Annonce
Erhverv

Tysk sværvægter køber Kallesoe Machinery: Arbejdspladser i Lem sikret, udsigt til produktions-udvidelse

Medarbejderne hos Kallesoe får nyheden om HOMAG's overtagelse at vide. Ralf Dieter, CEO hos HOMAG Group AG er på talerstolen. Otto Christensen (afgået bestyrelsesformand) står på hans højre side (til venstre i billedet) og Bjarne Andersen, CEO hos Kallesoe Machinery står til hans venstre side. Pressefoto.
HOMAG Group overtager aktiemajoriteten i Kallesoe; 30 procent af aktierne vil fortsat ligge hos Kallesøe-familien; Bruno Kallesøe forventer, at der på sigt skal ske udvidelse af produktionen i lem

LEM: Kallesoe Machinery, verdens førende systemudvikler af løsninger til limtræsproduktion, har fået ny storaktionær.

Den tyske HOMAG Group har overtaget godt 70 procent af aktierne fra Christensen-familien fra Vejle, mens de resterende 30 procent fortsat ligger hos Kallesøe-familien.

Kallesoe Machinery fortsætter med de samme aktiviteter, samme ledelse og på samme lokation i Lem

Annonce

- Det er vigtigt for mig at understrege, at det vil sikre arbejdspladserne i Lem. Der er ingen planer om at flytte dem væk. På sigt er der udsigt til, at produktionen udvides. Vi ser  store mulighed for at udvide vores position på det ekspanderende marked for limtræsprodukter. siger salgsdirektør Bruno Kallesøe.

HOMAG-koncernen er verdens førende leverandør af integrerede løsninger til produktion inden for træbearbejdning og handel. Virksomheden har 6600 medarbejdere i over 100 lande, og en global markedsandel på 30 procent.


Kallesoe har ekspanderet kraftigt det sidste par år, og vi har et stykke tid været på udkig efter muligheden for at få tilført nogle flere muskler.

Bruno Kallesøe, salgsdirektør Kallesoe Machinery


Sidste år købte HOMAG Group det danske System TM, der producerer systemer til sortering, optimering og fingersamling af lameller. Kallesoe Machinery samarbejder i dag allerede med System TM om flere projekter.

Flere kræfter

- Kallesoe har ekspanderet kraftigt det sidste par år, og vi har et stykke tid været på udkig efter muligheden for at få tilført nogle flere muskler. Det er nødvendigt med det marked, vi bevæger os i; når man laver så store projekter, som vi gør, skal der være kapital bag, fastslår Bruno Kallesøe.

Kallesoe Machinery

Kallesoe Machinery specialiserer sig i højfrekvens-presseløsninger til produktion af bl.a. CLT (Cross Laminated Timber), der primært bruges til konstruktion af vægge til træhuse. Siden 1969 har Kallesoe Machinery leveret og installeret omkring 500 presseløsninger til limtræsproduktion over hele verden. Virksomheden genererer en omsætning på omkring € 20 millioner og har godt 70 ansatte. Kallesoe Machinery er en af de få leverandører af højfrekvenspresseløsninger. Systemløsningerne er med denne teknologi i stand til hurtigere og mere fleksibelt at producere slutprodukter.

Sidste efterår fik Kallesoe Machinery således den største ordre nogensinde; den vestjyske virksomhed skal levere et produktionsanlæg til det australske firma Timberlink Australia Pty Ldt. For nylig er der også skrevet store ordre om levering af produktionsanlæg til Østrig og Spanien.

Via samarbejdet med System TM fik HOMAG Group øje på den store styrke og ekspertise, ikke mindst inden for det stærkt voksende marked for krydslamineret træ (CLT), der ligger hos Kallesoe i Lem.

- Vi ser HOMAG's køb af aktiemajoriteten i Kallesoe som en win-win-situation. Vi får tilført de nødvendige kræfter, og HOMAG får adgang til den store ekspertise, som vi har opbygget, siger Bruno Kallesøe.

Annonce

Kompetent investor

- Det var vigtigt for os at finde en kompetent investor til Kallesoe, der vil lede forretningen ind i en succesrig fremtid. Vi er sikre på, at HOMAG er nøjagtigt den rette partner til dette, forklarer den tidligere hovedaktionær Otto Christensen i en pressemeddelelse

HOMAG Group

HOMAG Group er verdens førende leverandør af integrerede løsninger til produktion i træbearbejdningsindustrien og træbearbejdningsbutikker. Dens 14 specialiserede produktionssteder, ca. 20 gruppeejede salgs- og servicevirksomheder og ca. 60 eksklusive salgspartnere over hele verden gør virksomheden til en unik systemudbyder. HOMAG Group har cirka 7.000 ansatte i over 100 lande. HOMAGgruppen har været majoritetsejet af den børsnoterede virksomhed Dürr siden oktober 2014 som årligt omsætter for ca. 28 milliarder danske kroner.

- Som systemleverandør ønsker vi at tilbyde så mange teknologier til trækonstruktion som muligt fra én kilde, siger Ralf W. Dieter, administrerende direktør for HOMAG Group AG.

- På grund af det store boom i markedet for trækonstruktioner bliver produktionen af bygningselementer mere og mere industrialiseret og automatiseret. HOMAG er den rigtige partner til dette. Vi udvikler massivt på trækonstruktionsindustrien sammen med vores aktiviteter i møbelindustrien.

Kallesoe Machinery kan med aktieejerskiftet fremtidssikre sine kunder løsninger til den grønne industri, og kunderne vil drage fordel af synergieffekten inden for det teknologiske område såvel som indkøb, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce