Annonce
Videbæk

Videbæk-senderen lavede lysshow på nattehimlen

Det er ikke kun i Barde, lyset har været for kraftigt. Også i Bale har der tidligere været for skruet for meget op. Arkivfoto: Flemming Højer

Lyset fra TV 2s sendemast i Barde har de seneste dage kunnet ses vidt omkring. Årsagen var en fejl i en natføler

Annonce

Barde: "Den mast, der står et godt stykke uden for Videbæk. Hvem har skiftet lys i den? Hold nu magle, det er jo vildt, det lysshow den laver. Bor min 5 km fra den i luftlinie, og den lyser ind på 1 sal. Godt man ikke bor nabo til det. Tror flyene kan se det, allerede når de flyver over grænsen ved Tyskland."

Denne kommentar, skrevet af Marlene Bastrup Kjer er blot en af mange på Facebook om den TV 2s sendemast, der står i Barde. Hendes kommentar følges op af en lang række andre, der under sig over belysningen fra masten.

"Den lyser ind i vores hjem konstant. Sikke et lysshow". "Bor lige over for den. Der er disko i huset". "Det er TV 2 masten i Barde, og ja det er skide træls, vi bor lige ved siden af!!!! Det er til at blive sindssyg af". "Vi kan se det i Højmark". "Vi kunne se den helt på den anden side af Grønbjerg". "Den blinker normalt i dagtimerne, men når mørket falder på begynder showet. Vi kan tydeligt se den i Haunstrup".

Også masten nærmeste nabo, landmand Mikael Kristensen på Hedevej, så "juleshowet", som en af hans venner kaldte det.

- Det var helt vildt. Det startede i fredags og fortsatte så lørdag og søndag. Det var som om flere pærer lyste i takt i fem forskellige højder. Nogle lyste skarpere end andre, siger Mikael Kristensen.

Han bor en kilometer fra masten og ænser den ikke i det daglige, men weekendens lysshow kunne man ikke undgå.

En rundringning foretaget af Dagbladet fører til selskabet Teracom i Høje Taastrup, der har ansvaret for sendemasterne.

Her oplyser firmaet, at der ganske rigtigt har været en fejl på masten. En defekt natføler fik det kraftige lys, som bruges i dagtimerne, til også at lyse om aftenen. Derfor blev lyset fra masten oplevet som meget kraftigt. Fejlen blev meldt ind den 4. december, og tirsdag blev fejlen altså rettet.

Julelysshowet fra masten i Barde skulle altså være slut nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce