Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vesterhav Syd driller igen: Høringssvar splitter politikerne

Selv om Vesterhav Syd-møllerne ikke er en kommunal plansag, så ender den endnu en gang i byrådet. Denne gang handler det om et høringssvar til miljøkonsekvensrapporten for projektet. Arkivfoto: Søren Nørgaard
Borgmester Hans Østergaard får kun delvis opbakning til sin tilfredshed med, at Vattenfall vil flytte de kystnære møller ud på ni kilometer fra kysten.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Han havde håbet på opbakning fra byrådet.

Men borgmester Hans Østergaard (V) må endnu en gang konstatere, at Vesterhav Syd-møllerne splitter byrådet. Tirsdag forsøgte han at få godkendt kommunens høringssvar til projektets nye miljøkonsekvensrapport i økonomiudvalget.

Og her lykkedes det langt fra at få alle med på at glæde sig over, at Vattenfall i den nye plan flytter møllerne til ydergrænsen af det godkendte mølleområde ni kilometer fra kysten, og at de kommende 20 møller bliver placeret på én lang række mellem Søndervig og Hvide Sande, som ifølge borgmesterens udkast til høringssvaret i videst mulig omfang "imødekommer den lokale bekymring om projektets visuelle påvirkning og støjpåvirkning".

Annonce

10 eller 20 kilometer

Den formulering var hverken Niels Rasmussen (SF) eller Kristian Bøgsted (DF) nemlig med på. De ønsker, at der i høringssvaret står, at møllerne skal placeres så tæt på 20 kilometer fra kysten som muligt. Løsgængeren Jesper Lærke tog forbehold frem til det virtuelle borgermøde, som Vattenfall har indkaldt til den 17. juni.

Da Kristian Andersen (KD) ikke deltog i økonomiudvalgsmødet, fik borgmesteren dermed kun støtte til sit udkast fra partifællen Jakob Agerbo og viceborgmester Søren Elbæk (S).

- Jeg havde da håbet på, at vi kunne være enige. I en tidligere henvendelse til Folketingets partier har hele byrådet opfordret til, at møllerne blev flyttet inden for koncessionsområdet, som er mellem fire og ti kilometer fra kysten. Men nu ønsker flere altså at markere, at møllerne skal endnu længere ud, siger Hans Østergaard.

- Personligt kunne jeg da også godt leve med, at møllerne kom ud på 20 kilometer. Men jeg forholder mig til den virkelighed, der er. Og det udpegede mølleområde går altså kun ud til ti kilometer, siger han.

Annonce

En tur i byrådet

Sagen om høringssvaret skal behandles af hele byrådet på tirsdag, hvor det vil vise sig, hvor mange af de i alt 29 medlemmer, der kan bakke op om borgmesterens udkast.

Hans Østergaard forestiller sig, at det endelige høringssvar bliver udformet, så alle holdningerne bliver repræsenteret. Altså har SF og Dansk Folkeparti udsigt til, at deres krav om, at møllerne skal flyttes ud på 20 kilometer også kommer til at fremgå af teksten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce