Annonce
Tarm

Varmeværkets sidste generalforsamling

Knud Johst aflægger sin sidste beretning. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Mandag aften bød Knud Johst velkommen til Ådum Kraftvarmeværks sidste generalforsamling. Den blev holdt på Bechs Hotel, hvor 30 deltog, og heraf var 21 stemmeberettigede. Hans Laurids Pedersen blev valgt som ordstyrer.

Knud Johst nævnte i formandsberetningen, at Ådum Kraftvarmeværk fra 1. januar 2019 blev fusioneret med Tarm Varmeværk og dermed ophører efter beslutning ved sidste års generalforsamling.

Regnskabschef Arne Hermansen gennemgik regnskabet, som viste en omsætning på 2.184.477 kroner. Fusionen har kostet cirka 100.000 kroner, og der er gæld på den transmissionsledning, som siden 2014 har forbundet de to varmeværker gennem et godt fem kilometer langt rør. Mergælden ved Ådums tilslutning udlignes over fem år.

Annonce

Tilsluttet Tarm Varmeværk

Fusionen krævede en ekstra ordinær godkendelse med to tredjedeles flertal. De stemmeberettigede afgav et enstemmigt ja. Knud Johst kunne hermed overdrage videreførelsen af Ådum Kraftvarmeværk til Tarm Varmeværk, hvor Jørgen Kristiansen er valgt ind i bestyrelsen. Knud Johst takkede for godt samarbejde til driftsbestyrer Kurt Lindy Nielsen og regnskabschef Arne Hermansen.

Knud Johst gav også et tilbageblik om stiftende generalforsamling den 6. september 1994 og hele iværksættelsen med bygningen, gasmotor, ledningsnet og husinstallationer i en travl periode for lokale håndværkere og firmaer.

Niels Møller Hansen rettede en tak til bestyrelsesmedlemmer gennem de 25 år og overrakte de nuværende en flaske vin og et gavekort til Ådum Købmand fra brugerne. Det var et historisk øjeblik, da Knud Johst rundede af, og han og medlemmer i bestyrelsen før og nu fik deltagernes store applaus.

/Bodil

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce