Annonce
Hvide Sande

Hurtig indsats begrænsede skaderne: Vestværftet ramt af brand

Vestværftet i Hvide Sande havde brand torsdag aften. Det var den høje hal med ovenlysvinduerne, der blev ramt af flammerne. Brandårsagen menes at være en kortslutning i el-installationer. Foto: GoogleView
Brandvæsnet handlede hurtigt og effektivt, da Vestværftet i Hvide Sande blev ramt af en ildebrand.
Annonce

HVIDE SANDE: Ove Kristensen, der er direktør ved Vestværftet i Hvide Sande, har kun rosende ord til de brandfolk, der torsdag aften effektivt fik slukket en brand, som opstod i et værkførerkontor.

- Brandvæsnet gjorde en utrolig god indsats for at få stoppet branden. De kom hurtigt og arbejdede professionelt, så skaden blev begrænset til en hal. Det er vi utroligt glade for, siger Ove Kristensen, der selv var til stede under slukningen.

Alarmen gik kl. 21.09. Branden opstod i et kontor i den hal, der ligger mellem to andre bygninger. Samme sted, i det nordvestlige hjørne, er alle elinstallationer til hallen samlet. Derfor formoder politi og brandvæsen, at en kortslutning kan være årsagen til branden.

Annonce

Smeltede vinduer ledte varme væk

- Ilden opstod mange timer efter, at de sidste folk var gået hjem, så der har ikke været brug af metaller eller anden aktivitet, der kan forklare det, fortæller Ove Kristensen.


Brandvæsnet gjorde en utrolig god indsats for at få stoppet branden. De kom hurtigt og arbejdede professionelt, så skaden blev begrænset til en hal. Det er vi utroligt glade for.

Ove Kristensen, direktør ved Vestværftet


Da indsatsleder Michael Nielsen fra Brand & Redning Midtvest fik meldingen, stod flammerne op i taget og ud af døren mod havnebassinet. Brandfolkene fra Hvide Sande var på stedet få minutter efter, og Michael Nielsen sendte desuden Ringkøbings brandfolk af sted med både sprøjte, tankvogn og stigevogn.

- Der var ovenlysvinduer i hallen, som smeltede, så varmen kom ud den vej. Det hjalp os, så det gik hurtigt med at få branden indkredset til hjørnet, hvor den var opstået, forklarer Michael Nielsen.

Annonce

Arbejdet fortsætter

Desuden var der stålplader, som beskyttede den nordlige bygning, hvor der blandt andet er omklædningsfaciliteter. Et ståltag drillede dog lidt, så stigevognen måtte i brug, for at brandfolkene kunne slå hul i taget og slukke mindre ildlommer.

- Omtrent 25 procent af hallen har skader efter branden. Det er en forstyrrelse af vores arbejde, for vi har et pænt højt aktivitetsniveau, men vi fortsætter i de andre bygninger. Vi skal nok komme over det, siger Ove Kristensen.

Han fortæller, at der ikke er vitale dele, som er beskadiget. For eksempel er ingen maskiner ødelagt, ligesom strømforsyningen til de øvrige haller ikke er ramt af brandskader.

- Alle mand arbejder. Vi kører videre på skibene og på værkstederne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Annonce