Annonce
Erhverv

Vindmøllefirma erklæret konkurs

Således præsenterer Safe Wind Service sig på sin hjemmeside. Foto: lk
Safe Wind Service A/S, der har adresse i Videbæk, er erklæret konkurs.

Videbæk: Skifteretten i Herning har afsagt konkursdekret over selskabet Safe Wind Service A/S, der har adresse på Midtgårdsvej 28 i Videbæk.

Martin Bech, der er administrerende direktør i firmaet, og Yvonne Bech og Per Lissner, som er formand, er fratrådt bestyrelsen.

Safe Wind Service beskæftiger sig med service og reparation af vindmøller, ifølge firmaets hjemmeside på projekter i blandt andet USA.

Konkursen kommer efter nogen tids økonomiske problemer. Firmaet kom ud af 2018 med et underskud på 3,2 millioner og en negativ egenkapital på knap 4,4 millioner. Ledelsen betegner årets resultat som utilfredsstillende. Også 2017 endte i et underskud.

I regnskabet for 2018, der blev afleveret i juni år, forklarer ledelsen, at selskabet ved regnskabsårets udgang ikke havde tilstrækkelig finansiering og likviditet til at betale alle skyldige poster.

Derfor er der i foråret 2019 løbende indskudt likviditet i selskabet fra en del af selskabets ejerkreds, der tæller en række nordjyske erhvervsfolk, samt direktør Martin Bech, der er bosat i Fredericia og Per Lissner, der er bosat i Videbæk. Selskabet blev stiftet i Hirtshals, men er siden flyttet til Videbæk, angiveligt for at være tættere på vindmølleproducenterne.

Der er arbejdet på en løsning, hvor der skulle ændres i aktionærkredsen, konverteres gæld til egenkapital og hentes yderligere indskud fra ejerne. Selskabet har også forsøgt at opnå en løsning med selskabets kreditorer, så der kunne opnås en akkordordning.

Et arbejde, der altså har været forgæves. Selskabet har tilgodehavende for 1,6 millioner, men står med en gæld på knap 6,7 millioner.

Per Lissner fra Videbæk ejer knap ti procent af aktierne i Safe Wind Service – men glæder sig over at have succes med sit selskab Safe Wind Service Blades.

- Dette selskab startede jeg som en underafdeling i Safe Wind Service. Min afdeling er gået godt, og jeg har aldrig haft underskud. Jeg har så udskilt det, så det ikke længere har noget med Safe Wind Service at gøre, siger Per Lissner.

Han fortæller, at han beskæftiger mellem fem og 25 medarbejdere med reparation af vinger på møller, blandt andet i USA. Selskabet har i 2018 haft et resultat før skat på 230.000 kroner – og har en egenkapital på 230.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce