Navne

Svend Boye Thomsen: På en god søndag går turen forbi Tyskerhavnen

Svend Boye Thomsen bor i Stadil, men betragter Hvide Sande som sin hjemby. Her er en bestemt klittop og Tyskerhavnen blandt hans favoritsteder. Arkivfoto
Byrådsmedlem for Venstre og indehaver af Vestjysk Kommunikation Svend Boye Thomsen har i den senere tid været i vælten, fordi han er blevet ansat som rådgiver for Kristendemokraterne til folketingsvalget. Når han skal slappe af foregår det blandt andet på Tyskerhavnen i Hvide Sande.

EN GOD SØNDAG FOR MIG er en dag, hvor jeg har tid til at gå en tur på Tyskerhavnen i Hvide Sande med min hund Albert. Selv om jeg er utrolig glad for at bo i Stadil, vil det nok altid være Hvide Sande, jeg betragter som min hjemby. Min far har levet af bundgarnsfiskeri i fjorden en stor del af sit liv, og jeg har altid sat stor pris på at færdes på Tyskerhavnen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, så vil jeg helt klart vise vedkommende udsigten fra toppen af den klitrække, der ligger for enden af Floravej i Hvide Sande. Udsigten er helt fantastisk med byen og fjorden set fra oven mod øst og klitlandskabet mod vest.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE var til en begravelse.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, så skal det være noget dansk, fx Kim Larsen, John Mogensen eller Poul Krebs.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, så vil jeg rejse til Hawaii eller et andet varmt sted, hvor man kan slappe af og læse et par gode bøger ved havet.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, så skulle det være Johnny Madsen. Han har engang udtalt, at hvis man skal starte et musikband i Danmark, så skal man som det første hyre en advokat og en revisor, og så må man bagefter se på, om man også har råd til en trommeslager. Det er der desværre noget om, og han fortjener ros for sine snusfornuftige bidrag til den offentlige debat. Derudover er han en glimrende musiker og en dygtig maler.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at starte to nye spændende projekter op i firmaet.

Johnny Madsen har engang udtalt, at hvis man skal starte et musikband i Danmark, så skal man som det første hyre en advokat og en revisor, og så må man bagefter se på, om man også har råd til en trommeslager. Det er der desværre noget om.

Svend Boye Thomsen, byrådsmedlem og indehaver af Vestjysk Kommunikation

Svend Boye Thomsen

ALDER: 32 år

PRIVAT: Single

PROFESSION: Journalist, indehaver af Vestjysk Kommunikation

HJEMBY: Stadil - og så selvfølgelig Hvide Sande

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce