Annonce
Tarm

VM i erindringer

Knud Lauritsen fortæller 24. september sine erindringer på Tarm Bibliotek. PR Foto

Tarm: Knud Lauritsen fra Tarm fortæller erindringer på Tarm Bibliotek tirsdag 24. september kl. 14.30-16.

Knud Lauritsen overtog i 1980 faderens firma Vestjysk Mejeriservice (VM) i Tarm. Firmaet begyndte med at forhandle og montere De Danske Mejeriers Maskinfabriks maskiner, men i dag producerer VM tankvogne.

Firmaet har vokset sig stort under Knuds ledelse, og i dag er sønnen Holger Ross Lauritsen direktør. Knud Lauritsen er formand for bestyrelsen.

Oplægget varer cirka en halv time med efterfølgende snak.

Biblioteket byder på kaffe/te og kage.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce