Annonce
Skjern Håndbold

Sensationel melding fra Skjern Håndbold - lønkompensation hjælper til sorte tal i regnskabet

Eivind Tangen er ikke på håndboldbanen for tiden, og han må i det hele taget ikke rigtig repræsentere Skjern Håndbold, fordi han er sendt hjem fra arbejde med lønkompensation. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det er krisetider, men Skjern Håndbold ser ud til at komme rimeligt gennem den sæson, der blev afblæst alt for tidligt. Lønkompensation sammen med fremgang i sponsorindtægter og flere solgte sæsonkort betyder, Skjerns regnskab vil vise sorte tal på bundlinjen.
Annonce

Skjern: Skjern Håndbold har kåret norske Eivind Tangen som årets spiller 2019/20 efter en afstemning på nettet, hvor Eivind Tangen fik omkring en tredjedel af de cirka 700 afgivne stemmer.

Normalt ville det have været en anledning til en lille snak med Skjern Håndbolds topscorer. En snak hvor Eivind Tangen garanteret ville have fortalt lidt om, hvor stolt han er over at komme på en lang liste over store spillere i Skjern Håndbold gennem de seneste 23 år, hvor glad han er for at være i klubben og så videre.

Men tingene er ikke normale for tiden. Heller ikke i håndboldverdenen. Endnu en konsekvens af den corona-virus, der har haft så stor påvirkning så mange steder, og hvor alle har så svært ved at forudse, hvordan alt bliver efter corona-krisen.

Så Eivind Tangen er ikke til rådighed for en snak. Han er nemlig en af alle de medarbejdere, Skjern Håndbold sendte hjem tilbage i marts, da corona-krisen for alvor begyndte.

- Vi har skønnet, at det ville ligge i en gråzone at lade eksempelvis Eivind udtale sig om ting i Skjern Håndbold lige nu, hvor han er sendt hjem på lønkompensation. Vi er bange for at gøre noget forkert. Et interview ville ellers lige netop have ramt ind i de arbejdsopgaver, Eivind Tangen har. Han er ud over at spille håndbold også ansat til at profilere sponsorer, Skjern Håndbold og hele lokalområdet, fortæller Skjern Håndbolds Carsten Thygesen.

Klubben har lukket ned for næsten alt. Kun Helle Gidsel og Søren Ostersen arbejder en smule på skift på kontoret. Ellers er resten sendt hjem frem til den 8. juli.

Det betyder, spillerne må selvtræne. Og de træner altså hver for sig. Ikke noget med at snyde lidt og træne sammen som eksempelvis nogle fodboldspillere har gjort i AGF, mens de har været sendt hjem på lønkompensation.

I det daglige er det fysioterapeut Hans Jensen, der står for at tilrettelægge spillernes fysiske træningsprogram, og han kontrollerer indsatsen blandt andet ved hjælp af indeberetninger fra spillernes pulsmålere. Men heller ikke Hans Jensen kan spillerne trække på for at se, om de træner nok og rigtigt, når de hver især løbetræner eller forsøger at lave styrketræning hjemme.

- Det har betydet, at vi før næste sæson indkalder spillerne halvanden uge før normalt i juli måned. De behøver en længere optakt, fordi de trods selvtræning i lang tid helt naturligt vil møde op til en ny sæson i dårligere form end normalt, forklarer Carsten Thygesen.

Længere er klubben sådan set ikke i forberedelser til næste sæson ud over, at spillertruppen er på plads.

- Det eneste, vi har besluttet, er, at vi ikke har besluttet noget. Vi ved jo ikke det mindste om, hvordan situationen er i hverken juli, august eller længere frem. Så vi har ikke 100 procent styr på træningslejr, træningskampe og alt sådan noget. Vi har kun bestemt, vi møder ind halvanden uge før, fortæller Carsten Thygesen.

Mange klubber har meldt om økonomiske problemer under corona-krisen. Det samme har talrige virksomheder. Derfor er Carsten Thygesens næste udmelding nærmest sensationel.

- Jeg er meget overbevist om, at vi kommer ud med et plus på regnskabet for dette regnskabsår, siger Carsten Thygesen.

What?

- Det er netop fordi, vi får del i hjælpepakken i form af lønkompensation. Det og så den nettotilgang vi har haft både omkring antallet af solgte sæsonkort og fremgang i sponsorindtægter. Så selv om vi kommer til at mangle de store indtægter, vi normalt har sidst på sæsonen, hvor der er slutspil med mange tv-kampe og ekstra tilskuere, så hjælper lønkompensation os til sorte tal. Uden corona-krise tror jeg, at vi lige frem havde lavet et rigtigt pænt overskud, som kunne have konsolideret os endnu bedre, end vi er i forvejen. Nu er vi tilfredse, hvis vi bare kommer i plus, forklarer Carsten Thygesen.

Han glæder sig over, at Skjern Håndbold nok bliver mindre hårdt ramt end så mange andre klubber.

- Lige nu har vi stor glæde af vores historik. Mange har altså været med i og omkring Skjern Håndbold i mange år. Sponsorer, frivillige og så videre. Vi bliver reddet af vores meget brede kultur og lokale forankring. Der er så høj loyalitet omkring det at være med omkring Skjern Håndbold. Viljen til at hjælpe er unik. I den sammenhæng er det virkelig godt, vi ikke er vildt afhængige af en enkelt 'ejer' af klubben. Vores kundemasse er stor og bred, fortæller Carsten Thygesen.

Fremtiden ser han også rimeligt lyst på.

- Vi har allerede mødt en kæmpe opbakning. Rigtig mange sponsorer har selv henvendt sig til os og sagt, at de selvfølgelig kører videre. Tag Skjern Ultras. De har samlet 75.000 kroner ind til klubben med deres kampagne på Facebook. Spillertruppen har sagt, at de vil yde en ekstra indsats omkring forskellige ting, hvis det bliver aktuelt og så videre. Selvfølgelig er der nogle, der er lidt på stand-by. De kommer måske til at miste nogle økonomiske evner som følge af krisen. Det har vi allerede set eksempler på, og det er en risiko, vi ved, er helt relevant. Men alt i alt tyder det på, at vores sponsorer og mange andre endnu en gang står bag Skjern Håndbold, siger Carsten Thygesen og slutter:

- 'Vi løfter i flok' – et udtryk som ofte bruges i flæng. I Skjern Håndbolds bestyrelse er vi meget taknemlige for, at det her midt i en coronatid er virkelighed og ikke bare tomme ord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce