Annonce
Hvide Sande

SF advarer om mætning efter grønt lys til Lalandia

Med vedtagelsen af plangrundlaget for Lalandia-ferieparken i Søndervig kan byggeriet af de knap 500 feriehuse og Nordeuropas største badeland for alvor gå i gang. Tegning: Lalandia
Et enigt byråd har netop vendt tommelen op for lokalplan og giver dermed selskaberne bag Lalandia-ferieparken i Søndervig grønt lys til at bygge badeland og 440 feriehuse. SF advarer advarer om, at man med ferieparken når et mætningspunkt.
Annonce

Søndervig: Mens købmandsfamilien Hansen for godt et år siden havde armene helt oppe over hovedet, da politikerne på Christiansborg efter måneders tovtrækkeri omsider gav dispensation til at opføre 440 feriehuse og Nordeuropas største badeland i Søndervig, så fik familien tirsdag endnu en gang grund til at juble.

Et enigt byråd godkendte nemlig den lokalplan, der baner vejen for at byggeriet for ferieparken, som familiens Hansen etablerer i samarbejde med Lalandia. Keld Hansen er begejstret.

- Vi er rigtig glade. Det er jo noget vi har kæmpet for rigtig længe. Og nu er den sidste tilladelse på plads, så vi kan komme i gang. Det er dejligt, siger han

Hos Lalandia glæder direktør Jan Harrit sig også over, at der nu er givet grønt lys.

- Vi er meget glade for, at de sidste tilladelser nu er kommet på plads. Dermed kan vi inden længe påbegynde opførelsen af såvel Aquadome, aktivitetscenter og feriehuse. Ligeledes er vi glade for vores nye samarbejde med Ringkøbing-Skjern Forsyning, der vil sikre os en klimavenlig energiforsyning, siger administrerende direktør i Lalandia Jan Harrit i en pressemeddelelse.

Lalandia tøver ikke med at kalde det kommende feriecenter for grønt. På hovedbygingen vil der både blive plads til solceller og græs på taget. Man har sikret sig en energiventlig varmeforsyning og så vil arkitekturen blive tilpasset den lokale natur. Mens de to nuværende centre i Billung og Rødby har et sydlandsk tema, så vil dét nye i Søndervig have Vestjylland som omdrejningspunkt.

Trods den lokalpolitiske enighed om, at projektet kan blive en gevinst for hele kommunen, så udtrykte SF's gruppeformand Niels Rasmussen også en vis bekymring for de mange turister, som vil valfarte til området, når ferieparken åbner.

- Vi stemmer for lokalplanen, men mener herefter, der er grund til at stoppe op. Vi vil nå et mætningspunkt, lød advarslen fra SF'eren.

Den bekymring er han ikke alene om at have. Blandt høringssvarene til lokalplanen var der nemlig både bekymring for trafiksituationen med de mange ekstra turister, som Lalandia-ferieparken til tiltrække, ligesom der er en frygt for slid på områdets natur.

Lalandia forventer at at gå i gang med at opføre badelandet og de mange feriehuse i den allernærmeste fremtid. Den færdige feriepark med badefaciliteter, legeland og meget mere bliver efter planen åbnet i sommeren 2022.

Kort om ferieparken

Den kommende Lalandia-feriepark i Søndervig har været mange år undervejs. Det var oprindeligt Søndervig-købmand Keld Hansen, som fik idéen til at etablere en feriepark i badebyen for at udvide turistsæsonen i området.

Familien Hansen kontaktede Lalandia, som sidste år blev afsløret som den hemmelige investor bag projektet. Familien Hansen ejer 25 procent, mens selskabet bag Lalandia, Parken Sport & Entertainment, ejer 75 procent.

Projektet er en investering på en lille milliard.

Forventningen er, at 250.000 små og store dagsgæster i badeland, wellness og de øvrige centerfaciliteter vil indløse billet hvert eneste år fra åbningen i sommeren 2022.

Antallet af overnatninger i de 440 feriehuse ventes at løbe op i 350.000 om året, mens centrets åbning ventes at genere yderligere 400.000 overnatninger i området.

Lalandia-ferieparken breder sig ud over 60 hektar mellem klit, fjord og golfbane. Ferieparken snupper ni af golfbanens 27 huller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce