fri adgang til tag-selv-fiskebordet i de danske åer, vandløb og have. Sæl- og skarvbestandene er nemlig steget voldsomt, siden EU i 1992 besluttede at totalfrede dem. Og desværre er lovgivningen ikke fulgt med udviklingen.

LEDER

Lykke smed saksen og greb rattet i skraldebilen: 38-årig kvinde fra Hvide Sande viser vejen for andre, der vil skifte job

Der er garanteret ingen, i hvert fald ikke mig, der kan sige sig helt fri for en gang imellem at være en anelse træt af sit job, når arbejdsglæden bliver overhalet af bøvl, store mængder af travlhed og trælse opgaver.

Læserbrev

Julesorg over præsident Joe Bidens afvigelser

Læserbrev: ”Velkommen igen, Guds engle små…, af Grundtvig i 1835, slutter med et skifte. Ordene i næstsidste vers ”da byder vor Herre selv Guds fred til dem, den efterhige,” følges i sidste vers af: ”Vor Fader i Himlen! Lad det ske! Lad julesorgen slukkes!”

Læserbrev

Formænd for Skjern og Tarm Udviklingsforum om et nærhospital: Respekt for kommunal omtanke, fremfor letkøbt 'murstensbingo'

Leder For abonnenter

2022 blev en vanskelig eksamen for Danmark: Vi har i den grad bestået

Ok, lad os blot være ærlige. 2022 kommer ikke til at gå ind i historiebøgerne som et godt år. Faktisk blev det på mange måder et af de mest rædselsfulde i efterkrigstiden. Rasende inflation, stigende renter og forrykte priser på energi er blot nogle af de negative følger af den meningsløse krig i Ukraine.

Annonce