x
Annonce
Ringkøbing

Rejs tilbage til det gamle Ringkøbing

En guide fra Ringkøbing-Skjern Museum er onsdag 12. februar klar med en byvandring. PR-foto
Ringkøbing-Skjern Museums guide er klar med en byvandring i Ringkøbing onsdag 12. februar, hvor man kan opleve de gamle gader på ny, mens man hører historien om Vestjyllands lille hovedstad.

Ringkøbing: En tur i rundt i Ringkøbings gader, kan blive som en tur tilbage i tiden. Faktisk er det som om historien bliver levende, når en tjenestepige fra Ringkøbing i 1700-tallet viser jer rundt i de gamle gader, som de ville have oplevet det.

I vinterferien, onsdag 12. februar, kan man blive taget med på en levende byvandring og se Ringkøbing på en helt ny måde. Byvandringen starter på Torvet kl. 10 og slutter kl. 11 med besøg på "Dommerkontoret" i udstillingen "Vestjyllands lille hovedstad" - hvor man kan se malerier og genstande fra tidsperioden.

Annonce

Dengang købstaden blomstrede

Det er især 1700- og 1800-tallets Ringkøbing, der fortælles om på denne byvandring - og historierne om dengang købstaden for alvor blomstrede. Men det er også en tur, hvor der er tid til de gode fortællinger, blandt andet historierne om Ringkøbings mange værtshuse og smugkroer og tid til at høre skrønerne om Ringkøbings mange købmænd, deres driftighed og opfindsomhed (og nogle gange også deres dobbelte bogføring) og om den udvikling byen gennemgik i 1800-tallet.

Byvandringen slutter som nævnt på Dommerkontoret, hvor man kan opleve, hvordan Ringkøbing blev "Vestjyllands lille hovedstad". En lille udstilling viser nemlig historien om Ringkøbing som hovedsæde for Ringkøbing Amt, og her finder man blandt andet portrætter af alle amtets borgmestre og amtmænd helt tilbage fra amtets begyndelse i 1794.

Deltagergebyr er inklusiv entré til Dommerkontoret. Ønskes adgang til Ringkøbing Museum betales normal entré. Billetter købes ved turstart eller via Ringkøbing-Skjern Museums online billetportal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To gasflasker taget fra campingvogn

Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce