Annonce
Læserbrev

Udvikling uden afvikling: Innovest og Skjern bymidte

Læserbrev: Tirsdag skal vi i byrådet træffe beslutning om Innovest 2.

Der er ingen tvivl om, at jeg mener Innovest 2 vil være et rigtigt godt aktiv for udviklingen i vores område. Ikke mindst indenfor viden og uddannelseområdet er det vigtigt, at vi har de rigtige rammer. Markedsføringsuddannelsen ligger på Innovest og er kommet godt i gang i år med 15 nye studerende. Koblingen mellem erhvervslivet og uddannelsen i samme hus er et godt match og gør uddannelsen netop i Skjern ekstra attraktivt.

I vidensudvalget har vi netop godkendt midler til Industri 4.0 og efter al sandsynlighed bliver Forsknings- og udviklingslab for Digital Twin i Ringkøbing-Skjern en realitet omkring sommeren 2020. Målet med dette er at tilføre ny forskningsbaseret viden til produktionsindustrien i kommunen. Alene her vil der være tilknyttet 10-15 professorer/studerende. Dette kommer også til at ligge i Innovest.

I vidensudvalget har vi også netop godkendt rammerne for Univest, som er et studiecenter for videregående uddannelser. Her kan man kan sidde side om side med andre fjernstuderende og få en uddannelse, man ellers skulle flytte til andre byer for at få. Vi arbejder også fokuseret på, i samarbejde med andre parter, at tiltrække yderligere uddannelse til stedet.

Dette er alt sammen vigtigt for at tilføre viden, udvikling og uddannelse til Ringkøbing-Skjern Kommune, og det ville ikke muligt at sætte i gang, hvis vi ikke havde de rigtige rammer til at rumme disse aktiviteter. Og her bliver Innovest 2 et stort aktiv på sigt, hvis vi skal kunne videreudvikle dette.

…men man behøver ikke risikere at afvikle et sted, fordi man udvikler et andet sted.

Hele processen omkring Innovest og Skjern midtby begyndte godt med et velbesøgt borgermøde, hvor mange gode tanker og forslag kom frem. Der blev også fremført forslag om, at beskæftigelse kunne flytte ud i Innovest 2 mod at borgerservice bliver i midtbyen – som er blevet et af de scenarier, der kan vælges på tirsdag og som såvel Skjern udviklings Forum, Skjern Handelsforening og Skjern-Tarm Håndværker- og industriforening har udtrykt sin støtte til, mod givne forudsætninger - så det giver god mening.

Men at grunden på Finderupsvej 7 og 9 bliver sat til salg uden klausuler om hvad grunden skal bruges til, giver slet ikke mening. Hvorfor så afholde borgermøde med ønsket om at indsamle gode ideer omkring det?

Vi kan ikke sælge byggegrundene til højestbydende uden en plan eller vision for anvendelse og samspil med resten af Bymidten. Vi skal have tiden til at finde den rigtige ide og understøtte dette – så vi ikke står tilbage med et hul i bymidten.

Jeg vil derfor opfordre til, at der skal tilføjes en ekstra klausul i det omtalte scenarie. Det skal indeholde krav om, at der gives tid til en konstruktiv dialog med relevante parter og kommunen om, at gøre rådhusgrunden til et sted, der kan understøtte livet og handlen i midtbyen – og at grundene ikke blot sælges som byggegrund til højestbydende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce