Annonce
Erhverv

Revisor: Alle vil kæmpe for at redde IPL Groups arbejdspladser

Dana-Tank i Lem. Der er 120 ansatte på de tre virksomheder, der forsøges rekonstrueret. Foto: Dana-Tank. dk
Statsautoriseret revisor, Kim Rune Brarup, fra Martinsen, Skjern: - Alle vil arbejde benhårdt på at redde arbejdspladserne på IPL, Dana-Tank og Ferrodan.

Lem-Skjern: - Alle vil arbejde benhårdt på at redde de lokale arbejdspladser på IPL, Dana-Tank og Ferrodan.

Det siger statsautoriseret revisor, Kim Rune Brarup, fra Martinsen, Skjern, der er IPL Groups revisionsselskab.

- I dag hedder det faktisk ikke en betalingsstandsning, men en rekonstruktion, og skifteretten i Herning vil udnævne en rekonstruktør. Når ejerfamilien bag IPL, Dana-Tank og Ferrodan har valgt at gå i rekonstruktion og ikke indgive en konkursbegæring, så er det jo, fordi vi tror på, at det vil kunne lykkes at redde virksomhederne og de lokale arbejdspladser, siger Kim Rune Brarup.

Der er i dag omkring 120 medarbejdere på de tre arbejdspladser; 60 på IPL i Lem, 30 på Dana-Tank i Lem og 30 på Ferrodan i Skjern.

Retten i Herning har endnu ikke offentliggjort navnet på rekonstruktøren.

- Alle vi have fuld fokus på, at driften kan fortsætte i de tre virksomheder, og at rekonstruktionen går så hurtig som mulig og forhåbentlig med et godt udfald, så det ikke ender med en konkurs, og så vi kan redde så mange lokale arbejdspladser som muligt, siger Kim Rune Brarup.

Hvad er en rekonstruktion?

En person eller et selskab, der er insolvent, kan på begæring tages under rekonstruktionsbehandling.

Formålet med rekonstruktion kan være at udskille levedygtige virksomheder, at opnå en akkord, eller at afvikle en drift.

Skifteretten udnævner en rekonstruktør - der typisk vil være advokat - til at stå for rekonstruktionen, og der skal også udpeges en regnskabskyndig tillidsmand.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en begæring om rekonstruktion ikke kan hæves eller kaldes tilbage, når den er taget til følge. En indledt sag om rekonstruktion kan kun ende med akkord, konkurs, eller med at skyldneren bliver solvent.

Kilde: Domstol.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce