Annonce
Ringkøbing

Vestjyllands Andel har købt sig ind i Grainit

Ivan Baadsgaard, direktør i Grainit, hilser Vestjysk Andel velkommen som ny medejer. PR foto
Vestjysk Andel er blevet medejer af iværksættervirksomheden Grainit, der ved noget om lagerstyring.
Annonce

Vestjyllands Andel har købt sig ind i iværksættervirksomheden Grainit, der er et digitalt landbrugssystem. Begge parter vurderer, at det styrkede samarbejde giver grobund for en markant skalering i de kommende år.

Et stort antal danske landmænd har efterhånden fået øjnene op for værksættervirksomheden Grainit. I forbindelse med dette års høst blev omkring 600.000 ton afgrøder således lagerstyret via Grainit, som siden etableringen i 2016 har været i konstant udvikling. Denne udvikling har blandt andet været hjulpet på vej af videndeling med Vestjyllands Andel, som med sit opkøb i netop Grainit lægger yderligere et lag på det tætte samarbejde. - Vi ser et stort potentiale i Grainit, som også rækker ud over Danmarks grænser. Dét potentiale vil vi gerne være med til at udfolde i Vestjyllands Andel, og i kraft af kapital og høst af synergieffekter har vi mulighed for at skubbe yderligere til den positive udvikling i Grainit, fastslår Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Annonce

Visionær partner

Han bakkes op af Ivan Baadsgaard, direktør i Grainit, der hilser den nye medejer velkommen. - Det er super spændende at få en innovativ og visionær partner i ejerkredsen bag Grainit – i kombination med en stærk faglighed. På rejsen med at finde investorer, der kan hjælpe Grainit videre, har netop fagligheden været en af de ultimative egenskaber, vi har søgt efter. Det har vi fundet hos Vestjyllands Andel. Og deres engagement i vedvarende energi passer også rigtigt godt ind i vores fokus på biogas, siger Ivan Baadsgaard.

Grainit er opstået på baggrund af den moderne landmands stadigt stigende behov for at kunne holde styr på korn og afgrøder, når det har forladt marken. Derfor er Grainit også hurtigt blevet en del af hverdagen hos nogle af kunderne hos Vestjyllands Andel. - Flere af vores kunder har været med i testfasen, og konklusionen er, at det giver dem et nødvendigt overblik over deres lagerbeholdning. På den måde sikrer vi en stabil logistik, og kunden undgår unødige omkostninger, som for eksempel en silo der pludselig er tom, lyder det fra Steen Bitsch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce