Annonce
Ringkøbing

Venstre størst i unges prøvevalg

De unge var mest vilde med Venstre og Liberal Alliance efter vælgermødet på Fjordvang Ungsomsskole. Partiet Klaus Riskær Pedersen fik ikke en eneste stemmme. Foto: Jørgen Kirk
Hver fjerde elev på Fjordvang Efterskole ville sætte kryds ved Venstre, hvis de kunne stemme til Folketingsvalget. Før vælgermødet var det hver tredje.
Annonce

Velling: Der går nogle år, inden eleverne på Fjordvang Efterskole får stemmeret.

Men hvis de kunne, ville Venstre blive det største parti, viser det prøvevalg, som blev gennemført på skolen både før og efter mandagens vælgermøde. På forhånd havde godt 33 procent af eleverne sat kryds ved Venstre. Efter mødet var opbakningen faldet til 25 procent.

Det næststørste parti ville ifølge eleverne blive Liberal Alliance, som scorede 20 procent af elevstemmerne på forhånd, men efter mødet var tallet vokset til 23,3 procent.

På forhånd var der en delt tredjeplads til Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti med 10 procent før vælgermødet. Opbakningen til DF faldt dog til 6,7 procent efter mødet.

Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og partiet Klaus Riskær Pedersen begyndte vælgermødet helt uden elevstemmer. Efter debatten valgte 3,3 procent at stemme på KD og Nye Borgerlige, mens Riskær-partiet ikke fik et eneste kryds.

Konservative gik tilbage og endte på 3,3 procent, og det samme gjorde Alternativet, der fik støtte fra 6,7 procent af eleverne mens De Radikale holdt skansen på 8,3 procent. SF og Enhedslisten fordoblede deres stemmetal fra eleverne efter vælgermødet til henholdsvis 3,3 og 6,7 procent af elevernes stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce