Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestas hjemsender seniorer og ansatte i risikogruppen

Et foto fra Vestas' nacellefabrik i Ringkøbing fra november med medarbejdere ved prototypen til den nye 5,6 MW-nacelle. Arkivfoto: Vestas
65-årige og derover samt medarbejdere med diagnoser sendes hjem med løn. Metal kalder det helt efter bogen.

Ringkøbing-Skjern: Vestas optrapper nu kampen mod coronasmitten. I forvejen har vindmøllegiganten bedt al kontorpersonale om at arbejde hjemmefra, hvis det lader sig gøre. Og nu kommer turen til de folkene ude i produktionen.

På samtlige sites – i Ringkøbing, Lem og Videbæk – har Vestas hjemsendt ansatte på 65 år og derover, samt øvrige medarbejdere i risikogruppen med diagnoser, som kræver ekstra påpasselighed over for coronasmitten. Det drejer sig om personer med hjertekarsygdom, kronisk lungesygdom, nedsat immunforsvar, diabetes og kræft.

Medarbejderne hjemsendes med løn, oplyser Vestas. Hvor mange der er tale om i Ringkøbing-Skjern, er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at få oplyst.

Helge Albertsen, formand for Metal i Ringkøbing-Skjern, kalder hjemsendelsen helt efter bogen.

- Hvis virksomheden sender folk hjem, er det ifølge Dansk Metal og Dansk Industris retningslinjer med løn. I det hele taget synes jeg, vi ser nogle gode løsninger rundt omkring, og Metal vil gerne medvirke. Vi har jo i forvejen arbejdsfordelingsreglerne og de mest fleksible overenskomster i hele verden siger han.

Helge Albertsen peger på, at trepartsaftalen om lønkompensation indgået i weekenden mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter sender et godt signal, der kan afværge noget utryghed. Virksomhederne lønkompenseres, hvis de afholder sig fra at afskedige. Til gengæld skal medarbejderne betale med feriefridage.

- Og har man ikke flere feriefridage, kan man lave en lokalaftale, så man får lov at låne af næste års feriefridage. Der kan også laves aftaler om, at medarbejderne låner timerne – 37 på en uge – og betaler firmaet tilbage én til én, når tingene forhåbentlig atter bliver normaliseret, siger Helge Albertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce