x
Annonce
Hvide Sande

SF advarer om mætning efter grønt lys til Lalandia

Med vedtagelsen af plangrundlaget for Lalandia-ferieparken i Søndervig kan byggeriet af de knap 500 feriehuse og Nordeuropas største badeland for alvor gå i gang. Tegning: Lalandia
Et enigt byråd har netop vendt tommelen op for lokalplan og giver dermed selskaberne bag Lalandia-ferieparken i Søndervig grønt lys til at bygge badeland og 440 feriehuse. SF advarer advarer om, at man med ferieparken når et mætningspunkt.

Søndervig: Mens købmandsfamilien Hansen for godt et år siden havde armene helt oppe over hovedet, da politikerne på Christiansborg efter måneders tovtrækkeri omsider gav dispensation til at opføre 440 feriehuse og Nordeuropas største badeland i Søndervig, så fik familien tirsdag endnu en gang grund til at juble.

Et enigt byråd godkendte nemlig den lokalplan, der baner vejen for at byggeriet for ferieparken, som familiens Hansen etablerer i samarbejde med Lalandia. Keld Hansen er begejstret.

- Vi er rigtig glade. Det er jo noget vi har kæmpet for rigtig længe. Og nu er den sidste tilladelse på plads, så vi kan komme i gang. Det er dejligt, siger han

Hos Lalandia glæder direktør Jan Harrit sig også over, at der nu er givet grønt lys.

- Vi er meget glade for, at de sidste tilladelser nu er kommet på plads. Dermed kan vi inden længe påbegynde opførelsen af såvel Aquadome, aktivitetscenter og feriehuse. Ligeledes er vi glade for vores nye samarbejde med Ringkøbing-Skjern Forsyning, der vil sikre os en klimavenlig energiforsyning, siger administrerende direktør i Lalandia Jan Harrit i en pressemeddelelse.

Lalandia tøver ikke med at kalde det kommende feriecenter for grønt. På hovedbygingen vil der både blive plads til solceller og græs på taget. Man har sikret sig en energiventlig varmeforsyning og så vil arkitekturen blive tilpasset den lokale natur. Mens de to nuværende centre i Billung og Rødby har et sydlandsk tema, så vil dét nye i Søndervig have Vestjylland som omdrejningspunkt.

Trods den lokalpolitiske enighed om, at projektet kan blive en gevinst for hele kommunen, så udtrykte SF's gruppeformand Niels Rasmussen også en vis bekymring for de mange turister, som vil valfarte til området, når ferieparken åbner.

- Vi stemmer for lokalplanen, men mener herefter, der er grund til at stoppe op. Vi vil nå et mætningspunkt, lød advarslen fra SF'eren.

Den bekymring er han ikke alene om at have. Blandt høringssvarene til lokalplanen var der nemlig både bekymring for trafiksituationen med de mange ekstra turister, som Lalandia-ferieparken til tiltrække, ligesom der er en frygt for slid på områdets natur.

Lalandia forventer at at gå i gang med at opføre badelandet og de mange feriehuse i den allernærmeste fremtid. Den færdige feriepark med badefaciliteter, legeland og meget mere bliver efter planen åbnet i sommeren 2022.

Kort om ferieparken

Den kommende Lalandia-feriepark i Søndervig har været mange år undervejs. Det var oprindeligt Søndervig-købmand Keld Hansen, som fik idéen til at etablere en feriepark i badebyen for at udvide turistsæsonen i området.

Familien Hansen kontaktede Lalandia, som sidste år blev afsløret som den hemmelige investor bag projektet. Familien Hansen ejer 25 procent, mens selskabet bag Lalandia, Parken Sport & Entertainment, ejer 75 procent.

Projektet er en investering på en lille milliard.

Forventningen er, at 250.000 små og store dagsgæster i badeland, wellness og de øvrige centerfaciliteter vil indløse billet hvert eneste år fra åbningen i sommeren 2022.

Antallet af overnatninger i de 440 feriehuse ventes at løbe op i 350.000 om året, mens centrets åbning ventes at genere yderligere 400.000 overnatninger i området.

Lalandia-ferieparken breder sig ud over 60 hektar mellem klit, fjord og golfbane. Ferieparken snupper ni af golfbanens 27 huller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce