Annonce
Ringkøbing

Strandgaarden solgt efter budrunde: Nye ejere er efterkommere af klitgårdens tidligere ejer

Strandgaarden er solgt til efterkommere af en tidligere ejer. Foto: Freja Ejendomme
Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, satte sidste år den gamle klitgård til salg. På grund af stor interesse for den firelængede gård fra 1875, blev den efterfølgende sat i budrunde.

Husby Klit: Den 145 år gamle klitgård Strandgaarden er solgt efter en budrunde. Køberne er efterkommere af en tidligere ejer og har dermed et ganske særligt forhold til den historiske gård med den fantastiske placering ved Vestkysten.

Statens Ejendomsselskab, Freja Ejendomme, satte det tidligere museum på Husby Klit til salg sidste år. Der var meget stor interesse for den firlængede gård, som blev bygget i 1875.

Køber er Cufadan Ejendomme A/S, der drives af to generationer af familien Strandgaard – efterkommere af en tidligere ejer af Strandgaarden.

Morten Strandgaard, som driver Cufadan Ejendomme A/S sammen med sin søster og far, fortæller i en pressemeddelelse, at familien er utroligt glade for at have Strandgaarden tilbage på familiens hænder:

- Mine oldeforældre købte gården i 1939 og boede der en årrække og min farmor voksede således op på Strandgaarden. Gården har ofte været et samtaleemne i familien, fordi den er så unik, både familiehistorisk og egnshistorisk. Jeg har også selv besøgt Strandgaarden flere gange som barn, da den husede et museum, og har senere hen også været der flere gange med mine egne børn. Senest i 2018, lige inden museet fraflyttede gården. Så det siger sig selv, at vi er meget glade og stolte over at være de nye ejere af denne smukke gård.


Vi ser meget gerne, at Strandgaarden kan spille en rolle i lokalsamfundet. Det kunne måske være som museum igen. Alternativt ville stalden og laden være oplagte til at huse eksempelvis kunsthåndværkere eller arkitekter

Morten Strandgaard, ny ejer af Strandgaarden


Det er stadig for tidligt at sige, hvad fremtiden bringer for Strandgaarden, men Morten Strandgaard har allerede gjort sig nogle overvejelser:

- Vi starter med at give ejendommen en kærlig hånd. Den fortjener at stå flot og i oprindelig stil med respekt for gårdens kulturhistorie, den smukke arkitektur og det håndværk, som præger gården. Vi ser meget gerne, at Strandgaarden kan spille en rolle i lokalsamfundet. Det kunne måske være som museum igen. Alternativt ville stalden og laden være oplagte til at huse eksempelvis kunsthåndværkere eller arkitekter, og så kunne jeg godt se for mig, at den gamle aftægtsbolig kunne blive en privatbolig for en af dem, der ender med at have sin daglige gang på Strandgaarden. Det er alt sammen muligheder, vi skal til at kigge på i den kommende tid. Det eneste, som ligger helt fast, er at Strandgaarden skal have ”liv” igen, og at de daglige brugere skal være mennesker som formår at værdsætte ejendommen lige så højt som vi gør.

Salgsprisen er endnu ikke offentliggjort, men da gården på Husby Klitvej 5 i begyndelsen af 2020 blev sat til salg, hed udbudsprisen 1.895.000 kroner. Da der ret hurtigt blev vist stor interesse for matriklen på kanten af Vesterhavet, blev det besluttet at gennemføre en budrunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold: Fløj-raket overstrålede kollegaerne, mens flere kun lige bestod

Annonce