Annonce
Erhverv

Succesrig virksomhed runder de 50: Kallesøe Machinery jubilerer

Kallesoe er kommet langt, siden Herluf Kallesøe grundlagde fabrikken i 1969. I dag leverer den maskiner til træindustrien i hele verden. Foto:Jørgen Kirk
Maskinfabrikken i Lem fejrer fredag den 15. november, at det nu er 50 år siden, den unge driftige smed, Herluf Kallesøe, startede det, der er blevet en succesrig eksportvirksomhed.

LEM: Som tiden dog flyver …

Det er såmænd allerede 50 år siden, den driftige unge smed, Herluf Kallesøe, startede en lille virksomhed, der producerede mindre maskiner og cylindere til de lokale industrivirksomheder.

Fredag den 15. november fejres dagen efter alle kunstens regler hos Kallesoe Machinery, der i de mellemliggende år i vokset til en betydelig eksportvirksomhed.

- Vi glæder os til denne dag, hvor vi samler nuværende og tidligere medarbejdere, kunder og andre gæster omkring os, fastslår direktør Bruno Kallesøe.

Jubilæet holdes på samme adresse som den, firmaet opstod på; men virksomheden har unægtelig forandret sig.

- Kallesoe har haft - og har stadig - stor betydning for lokalsamfundet i Lem. Vi har udlært over 150 lærlinge, og de næste tre er på vej. Vores medarbejdere har afgørende betydning for vores succes. Kallesoe har udvidet 14 gange, og beskæftiger i dag omkring 85 medarbejdere, hvoraf nogle har været her i mere end 20 år. Det ikke mindst deres fortjeneste, at Kallesoe i løbet af de seneste 50 år har leveret næsten 500 store pressere og specialmaskiner til store dele af verden, siger Bruno Kallesøe.

Han fastslår, at skønt der er foretaget kvantespring i de mellemliggende år, bygger Kallesoe stadig på samme innovative måde at tænke på og den samme håndværksmæssige kvalitet, som Herluf Kallesøe lagde grunden til i 1969.

- I dag har Kallesoe leveret nogle af verdens mest effektive, økonomiske og driftsikre højfrekvenspressere til produktionsvirksomheder over hele verden. Vi har et teknologisk setup, der sætter os i stand til at levere maskiner, der sikrer fuld udnyttelse af de træstammer, som vi får færre og færre af, så vi passer bedst muligt på kloden og de ressourcer, vi har, siger Bruno Kallesøe.

Dagen fejres med rundvisning på fabrikken og foredrag ved Nils Villemoes, tidligere lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Erhverv For abonnenter

130 år og klar til at gå i graven: Billederne viser, hvorfor gammelt mejeri skal miste livet

Annonce