Annonce
Erhverv

Middelfart-rederi taber stort igen: - Nu er det slut med underskud

Rederiet Uni-Tankers har ligesom alle andre i tankskibsbranchen haft det virkelige hårdt i en lang periode. Men de seneste to måneder har givet overskud, så man håber, at udviklingen er vendt. Arkivfoto: Uni-Tankers
Det går godt i Selfinvest-koncernen i Middelfart - bortset fra i rederiet. Det viser koncernens nye regnskab.

Den verdensomspændende koncern, der ejes af Torben Østergaard-Nielsen, offentliggjorde onsdag hovedtal for regnskabsåret 2018/19, som sammenlagt blev godt uden at sætte rekord.

Annonce

Selfinvest ApS

Hjemsted: Middelfart

CVR-nummer: 15 00 80 91

Direktion: Torben Østergaard-Nielsen (administrerende), Mikkel Thomsen Hammershøj, Jakob Schultz Nielsen (i hovedkoncernen i USTC)

Bestyrelse (i USTC): Klaus Nyborg (formand), Torben Østergaard Nielsen, Nina Østergaard Borris, Torben Janholt, Michael Keldsen, Morten Hultberg Buchgreitz, Peter Korsholm, Peter Frederiksen

Regnskabstal 2018/19 (2017/18 i parentes)

Omsætning: 71.770 millioner kroner (53.628)

Overskud før skat: 387 millioner kroner (256)

Overskud efter skat: 270 millioner kroner (199)

Egenkapital: 4.099 millioner kroner (3.736)

Antal ansatte: 1.788 (1.661)

1. Rederi

I hele verden er tankskibsmarkedet hårdt presset. Rederiet Uni-Tankers fik i 2018/19 et ordinært underskud 45 millioner kroner og nedskrev derudover værdien af flåden med 143 millioner kroner, så det samlede tab blev på 188 millioner kroner mod 21 millioner kroner året før. Men april og maj 2019 har givet overskud, så virksomheden håber, at den lange periode med underskud nu er slut. Skibsbranchens store overgang til svovlfattig olie ventes at give mere arbejde til tankskibene i 2019/20.

2. Oliehandel

Olieaktiviteterne i Bunker Holding er langt den største del af koncernen og har klaret sig ekstremt godt med mere end 30 procent stigning i salget og et overskud, der steg fra 253 til 500 millioner kroner. Den ventes mindst at præstere samme resultat næste år.

3. Shipping og logistik

Shipping- og logistik-firmaet SDK med hovedsæde i Fredericia gav sidste år et rekordoverskud på 32 millioner kroner mod 24 millioner kroner året før. Virksomheden er tidligere vokset kraftigt gennem opkøb, og det er planen, at der igen skal købes op i branchen.

4. It

Koncernens tre it-firmaer er blevet samlet under navnet Unit IT, der sammenlagt er gået fra et plus på 4,5 til 12,1 millioner kroner før skat.

5. Dyre biler

Selected Car Group omfatter blandt andet en stor samling af dyre biler, som man selv betegner som en af Europas fineste bilsamlinger. Uden at give tal fra sig rapporterer koncernen stor fremgang for bilaktiviteterne, der også består af leasing, rådgivning og salg af investeringsbiler.

6. Reklame

Koncernens eget reklamefirma Strada er netop blevet solgt til kollegaen Step, der er en del af Jysk Fynske Medier. Der er ikke oplyst regnskabstal.

7. Investering

Middelfart-koncernen har sin egen enhed til at investere dens mange penge, Selfinvest Family Office. Her har man afleveret et afkast på 8,3 procent, der betegnes som meget tilfredsstillende. Det har været med til at øge egenkapitalen til 4,1 milliarder kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce