Annonce
Ringkøbing

Valg til fire af pladserne i Landdistriktsrådet på årsmøde i Lem

Der er fokus på udvikling og foredrag med kant, når Landdistriktsrådet har årsmøde i Lem. PR-foto
Repræsentanter for borger- og sogneforeninger mødes til årsmøde i Lem 11. november. På dagsordenen er omdannelseslandsby-projektet og "Udkanternes Danmarkskort" foruden valg til Landdistriktsrådet.
Annonce

Lem: Når op til fire repræsentanter for alle borger- og sogneforeninger i kommunen mandag 11. november mødes til årsmøde i Landdistriktsrådet er der fokus på udviklingsmuligheder og på foredrag med kant.

Professor Johs. Nørregaard Frandsen, der oprindeligt er landmandsuddannet, men blev cand. mag i nordisk litteratur og siden professor i litteratur- og kulturvidenskab ved Syddansk Universitet, har holdt utallige foredrag om landbolivet.

Det gør han igen på årsmødet i Lem, og han lover at inddrage humor og ironi, når han i sit foredrag "Udkanternes Danmarkskort" opfordrer landdistrikterne til at gentænke urbaniseringens givne vilkår i stedet for at "sætte sig ned og jamre over denne udvikling (eller afvikling)".

Kort om årsmødet i Landdistriktsrådet

Årsmøde i Landdistriktsrådet holdes mandag 11. november kl. 17.45-21.15 på Hotel Smedegaarden, Jernbanegade 2 i Lem.

Tilmelding af op til fire repræsentanter for borger- og sogneforeninger bedes ske senest 5. november pr e-mail til lotte.finnerup@rksk.dk eller telefonisk på 25 32 47 46.

Om Udkanternes Danmarkskort skriver foredragsholderen, professor Johs. Nørregaard Frandsen: "Betydelige dele af Danmark betragtes i dag som "udkanter", altså udviklingssvage områder, fordi den såkaldte urbanisering er tidens absolutte hovedtendens. Unge vandrer i stadig større omfang mod byerne, hvor de uddanner sig og slår sig ned. Man kan sætte sig ned og jamre i et væk over denne udvikling (eller afvikling), men man kan også betragte det som en mulighed for at gentænke de vilkår, vi lever under."

Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af byrådsmedlemmer og af repræsentanter valgt af områdets borger- og sogneforeninger i landområderne. Rådet er paraplyorganisation og politisk talerør for alle lokalråd, borgerråd og borgerforeninger i Ringkøbing-Skjern kommunes Landdistrikter.

Annonce

Orientering om projekter

Inden foredraget, starter aftenen med udlevering af stemmesedler, velkomst og spisning, før formand for Landdistriktsrådet, Torben Hjøllund Mortensen, aflægger formandens beretning.

Derefter vil Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune orientere om igangværende og kommende landdistriktsprojekter, ligesom planlægger og arkitekt André Hundahl Esbersen vil fortælle om omdannelseslandsby-projektet.

Ringkøbing-Skjern Kommunes Økonomiudvalg tildelte i juni 300.000 kroner fra budgettet for landdistriktsudvikling til et udviklingsprojekt, der eksempelvis kan udlægge to landsbyer i kommunen som omdannelseslandsbyer.

Det betyder, at to landsbyer i Ringkøbing-Skjern Kommune vil få mulighed for at få udarbejdet fysiske planer for udvikling og omdannelse, så det bliver muligt at udvide deres afgrænsning og for eksempel bygge boliger tæt på et attraktivt skovområde.

Annonce

Valg til rådet

Endelig vil der på årsmødets være valg til fire af de ikke-politiske pladser i Landdistriktsrådet samt valg af personlige stedfortrædere. Ud af de fire pladser, søger tre nuværende medlemmer genvalg. Det gælder Irvin Christensen, Dennis Barbesgaard og Christian Christensen, mens Allan Rasmussen er udtrådt af Landdistriktsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce