Ringkøbing

Reservedelsfirma åbner efter sommerferien i dyrecenter

Afdelingsleder Lars Uldall (tv) og direktør Klaus Jørgensen var tirsdag på besøg i Ringkøbing for at se de lokaler, hvor der efter sommerferien åbner en afdeling af reservedelsfirmaet Refako. Foto: peso
Refako åbner efter sommerferien - søger to ekspedienter.

Ringkøbing: Efter sommerferien åbner et nyt reservedelsfirma i Ringkøbing.

Refako med hovedkvarter i Odense åbner i Ringkøbing sin 17. afdeling i de lokaler på Herningvej, hvor Ringkøbing Dyrecenter tidligere holdt til.

Tirsdag var direktør Klaus Jørgensen og afdelingschef Lars Uldall på besøg i de tomme lokaler, der nu skal fyldes med hylder og reservedele.

- Vi kan hurtigt fylde hylderne op, men lige nu mangler vi først og fremmest to dygtige reservedelsekspedienter, der kan servicere vores kunder, fortæller Klaus Jørgensen.

Først når der er ansat folk, så kan der sættes præcis dato på åbningen.

Refako blev startet i 1971 af Klaus Jørgensens far, Tommy Jørgensen.

- Dengang stod Refako for Refabrikerede Komponenter. I dag tænker jeg, at det står for reel, fair og kompetent, siger Klaus Jørgensen.

Selskabet har i dag 90 ansatte.

- Vi har en god afdeling i Herning, så derfor mente vi, at der var grobund for en afdeling i Ringkøbing, der jo har et stort opland. Vi fører en bred palet, ikke bare reservedele til biler, men også til lastbiler, busser og trailere, og vi sælger også til private hjemmemekanikere. Afdelingen vil blive styret af Lars Uldall, der også er i spidsen for de fire ansatte i vores afdeling i Herning, forklarer Klaus Jørgensen.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper