Annonce
Læserbrev

Svend Boye Thomsen: Derfor melder jeg mig ud af Venstre

Havde det været Venstres lokale partiorganisation, der stod i spidsen for kommunen, havde mange ting sejlet i en grad, at man næppe kan forestille sig det.

Læserbrev: Tidligere chefredaktør på Dagbladet Kristian Sand skrev for nylig i et læserbrev, at min beslutning om at lade KD købe politisk rådgivning af mit firma, Vestjysk Kommunikation, var en illoyal beslutning.

Det er jeg ikke enig i, hvad jeg flere gange har redegjort for.

Men jeg har stor respekt for Kristian Sand. Han er et både begavet og sympatisk menneske, og jeg er også nået frem til, at jeg er enig med ham i den hovedkonklusion, han drager i sit læserbrev.

Nemlig, at den rigtige beslutning vil være, at jeg melder mig ud af Venstre.

Jeg har derfor torsdag aften meddelt Venstres organisation, at jeg melder mig ud af partiet.

Jeg gætter sådan set også på, at landsledelsen i Venstre under alle omstændigheder ville have smidt mig ud af partiet, hvis jeg var forblevet medlem, så det gør næppe den store forskel.

Partiet ville nok have ventet til efter valget for at undgå en træls mediehistorie midt under valgkampen, og jeg er også helt bevidst om, at hvis jeg havde ønsket at skade Venstre, så skulle jeg have ventet med at melde mig ud til en uge før valget – jeg kender masser af journalister på de landsdækkende medier, som ville have elsket en historie midt under valgkampen om intern uro i en Venstre-højborg.

Det ville have været særdeles træls for Venstre, men jeg ønsker ikke Venstre noget ondt. Jeg har utrolig stor respekt for borgmester Hans Østergaard. Det har jeg også for gruppeformand Jakob Agerbo og for de øvrige medlemmer af Venstres byrådsgruppe.

Jeg tror også på det, når medlemmer af byrådsgruppen har sagt til mig, at de ville være gået langt for undgå, at jeg blev smidt ud af ’københavnerne’ i partiet.

I den forbindelse vil jeg tilføje, at det er heldigt for Ringkøbing-Skjern Kommune - når nu Venstre har den størrelse og dermed indflydelse, som partiet har - at det er mennesker som Hans Østergaard og Jakob Agerbo, der står i spidsen for byrådsarbejdet.

Havde det været Venstres lokale partiorganisation, der stod i spidsen for kommunen, havde mange ting sejlet i en grad, at man næppe kan forestille sig det. Det er ikke ment som en kritik af alle de mennesker, som yder en stor frivillig indsats for partiet, for der er masser af gode folk i Venstre – blandt andet den nuværende kommuneformand og min egen vælgerforeningsformand i Stadil, Klaus Bjørn - men der er nogle enkeltpersoner, som ødelægger langt mere for partiet, end de selv er klar over.

Mange har sagt til mig, at de synes, det er noget pjat, at Dagbladet har skrevet så meget om sagen, som avisen har. Flere har også sagt, at chefredaktør Gudrun Pedersens leder om mig i avisen var perfid og under lavmålet. Det er jeg faktisk ikke enig i. For nok er jeg uenig i dele af Gudrun Pedersens analyse, men den handlede om sagen, og hun lagde navn og billede til kritikken. Det har jeg stor respekt for, hvad jeg til gengæld ikke har for de mennesker, som de sidste to-tre uger har fået utrolig meget tid til at gå med at sprede rygter om min person bag min ryg.

Som en konsekvens af min beslutning er jeg ikke længere medlem af Venstres byrådsgruppe. Jeg fortsætter derfor som løsgænger i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce