Annonce
Skjern

Storbrand på papirfabrik: Indsatsleder forventer, det vil ulme et par dage endnu

Skærtorsdags store brand i et udendørs papirlager foran Skjern Papirfabrik vil holde brandfolkene beskæftiget det meste af påsken, spår indsatsleder.
Annonce

Skjern: Hvis det lugter lidt røget i Skjern i disse dage, så er der en god forklaring.

Skærtorsdag sidst på eftermiddagen slog medarbejdere fra Skjern Papirfabrik på Birkvej alarm, da de opdagede, at der var udbrudt brand i det udendørs lager med presset genbrugspapir til produktionen.

Omkring 30 brandfolk kæmpede hele natten med at få bugt med ilden, som ifølge indsatsleder Michael Nielsen hverken nåede at brede sig til fabrikkens bygninger eller til det nærliggende skovområde.

Da både flammer og lugten af brand kunne fornemmes i hele byen, valgte politiet allerede først på aftenen at bede såkaldte brandturister om at holde sig væk. Det skete ved at minde om myndighedernes corona-retningslinjer, der forbyder forsamlinger på mere end 10 personer.

Ifølge vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis blev slukningsarbejdet da heller ikke generet af nysgerrige. Politiet forlod papirfabrikkens område kort før klokken 22, mens brandfolkene blev på stedet for at efterslukke.

Og det bliver de ved med et godt stykke tid endnu, fortæller indsatslederen:

- Vi er 14 mand tilbage, som holder øje med det hele. Der er tale om sammenpresset papir, som godt kan ligge og ulme. Det er ikke sådan lige at få slukket. Der er også en del røg stadigværk. Heldigvis har der ikke været så meget vind, men blæser det op, som vejrudsigten siger, så skal vi være ekstra vågne. Jeg tror, at det hele kan ligge og ulme et par dage endnu, siger Michael Nielsen.

Han anslår, at lageret foran fabrikken bestod af mellem 2000-4000 ton sammenpresset genbrugspapir, og at omkring en tredjedel er gået op i røg.

Det har krævet en hel del vand at få slukket branden i papirlageret. Allerede torsdag blev der trukket slanger fra fabrikken til Skjern Å. En overgang var Birkvej spærret, men siden blev slangerne monteret i et stativ så højt over vejen, at trafikken med både person-, tank- og lastbiler kunne genoptages.

Hele fredag stod røgen fra den ulmende papirbrand ind over byen i vindretningen og omkring fabrikken føg brændte papirstumper i luften.

Ingen kom noget til ved papirbranden i Skjern. Brandårsagen kendes endnu ikke, oplyser indsatslederen.

Fredag var der stadig godt gang i ilden på papirfabrikken. Foto: Privat
Der var 30 brandfolk i gang, da papirbranden var på sit højeste. Fredag blev antallet reduceret til 14. Foto: Anne-Mette Skaanning
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce