Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdag bliver Radio Max tavs - nye kanaler overtager sendefladen

Radio Max med Morten Krarup Nielsen i spidsen stopper på FM-båndet onsdag aften, men selskabet bag, Radio Max ApS fortsætter som en del af den nye DAB-kanal Loud, der går i luften 1. april, og skal leve indhold til denne kanal. Her er Morten Krarup Nielsen fotograferet i studiet med sangerinden Anna David. Privatfoto
Radio Max sender for sidste gang onsdag aften, for fredag overtager andre kanaler de vestjyske radiofrekvenser. Selskabet bag Radio Max fortsætter ad nye veje.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Siden 2013 har Radio Max været at finde på de vestjyske radiobølger, men onsdag aften er det slut.

Radiokanalen stopper med at sende fra studierne i Skjern og Holstebro, og frekvenserne bliver overtaget af to andre kanaler, som vil sende fra fredag 1. november.

Det drejer sig om Classic.fm, der vil indfinde sig på frekvenserne i Ringkøbing-Skjern-området, og Radio VLR, der vil sende i Holstebro-området.

Annonce

Kabler skal flyttes

Begge kanaler er ejet af Jysk Fynske Medier, der står bag en række radiokanaler og trykte medier landet over, deriblandt også Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi stopper på FM-båndet allerede i aften på grund af nogle tekniske ting. Der er kabler, der fysisk skal flyttes, for at de andre kanaler kan sende. Jeg er meget glad for de næsten syv år, jeg har haft med Radio Max, det var været et privilegium, fortæller ejeren af selskabet bag Radio Max Morten Krarup Nielsen.

Annonce

Radio Max fortsætter i nyt regi

Det er dog ikke helt slut med Radio Max. Selskabet bag kanalen, Radio Max ApS, er en del af ejerkredsen bag den nye DAB-kanal Loud, der netop har vundet udbuddet om sendetilladelse over blandt andet Radio24syv.

Radio Max vil derfor fremadrettet producere indhold til Loud, ligesom Radio Max' direktør Morten Krarup Nielsen er en del af bestyrelsen i Loud.

Hvad indholdet i Loud skal bestå af, er dog ikke på plads endnu, men der er god tid til at finde ud af det, for Loud går først i luften 1. april 2020.

- Vi skal først mødes 15. november, og det er første gang, vi alle mødes på Loud. Der håber jeg at vide mere, men der arbejdes allerede nu hårdt for at producere noget. Jeg synes, det er et spændende nyt kapitel, siger Morten Krarup Nielsen, der onsdag formiddag skulle fortælle medarbejderne på Radio Max, at deres FM-bånd bliver overtaget fra 1. november.

Annonce

Fortsætter ufortrødent

Modsat Radio24syv, der 1. november markerer, at kanalens sendetilladelse slutter, så kommer der ikke nogen større svanesang fra Radio Max. Man vil sende som hidtil, indtil radiotavsheden indtræder på FM-båndet.

- Der er ikke nogen grund til at sidde og græde i æteren; vi slutter på toppen, siger Morten Krarup Nielsen.

Radio Max' FM-frekvenser, som Jysk Fynske Medier overtager, er 94,6, 97,4, 104,3, 105,0, 105,6, 106,1 og 106,4 megahertz.

Radioerne hos Jysk Fynske Medier omfatter Skala FM, Classic.fm, Radio Viborg og Radio VLR. Stationerne når samlet godt 900.000 lyttere om ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce