x
Annonce
Skjern

UCRS-elever fik på karrieredatingmesse mulighed for at afstemme forventningerne med lokale virksomheder

Eleverne på uddannelserne EUD og EUX i Skjern var onsdag på karrieredatingmesse med det lokale erhvervsliv i Ringkøbing- Skjern Kommune. Formålet med messen, der fandt sted på Vestjydsk Handelsskole, som er en afdeling af Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS), var at skabe relationer mellem lokale erhvervsdrivende, elever og UCRS. Her ses Johnny Skovby fra Sport 24 i Skjern i samtale med elever om sin forretning. Foto: UCRS
Elever fra UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern med en EUD eller EUX-uddannelse var forleden på karrieredatingmesse, hvor de mødte repræsentanter for det lokale erhvervsliv.

Skjern: Onsdag var Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS) vært for en stor karrieredatingmesse, hvor elever med en EUD- eller EUX-uddannelse - og dermed har kvalificeret sig til en elevplads i en butik, på et kontor, på et værksted eller i en anden virksomhed - fik lejlighed til at møde repræsentanter for lokale virksomheder.

Rektor på UCRS-uddannelserne EUD og EUX, Kjeld Fisker, fik sidste år idéen til at afholde en karrieredatingmesse. Siden har han og underviser Alf Andersen arbejdet på at skabe relationer mellem de lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern-området samt UCRS.

- Idéen om at afholde en messe opstod, efter at der blev gennemført en række omstruktureringer i UCRS. Bygningen på Ånumvej 14 i Skjern kom til at huse EUD og EUX. Det gav et øget spillerum for uddannelserne her og mulighed for nye fokusområder, fortæller Kjeld Fisker om messens tilblivelse i en pressemeddelelse.

Annonce
Kjeld Fisker, Rektor på EUD- og EUX-uddannelserne ved UCRS, bød velkommen og forklarede om baggrunden for karrieredatingmessen. Foto: UCRS

Forberedelserne til messen har bl.a. i løbet af efteråret og vinteren budt på en række besøg af erhvervsdrivende i lokalområdet. Her er der blevet holdt mange oplæg af virksomhederne, og elevernes interesse for fortællingerne har været stor.

Én af de virksomheder, der har holdt foredrag på skolen op til messen, var Vestjysk Bank i Skjern, som synes, at det var en meget positiv oplevelse.

- Både vi og eleverne har fået meget ud af vores foredrag på skolen. Vi fortalte eleverne om hverdagen som bankrådgiver, og vi gav dem en forståelse for, hvor gode muligheder de lokale virksomheder i vores kommune byder på. At søge væk fra Skjern for at få teoretisk viden er ikke den eneste mulighed, fortæller Dan Rasmussen fra Vestjysk Bank.

Indblik i arbejdet

I samme periode har også de lokale virksomheder inviteret eleverne indenfor, så de unge har haft mulighed for at opleve, hvordan en arbejdsplads drives og fungerer.

Dette har været med til at øge elevernes viden om, hvad det vil sige at arbejde på forskellige typer virksomheder og i forskellige jobfunktioner.

Desuden har det givet eleverne en idé om, i hvilken retning de kunne tænke sig at gå, når den sidste eksamen er overstået.

EUX-elev Kristjana Jensen giver udtryk for, at virksomhedsbesøgene har været meget brugbare.

- Vi fik for eksempel et indblik i, hvordan det var at arbejde på kontor, da vi var på besøg på Hydra Grene i Skjern. Vi blev vist rundt, og de fortalte os om, hvad et kontorjob i deres virksomhed indebærer, fortæller Kristjana Jensen.

Michael Mastrup fra Sydbank i Skjern i gang med at fortælle interesserede elever om banken. Eleverne havde medbragt CV’er og ansøgninger til virksomhederne. Foto: UCRS

Gentages næste år

Både de forudgående foredrag og virksomhedsbesøg samt selve messen har været en stor succes. Derfor har arrangørerne allerede besluttet, at næste år vil byde på endnu en karrieredatingmesse på skolen tirsdag 9. februar. Til dén tid vil der blive gjort plads til maks. 60 stande.

Blandt de deltagende lokale virksomheder på karrieredatingmessen var Bent Brodersen fra smykke- og ur-forretningen Brodersens+ i Ringkøbing. Eleverne havde medbragt CV’er og ansøgninger til virksomhederne. Foto: UCRS
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce