Annonce
Ringkøbing-Skjern

Sommeren var ødelagt med lukket legeland og aflyst Bork Festival: Nu kan N.P. endelig genåbne

Bork Festival og N.P. hænger uløseligt sammen, men i år er festivalen aflyst. Når Bork Legeland samtidig har været tvangslukket, har det "bare været træls", synes N. P. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Aflysninger har forpurret dele af højsæsonen for N.P., der driver lokalt legeland og er en af hovedkræfterne bag kommunens største musikfestival. Nu åbner han legelandet efter flere corona-kontraordrer.

BORK: - Hele sommeren er ødelagt efter min mening.

Niels Peder Enggaard Poulsen siger ordene med et grin. Men han siger dem ikke for sjov. Niels Peder Enggaard Poulsen kendes bare som N.P., og N.P. har de seneste 40 år været frivillig drivkraft bag Bork Festival, som er kommunens største musikbegivenhed. Legelandsejer har der også stået på CV’et de seneste otte år.

Men lige i år har det ikke været sjovt at være med i festivalen eller eje et legeland. Coronaen har tvunget legelandet til at lukke i den første del af højsæsonen, som for alvor begynder med påsken. Festivalen er aflyst. Det er første gang, det sker.

Annonce

Forår og sommer emmer normalt af legebørn og festivalplanlægning, hvor man også lige skal ud at smugkigge hos et par andre festivaler. Nu har der været helt tomt i legelandet og i festivalkalenderen.

Kan rumme 450 gæster

Nu kommer der så en hjertestarter til legelandet. Det åbner onsdag 17. juni klokken 10. Faktisk kunne det have åbnet allerede 8. juni, men det har været svært for N.P. at hitte redde i, hvilke regler der egentlig gælder. Først troede han, at man var omfattet af forsamlingsforbuddet på 50 personer. Så ville det være en dårlig forretning at holde åbent. Nu er man dog nået frem til, at de omtrent 2600 kvadratmeter kan rumme 450 gæster.

Sådan så det ud midt i højsæsonen sidste år, da Aksel og hans far, Jesper Halkjær Kronbæk, kørte runde i legelandet. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Dermed er en periode med usikkerhed midlertidigt suspenderet. Fra marts anede legelandet ikke, hvornår de måtte åbne igen. Så blev de meldt ud som en del af fase 4, der først åbner i august, og så røg de pludselig med i puljen, der måtte åbne fra 8. juni.

Annonce

52 ekstra lukkedage

I Bork har legelandet så har brug for et par dage mere. For man har været i kontakt med den nationale coronahotline og med politiet, og man har desuden nærlæst de seks siders retningslinjer for genåbningen på idræts- og fritidsområdet. Her læste Bork Legeland sig frem til, at de må høre under reglerne, der siger for fire kvadratmeter per gæst. 2600 kvadratmeter giver derfor plads til 450 gæster. Så man er ikke underlagt forsamlingsforbuddet på 50 personer.

- Det har været rigtig frustrerende med de mange forskellige udmeldinger, siger N.P.Han og Bork Legeland har endnu ikke søgt om økonomisk kompensation, fordi vilkårene for hjælpepakker også ændres, og ansøgningsfristen er blevet udskudt. Uanset hvad vil kompensationen sandsynligvis ikke kunne opveje det overskud, man havde forventet her i foråret. Sæsonvirksomheden har åbent rundt regnet 200 dage om året og har derfor kortere tid til at hive et års omsætning hjem. Og det kan dækkede udgifter ikke erstatte.

52 ekstraordinære lukkedage har i år ramt Bork Legeland.

Annonce

Åbning kan blive en bjørnetjeneste

Nu skal man så køre med en kapacitet på 450 sammenlignet med 800 normalt. Selvom man kun rammer 800 gæster, når der virkelig er spidsbelastning, kan legelandet blive nødt til at tænke i at dele åbningsdagen op i to. Så kan man holde lukket midt på åbningsdagen for at gøre det hele ekstra rent, så man kan sende en flok gæster ind bagefter.

Men det kræver, at folk i det hele taget er villige til at booke billetter i legelandet. Lige nu har N. P. ingen anelse om, om der bliver rift op pladserne, eller folk holder sig fra legelande.

Hvis folk holder sig væk, er der ikke meget ved at have fået lov til at åbne to måneder før den oprindelige plan, der sagde 8. august.

- Det bliver en bjørnetjeneste, hvis folk ikke tør at komme herind, og vi skal ligge på en halv eller en tredjedel omsætning. Men ellers er det da en super oplevelse at få lov at åbne så tidligt i forhold til august, siger N.P.

Forholdsregler i legelandet

Bork Legeland holder åbent fra onsdag klokken 10. Alle forlystelser holder åbent som vanligt, men der bliver restriktioner på, hvor mange der må være ad gangen i hoppepuder, klatretårne og lignende. Antal tilladte personer per legestation vil vist med skiltning.

Ellers tager man de sædvanlige coronaforholdsregler såsom at gøre mere rent, opstille håndsprit og at lufte mere ud.

Legelandet opfordrer kunderne til at bestille billet hjemmefra og kun at have et familiemedlem i køen ved ankomst, så gæsterne kan holde afstand.

For at øge afstanden i spisesituationer har man desuden sørget for, at der ikke står borde sammen, så folk kun kan spise sammen i mindre grupper.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

2. søndag i advent giver stof til eftertanke angående Coronaen

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce