Annonce
Skjern

Pilot og tidligere Cimber-direktør: Gør Stauning Lufthavn til en flyveplads

Landingsbanen skal have en overhaling, og så skal der findes en afløser for det skimmelramte tårn i Stauning Lufthavn. Arkivfoto
Stauning har en lufthavn af navn, men ikke af gavn, mener garvet luftfartsekspert, der i et brev til byrådsmedlemmerne tilbyder gode råd til at omdanne lufthavnen til en flyveplads og eventpark. Lufthavnsformand er klar til et møde.

Stauning: Det bliver aldrig en god forretning at drive Stauning Lufthavn, og det bør byrådet tage konsekvensen af.

Sådan lyder den kontante melding fra pilot og tidligere Cimber-direktør Jørgen Nielsen fra Sønderborg, som med stor interesse har fuldt skriverierne om den vestjyske lufthavns udfordringer. Senest da et stort flertal i byrådet valgte at frigive 2,5 millioner, som skal bruges til at renovere alt fra landingsbane til kontroltårn, der har været forsømt i årevis.

Set fra sidelinjen i Sønderborg er det ærgerligt, at lufthavnen i Stauning er så udfordret. Og der er brug for handling, så lufthavnen enten bliver udviklet, forandret eller afviklet, mener Jørgen Nielsen.

- Jeg kan godt forstå, at det gør ondt på kommunens selvforståelse, hvis man pludselig ikke længere har en lufthavn. Jeg skal bestemt ikke afgøre, om Ringkøbing-Skjern Kommune skal gå den ene eller den anden vej. Min henvendelse skal ses som en fremstrakt hånd. Jeg har beskæftiget mig med luftfart i rigtig mange år, og jeg mener, jeg har nogle idéer til, hvordan man kan genskabe miljøet, som Stauning har været kendt for. For mig at se, handler det om at omdanne lufthavnen til en flyveplads og eventpark, siger Jørgen Nielsen.

Kravene til teknik og bemanding er mindre - og billigere - at leve op til for en flyveplads end en lufthavn.

- Generelt kan de danske flyvepladser gøres til et stort aktiv, men mange steder møder flyveklubberne ikke andet end døde fluer i vindueskarmene, siger Jørgen Nielsen.

Luftfartseksperten har sammen med sit brev sendt en stribe forslag til udviklingsmuligheder, blandt dem dronecenter og skoleflyvning, som man faktisk allerede har fokus på i Stauning Lufthavn. Men han har også andre idéer, for eksempel: weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og ikke mindst flyturisme.

Formand for Stauning Lufthavns bestyrelse og byrådsmedlem John G. Christensen (S) vil gerne tage imod Jørgen Nielsens tilbud om et møde og har derfor sagt ja tak.

- Vi vil selvfølgelig gerne lytte. Samtidig bliver der mulighed for at rette op på nogle misforståelser. Han har fulgt lufthavnen via dagspressen, men virkeligheden er mere nuanceret, siger formanden og fortsætter:

- Men jeg køber ikke hans pointe om, at Stauning lige så godt kunne være en flyveplads. Hvis det sker, forsvinder kommunens tilskud jo også og dermed også et vigtigt økonomisk grundlag, påpeger John G. Christensen.

Byrådsmedlem Kristian Andersen (KD) er dog ikke skræmt af tanken om en statusændring. Kristendemokraten har længe været skeptisk overfor det store årlige driftstilskud på små to millioner kroner, og KD stemte også imod at frigive 2,5 millioner til renoverings-efterslæbet af lufthavnen.

- Jeg synes, det er tid til at se, om vi ikke skulle finde en ny form. Jeg synes, det er oplagt at undersøge, hvad det vil betyde, at lufthavnen bliver til flyveplads. Jeg mener ikke, det er en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, som ikke har nogen betydning for den lokale infrastruktur, siger Kristian Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er ikke bekymret: - Vi skal nok have nyt tilbud klar til januar

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Ringkøbing-Skjern

Færre flygtninge og nye gebyrer: Dansk Flygtningehjælp lukker sprogskoler i hele landet

Annonce