Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern scorer 10 procent af bredbåndspuljen: Vi ved, hvordan det er, når internetforbindelsen er nede

Der bliver fuld fart på internettet til 535 adresser udenfor byområderne i Ringkøbing-Skjern. De har nemlig fået del i bredbåndspuljen 2020. tegning: Nex
Energistyrelsen har sendt 10 procent af den nationale bredbåndspulje på 100 millioner til Ringkøbing-Skjern. 535 husstande nu får en økonomisk håndsrækning til lynhurtigt internet.

Ringkøbing-Skjern: Hvis Arne Høj fra Hanning lige nu går rundt med armene helt oppe over hovedet, er der en god forklaring.

Talsmanden for gruppen 'Bredbånd 2020 i Hanning, Rækker Mølle og omegn' fik nemlig en tidlig julegave med beskeden om, at der er 3,4 millioner kroner på vej fra den nationale bredbåndspulje. Det betyder, at 166 husstande i løbet af det kommende år får adgang til lynhurtigt bredbånd.


Annonce

Vi kan ikke rigtig fejre det eller give hinanden en high five, som det er lige nu. Men vi er meget glade

Arne Høj, talsmand for Bredbånd i Hanning, Rækker Mølle og omegn


- Det er en fantastisk god nyhed at sende rundt. Jeg har da også fået de første positive tilkendegivelser. Vi kan ikke rigtig fejre det eller give hinanden en high five, som det er lige nu. Men vi er meget glade. Det betyder alverden, siger han.

Hul igennem

Arne Høj bor i Hanning med kone og fire børn og er lærer i Rækker Mølle. Han ser både personligt og professionelt frem til at få adgang til en stabil og hurtig forbindelse.

- Her under corona-nedlukningen har det været rigtig synligt, hvor store problemerne er med forbindelserne. Vi har haft hjemsendte skolebørn, der ikke kunne deltage i den virtuelle undervisning. Min egen internetforbindelse var også nede forleden, siger han.

Ud over god forbindelse kan det også få en anden betydning for området, at der bliver lagt bredbånd ind i husene udenfor byerne.

- De vil blive lettere at sælge. Eller i hvert fald bliver de ikke valgt fra af potentielle købere. Det siger ejendomsmægleren, fortæller Arne Høj.

Annonce

Om underskrifts-ommer

Den seneste tid har man gået og ventet på afgørelsen fra Energistyrelsen. Selv om man i sommer fik dét, der blev opfattet som en positiv indikation.

- Vi havde udfyldt fuldmagterne forkert. Derfor fik vi en uge til at få dem genudfyldt. Det betød, at vi skulle omkring alle 166 husstande en gang til. Ved en fælles indsats blev det klaret på fem dage. Det arbejde havde de nok ikke bedt os om at gøre, hvis vi ikke kom med i puljen, vurderer Anne Høj.

Her støtter bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen yder støtte til lokale bredbåndsprojekter i områder med dårlig dækning. Tilskud fra puljen kan bidrage til at etablere hurtigt bredbånd til boliger, virksomheder og sommerhuse Byzoneadresser er ikke tilskudsberettigede.

Ringkøbing-Skjern har i alt fået tildelt ti procent af puljen  - eller knap 10,8 millioner kroner til seks projekter:

  • Bedre bredånd i  Brejning og omegn: 128 husstande får 2,6 millioner kroner
  • Bredbånd Hover Syd: 32 husstrande får 665.000 kroner
  • Bredbånd 2020 Hanning, Rækker Mølle og omegn: 166 husstande får 3,4 millioner kroner
  • Faster Bredbånd: 129 husstande får 2,4 millioner kroner
  • Fibernet i Vester Herborg: 61 husstande får 1,1 millioner kroner
  • Vesttarpvej-Tranmose Bredbånd: 19 husstande får 375.000 kroner

I alt har 100 projekter, som omfatter 5044 adresser fået del i den 100 millioner kroner store bredbåndspulje. Der er også sat 100 millioner kroner af til formålet i 2021.

Bredbåndspuljen har eksisteret siden 2016.

Hanning, Rækker Mølle og omegn er ikke alene om at have fået del i den 100 millioner kroner store statspulje. Der var også støtte til Brejning og omegn, Hover syd, Vester Herborg, Faster og Vesttarpvej-Tranmose.

Annonce

Kan søge næste år

I alt har 535 husstande fået del i puljen. Tilsammen får de knap 10,8 millioner. Ringkøbing-Skjern Kommune lægger en god halv million oveni.

Det glæder borgmester Hans Østergaard (V) sig over.

- Hvert eneste projekt, som får del i bredbåndspuljen, betyder, at der er en husstand mindre, som skal slås med en utilstrækkelig internetforbindelse. Jeg havde ikke turdet tro på, at alle projekter i Ringkøbing-Skjern ville være med på listen. Men jeg er glad for de seks projekter, som nu får støtte, siger han.

Omkring 270 husstande blev ikke en del af bredbåndspuljen 2020, selv om de også havde søgt. Men Ringkøbing-Skjern Kommune opfordrer dem til at søge igen i 2021, hvor der er sat 100 millioner af i forbindelse med den seneste finanslovsaftale.

- De skal prøve igen, lyder opfordringen fra borgmesteren.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce