Annonce
Skjern

UCRS-elever fik på karrieredatingmesse mulighed for at afstemme forventningerne med lokale virksomheder

Eleverne på uddannelserne EUD og EUX i Skjern var onsdag på karrieredatingmesse med det lokale erhvervsliv i Ringkøbing- Skjern Kommune. Formålet med messen, der fandt sted på Vestjydsk Handelsskole, som er en afdeling af Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS), var at skabe relationer mellem lokale erhvervsdrivende, elever og UCRS. Her ses Johnny Skovby fra Sport 24 i Skjern i samtale med elever om sin forretning. Foto: UCRS
Elever fra UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern med en EUD eller EUX-uddannelse var forleden på karrieredatingmesse, hvor de mødte repræsentanter for det lokale erhvervsliv.

Skjern: Onsdag var Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS) vært for en stor karrieredatingmesse, hvor elever med en EUD- eller EUX-uddannelse - og dermed har kvalificeret sig til en elevplads i en butik, på et kontor, på et værksted eller i en anden virksomhed - fik lejlighed til at møde repræsentanter for lokale virksomheder.

Rektor på UCRS-uddannelserne EUD og EUX, Kjeld Fisker, fik sidste år idéen til at afholde en karrieredatingmesse. Siden har han og underviser Alf Andersen arbejdet på at skabe relationer mellem de lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern-området samt UCRS.

- Idéen om at afholde en messe opstod, efter at der blev gennemført en række omstruktureringer i UCRS. Bygningen på Ånumvej 14 i Skjern kom til at huse EUD og EUX. Det gav et øget spillerum for uddannelserne her og mulighed for nye fokusområder, fortæller Kjeld Fisker om messens tilblivelse i en pressemeddelelse.

Annonce
Kjeld Fisker, Rektor på EUD- og EUX-uddannelserne ved UCRS, bød velkommen og forklarede om baggrunden for karrieredatingmessen. Foto: UCRS

Forberedelserne til messen har bl.a. i løbet af efteråret og vinteren budt på en række besøg af erhvervsdrivende i lokalområdet. Her er der blevet holdt mange oplæg af virksomhederne, og elevernes interesse for fortællingerne har været stor.

Én af de virksomheder, der har holdt foredrag på skolen op til messen, var Vestjysk Bank i Skjern, som synes, at det var en meget positiv oplevelse.

- Både vi og eleverne har fået meget ud af vores foredrag på skolen. Vi fortalte eleverne om hverdagen som bankrådgiver, og vi gav dem en forståelse for, hvor gode muligheder de lokale virksomheder i vores kommune byder på. At søge væk fra Skjern for at få teoretisk viden er ikke den eneste mulighed, fortæller Dan Rasmussen fra Vestjysk Bank.

Indblik i arbejdet

I samme periode har også de lokale virksomheder inviteret eleverne indenfor, så de unge har haft mulighed for at opleve, hvordan en arbejdsplads drives og fungerer.

Dette har været med til at øge elevernes viden om, hvad det vil sige at arbejde på forskellige typer virksomheder og i forskellige jobfunktioner.

Desuden har det givet eleverne en idé om, i hvilken retning de kunne tænke sig at gå, når den sidste eksamen er overstået.

EUX-elev Kristjana Jensen giver udtryk for, at virksomhedsbesøgene har været meget brugbare.

- Vi fik for eksempel et indblik i, hvordan det var at arbejde på kontor, da vi var på besøg på Hydra Grene i Skjern. Vi blev vist rundt, og de fortalte os om, hvad et kontorjob i deres virksomhed indebærer, fortæller Kristjana Jensen.

Michael Mastrup fra Sydbank i Skjern i gang med at fortælle interesserede elever om banken. Eleverne havde medbragt CV’er og ansøgninger til virksomhederne. Foto: UCRS

Gentages næste år

Både de forudgående foredrag og virksomhedsbesøg samt selve messen har været en stor succes. Derfor har arrangørerne allerede besluttet, at næste år vil byde på endnu en karrieredatingmesse på skolen tirsdag 9. februar. Til dén tid vil der blive gjort plads til maks. 60 stande.

Blandt de deltagende lokale virksomheder på karrieredatingmessen var Bent Brodersen fra smykke- og ur-forretningen Brodersens+ i Ringkøbing. Eleverne havde medbragt CV’er og ansøgninger til virksomhederne. Foto: UCRS
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce