Læserbrev

Svend Boye Thomsen: Derfor melder jeg mig ud af Venstre

Havde det været Venstres lokale partiorganisation, der stod i spidsen for kommunen, havde mange ting sejlet i en grad, at man næppe kan forestille sig det.

Læserbrev: Tidligere chefredaktør på Dagbladet Kristian Sand skrev for nylig i et læserbrev, at min beslutning om at lade KD købe politisk rådgivning af mit firma, Vestjysk Kommunikation, var en illoyal beslutning.

Det er jeg ikke enig i, hvad jeg flere gange har redegjort for.

Men jeg har stor respekt for Kristian Sand. Han er et både begavet og sympatisk menneske, og jeg er også nået frem til, at jeg er enig med ham i den hovedkonklusion, han drager i sit læserbrev.

Nemlig, at den rigtige beslutning vil være, at jeg melder mig ud af Venstre.

Jeg har derfor torsdag aften meddelt Venstres organisation, at jeg melder mig ud af partiet.

Jeg gætter sådan set også på, at landsledelsen i Venstre under alle omstændigheder ville have smidt mig ud af partiet, hvis jeg var forblevet medlem, så det gør næppe den store forskel.

Partiet ville nok have ventet til efter valget for at undgå en træls mediehistorie midt under valgkampen, og jeg er også helt bevidst om, at hvis jeg havde ønsket at skade Venstre, så skulle jeg have ventet med at melde mig ud til en uge før valget – jeg kender masser af journalister på de landsdækkende medier, som ville have elsket en historie midt under valgkampen om intern uro i en Venstre-højborg.

Det ville have været særdeles træls for Venstre, men jeg ønsker ikke Venstre noget ondt. Jeg har utrolig stor respekt for borgmester Hans Østergaard. Det har jeg også for gruppeformand Jakob Agerbo og for de øvrige medlemmer af Venstres byrådsgruppe.

Jeg tror også på det, når medlemmer af byrådsgruppen har sagt til mig, at de ville være gået langt for undgå, at jeg blev smidt ud af ’københavnerne’ i partiet.

I den forbindelse vil jeg tilføje, at det er heldigt for Ringkøbing-Skjern Kommune - når nu Venstre har den størrelse og dermed indflydelse, som partiet har - at det er mennesker som Hans Østergaard og Jakob Agerbo, der står i spidsen for byrådsarbejdet.

Havde det været Venstres lokale partiorganisation, der stod i spidsen for kommunen, havde mange ting sejlet i en grad, at man næppe kan forestille sig det. Det er ikke ment som en kritik af alle de mennesker, som yder en stor frivillig indsats for partiet, for der er masser af gode folk i Venstre – blandt andet den nuværende kommuneformand og min egen vælgerforeningsformand i Stadil, Klaus Bjørn - men der er nogle enkeltpersoner, som ødelægger langt mere for partiet, end de selv er klar over.

Mange har sagt til mig, at de synes, det er noget pjat, at Dagbladet har skrevet så meget om sagen, som avisen har. Flere har også sagt, at chefredaktør Gudrun Pedersens leder om mig i avisen var perfid og under lavmålet. Det er jeg faktisk ikke enig i. For nok er jeg uenig i dele af Gudrun Pedersens analyse, men den handlede om sagen, og hun lagde navn og billede til kritikken. Det har jeg stor respekt for, hvad jeg til gengæld ikke har for de mennesker, som de sidste to-tre uger har fået utrolig meget tid til at gå med at sprede rygter om min person bag min ryg.

Som en konsekvens af min beslutning er jeg ikke længere medlem af Venstres byrådsgruppe. Jeg fortsætter derfor som løsgænger i byrådet.

0/0
Annonce
Leder For abonnenter

Begyndelsen på et smukt venskab

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte