Annonce
Ringkøbing

Vestjyllands Andel har købt sig ind i Grainit

Ivan Baadsgaard, direktør i Grainit, hilser Vestjysk Andel velkommen som ny medejer. PR foto
Vestjysk Andel er blevet medejer af iværksættervirksomheden Grainit, der ved noget om lagerstyring.

Vestjyllands Andel har købt sig ind i iværksættervirksomheden Grainit, der er et digitalt landbrugssystem. Begge parter vurderer, at det styrkede samarbejde giver grobund for en markant skalering i de kommende år.

Et stort antal danske landmænd har efterhånden fået øjnene op for værksættervirksomheden Grainit. I forbindelse med dette års høst blev omkring 600.000 ton afgrøder således lagerstyret via Grainit, som siden etableringen i 2016 har været i konstant udvikling. Denne udvikling har blandt andet været hjulpet på vej af videndeling med Vestjyllands Andel, som med sit opkøb i netop Grainit lægger yderligere et lag på det tætte samarbejde. - Vi ser et stort potentiale i Grainit, som også rækker ud over Danmarks grænser. Dét potentiale vil vi gerne være med til at udfolde i Vestjyllands Andel, og i kraft af kapital og høst af synergieffekter har vi mulighed for at skubbe yderligere til den positive udvikling i Grainit, fastslår Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Annonce

Visionær partner

Han bakkes op af Ivan Baadsgaard, direktør i Grainit, der hilser den nye medejer velkommen. - Det er super spændende at få en innovativ og visionær partner i ejerkredsen bag Grainit – i kombination med en stærk faglighed. På rejsen med at finde investorer, der kan hjælpe Grainit videre, har netop fagligheden været en af de ultimative egenskaber, vi har søgt efter. Det har vi fundet hos Vestjyllands Andel. Og deres engagement i vedvarende energi passer også rigtigt godt ind i vores fokus på biogas, siger Ivan Baadsgaard.

Grainit er opstået på baggrund af den moderne landmands stadigt stigende behov for at kunne holde styr på korn og afgrøder, når det har forladt marken. Derfor er Grainit også hurtigt blevet en del af hverdagen hos nogle af kunderne hos Vestjyllands Andel. - Flere af vores kunder har været med i testfasen, og konklusionen er, at det giver dem et nødvendigt overblik over deres lagerbeholdning. På den måde sikrer vi en stabil logistik, og kunden undgår unødige omkostninger, som for eksempel en silo der pludselig er tom, lyder det fra Steen Bitsch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce