x
Annonce
Hvide Sande

Salget af Hvide Sande Vandrerhjem giver milliongevinst til hal-udvidelse

Hvide Sande Shipyard er ved at renovere det tidligere vandrerhjem, så værftet kan tilbyde blandt andet lærlinge gode forhold midt i Hvide Sande. Foto: Johan Gadegaard
Salget af Hvide Sande Vandrerhjem til Hvide Sande Shipyard giver én million kroner, der kan bruges til en udvidelse af Hvide Sande Hallen, siger formanden Jens Ole Engberg Pedersen.

Hvide Sande: I sidste uge kom det frem, at HVSA Ejendomme, der er ejet af Hvide Sande Shipyard, har købt Hvide Sande Vandrerhjem.

HVSA vil bruge værelserne til lærlinge, underleverandører og til kunder, der har behov for overnatning i området, mens deres skib er på værft. Især i sommerhalvåret kan det være svært at finde overnatning til fornuftige priser i området, sagde driftschef Anders Madsen til Dagbladet.

Anders Madsen regner med, at købet vil blive en gevinst for HVSA. Salget er også en gevinst for Hvide Sande Hallen.

Hvide Sande Vandrerhjems bestyrelse rettede allerede i sommeren 2017 henvendelse til kultur- og fritidsudvalget om at få lov til at nedlægge sig selv som selvejende institution, sælge vandrerhjemmet og overdrage provenuet til Hvide Sande Hallen, så pengene kunne være med til at finansiere en multisal. Det forslag sagde byrådet ja til.

Derfor går pengene fra salget til Hvide Sande Hallen.

- Vi regner med, at salget vil indbringe cirka én million kroner, siger Jens Ole Engberg Pedersen, der er formand for bestyrelsen i Hvide Sande Hallen.

- Hallens bestyrelse fik ansvaret for vandrerhjemmet også, fordi der kunne være synergieffekter ved, at hallen og vandrerhjemmet arbejdede godt sammen, for eksempel om overnatning i forbindelse med stævner i hallen. Det fungerede en overgang, men vandrerhjemmet var blevet for utidssvarende. Turister ønsker væsentligt højere kvalitet i dag. Derfor synes vi i bestyrelsen også, at det er en rigtig god løsning, at værftet nu har overtaget bygningen. De renoverer vandrerhjemmet, så det bliver et rigtig godt sted for deres lærlinge med videre, siger Jens Ole Engberg Pedersen.

Annonce

Voldsomt behov

- Der er et voldsomt behov for flere kvadratmeter i Hvide Sande Hallen. Det er virkeligt noget, de nuværende brugere efterspørger. Samtidig er der jo den dagsorden, at hvis de to skoler i Hvide Sande på et tidspunkt bliver lagt sammen til én skole, så vil behovet for hal-faciliteter her blive endnu større, siger Jens Ole Engberg Pedersen.

- Vi er så småt gået i gang med planlægningen og har nogle simple råskitser. Og vi er i processen med at finde endeligt ud af behovet og med at skaffe pengene. Til en hal-udvidelse rækker én million naturligvis ikke langt, men det er da gode penge, siger Jens Ole Engberg Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Stort pres på Montanas gældsrådgivning: Det er sværere at snakke om sin økonomi end om sit sexliv

Annonce