Annonce
Erhverv

Revisor: Alle vil kæmpe for at redde IPL Groups arbejdspladser

Dana-Tank i Lem. Der er 120 ansatte på de tre virksomheder, der forsøges rekonstrueret. Foto: Dana-Tank. dk
Statsautoriseret revisor, Kim Rune Brarup, fra Martinsen, Skjern: - Alle vil arbejde benhårdt på at redde arbejdspladserne på IPL, Dana-Tank og Ferrodan.

Lem-Skjern: - Alle vil arbejde benhårdt på at redde de lokale arbejdspladser på IPL, Dana-Tank og Ferrodan.

Det siger statsautoriseret revisor, Kim Rune Brarup, fra Martinsen, Skjern, der er IPL Groups revisionsselskab.

- I dag hedder det faktisk ikke en betalingsstandsning, men en rekonstruktion, og skifteretten i Herning vil udnævne en rekonstruktør. Når ejerfamilien bag IPL, Dana-Tank og Ferrodan har valgt at gå i rekonstruktion og ikke indgive en konkursbegæring, så er det jo, fordi vi tror på, at det vil kunne lykkes at redde virksomhederne og de lokale arbejdspladser, siger Kim Rune Brarup.

Der er i dag omkring 120 medarbejdere på de tre arbejdspladser; 60 på IPL i Lem, 30 på Dana-Tank i Lem og 30 på Ferrodan i Skjern.

Retten i Herning har endnu ikke offentliggjort navnet på rekonstruktøren.

- Alle vi have fuld fokus på, at driften kan fortsætte i de tre virksomheder, og at rekonstruktionen går så hurtig som mulig og forhåbentlig med et godt udfald, så det ikke ender med en konkurs, og så vi kan redde så mange lokale arbejdspladser som muligt, siger Kim Rune Brarup.

Annonce

Hvad er en rekonstruktion?

En person eller et selskab, der er insolvent, kan på begæring tages under rekonstruktionsbehandling.

Formålet med rekonstruktion kan være at udskille levedygtige virksomheder, at opnå en akkord, eller at afvikle en drift.

Skifteretten udnævner en rekonstruktør - der typisk vil være advokat - til at stå for rekonstruktionen, og der skal også udpeges en regnskabskyndig tillidsmand.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en begæring om rekonstruktion ikke kan hæves eller kaldes tilbage, når den er taget til følge. En indledt sag om rekonstruktion kan kun ende med akkord, konkurs, eller med at skyldneren bliver solvent.

Kilde: Domstol.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce