Annonce
Erhverv

Spændende virksomhed på vej til Ringkøbing: Hornfabrikken åbner butik i byen

Designer Sara Brunn Buch kunne straks se mulighederne, da hun i 2007 besøgte Hornvarefabrikken. I 2008 overtog hun og Peder Frølund Buch fabrikken, der til foråret åbner butik i Ringkøbing. Arkivfoto Morten Stricker.
Kendt virksomhed i Bøvlingbjerg åbner til foråret butik i Ringkøbing; Hornvarefabrikken ser store muligheder i en by, hvor turismen er i klar fremgang.

RINGKØBING: Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg åbner til foråret en butik i Ringkøbing.

Det fortæller Peder Frølund Buch fra Hornvarefabrikken.

Virksomheden har også fundet et velegnet butikslokale i midtbyen; Peter Frølund Buch kan dog endnu ikke afsløre, hvor det bliver.

- Men planen er, at vi overtager lokalerne pr. 1. marts 2020, og derefter satser vi på at åbne til påske, fortæller han.

Hornvarefabrikken har i forvejen fysiske butikker i Bøvlingbjerg og Aarhus. At den tredje butik nu åbner i Ringkøbing, er der er flere gode grunde til, siger Peder Frølund Buch.

- Vi ser Ringkøbing som en by, der er inde i en spændende udvikling, og har faktisk overvejet at åbne en butik der i tre-fire år. Der er flere positive faktorer på spil: Turismen er i vækst, Lalandia er på vej, og den vil styrke helårsturismen, der kunsthåndværkermiljøet omkring Latinerkvarteret, og så er der hele vestkysttrategien for turismen.

Peter Frølund Buch understreger, at Hornfabrikken har gjort den erfaring, at det især er turismen, der skaber omsætning, og derfor er det vigtigt, at strategien går ud på at øge helårsturismen; det skaber et bedre grundlag for en butik.

Annonce

Husflids-udspring

Hornvarefabrikken laver - som navnet fortæller - en lang række forskellige produkter i horn: Skeer, knive, skohorn, skåle, smykker og alt muligt andet.

Fabrikken blev grundlagt i 1935 af Peter Husted, der havde lært håndværket af sin far. Peter Husted udviklede mange af de skeer og brugsgenstande, som Hornvarefabrikken producerer og sælger den dag i dag.

I 1958 overtog sønnen Asger og svigerdatteren Eva Husted virksomheden, som de drev indtil 1990, hvor Inga og Agner Andersen købte fabrikken.

I 2007 nærmede pensionsalderen sig for Inga og Agner i 2007. Hornvarefabrikkens fremtid lå hen i uvished, da der ikke umiddelbart var nogen, der ønskede at føre virksomheden videre.

Heldigvis var Sara Brunn Buch i november 2007 på juleindkøb i Hornvarefabrikken, og hun kunne straks se mulighederne. Hun er uddannet fra Seminaret for Kunst & Håndværk i Kerteminde, så hun havde også den håndværksmæssige baggrund til at føre virksomheden videre.

I dag ejes virksomheden af Sara Brunn Buch og Peder Frølund Buch.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce