Tarm

Varmeværkets sidste generalforsamling

Knud Johst aflægger sin sidste beretning. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Mandag aften bød Knud Johst velkommen til Ådum Kraftvarmeværks sidste generalforsamling. Den blev holdt på Bechs Hotel, hvor 30 deltog, og heraf var 21 stemmeberettigede. Hans Laurids Pedersen blev valgt som ordstyrer.

Knud Johst nævnte i formandsberetningen, at Ådum Kraftvarmeværk fra 1. januar 2019 blev fusioneret med Tarm Varmeværk og dermed ophører efter beslutning ved sidste års generalforsamling.

Regnskabschef Arne Hermansen gennemgik regnskabet, som viste en omsætning på 2.184.477 kroner. Fusionen har kostet cirka 100.000 kroner, og der er gæld på den transmissionsledning, som siden 2014 har forbundet de to varmeværker gennem et godt fem kilometer langt rør. Mergælden ved Ådums tilslutning udlignes over fem år.

Tilsluttet Tarm Varmeværk

Fusionen krævede en ekstra ordinær godkendelse med to tredjedeles flertal. De stemmeberettigede afgav et enstemmigt ja. Knud Johst kunne hermed overdrage videreførelsen af Ådum Kraftvarmeværk til Tarm Varmeværk, hvor Jørgen Kristiansen er valgt ind i bestyrelsen. Knud Johst takkede for godt samarbejde til driftsbestyrer Kurt Lindy Nielsen og regnskabschef Arne Hermansen.

Knud Johst gav også et tilbageblik om stiftende generalforsamling den 6. september 1994 og hele iværksættelsen med bygningen, gasmotor, ledningsnet og husinstallationer i en travl periode for lokale håndværkere og firmaer.

Niels Møller Hansen rettede en tak til bestyrelsesmedlemmer gennem de 25 år og overrakte de nuværende en flaske vin og et gavekort til Ådum Købmand fra brugerne. Det var et historisk øjeblik, da Knud Johst rundede af, og han og medlemmer i bestyrelsen før og nu fik deltagernes store applaus.

/Bodil

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Annonce