Annonce
Erhverv

Tidligere Arlachef fra Videbæk med til at rydde op efter fødevareskandale

Ulrik Sletten, tidligere Arlachef, er med til at rydde op efter fødevareskandale i sjællandsk firma, der producerer modermælkserstatning. Arkivfoto
Ulrik Sletten, tidligere fabrikschef hos Arla, er med i ledelsen af Mille Foods efter fyring af hele den tidligere ledelse.

VIDEBÆK/HUNDESTED: Den tidligere fabrikschef hos Arla Arinco og Arla Mengniu i Kina, Ulrik Sletten, er kommet med i ledelsen af Mille Food, efter at hele den tidligere ledelse for få dage siden blev fyret.

Mille Food producerer modermælkserstatning med fokus på det kinesiske marked, hvor danske mejeriprodukter er meget efterspurgte på grund af høj kvalitet og ikke mindst høj grad af fødevaresikkerhed.

For nylig beslaglagte Fødevarestyrelsen imidlertid ifølge Frederiksborg Amts Avis 400 paller med modermælkserstatning fra Mille Food. Beslaglæggelsen bunder i, at Mille Food har brugt en ulovligt importeret ingrediens i deres produkt - valleproteinet lactoferrin - som ikke har haft den rette dokumentation.

Den ulovligt importerede ingrediens stod administrerende direktør Steve Wang for at indføre i Danmark via firmaet Titan Trade Company.

Efterfølgende har bestyrelsen fyret Steve Wang samt fabrikschefen og kvalitetsdirektøren.

I stedet er Christian Dehlholm, der hidtil har stået for forskning og udvikling i Mille Food, blevet ny direktør. Ifølge Mille Foods hjemmeside består ledelsen derudover af bestyrelsesformand Axel Castenschiold og af bestyrelsesmedlem Ulrik Sletten, der har mere end 30 års erfaring inden for fødevareindustrien.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis får Christian Dehlholm til opgave i et tæt samarbejde med Fødevarestyrelsen at bringe orden i de kritisable forhold og derpå sætte en ny kurs for Mille Food.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce