Annonce
Tarm

Paludans Hoven-planer kan være i strid med lokalplanen

Kommunen har bedt Rasmus Paludan om en beskrivelse af sine planer for den gamle friskole i Hoven. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Rasmus Paludans nyerhvervelse, den tidligere friskole i Hoven, er i lokalplanen udlagt til offentlige formål, og så kræver det politikernes velsignelse at lave det om til et kursuscenter. Kommunen har bedt Paludan beskrive sine planer.

HOVEN: Stram Kurs' Partiskole - tidligere kendt som Hoven Friskole - skal bruges til konferencer i weekenden og fodbold for ungdommen i Stram Kurs, men inden partistifter Rasmus Paludan indbyder til de første konferencer, skal han lige konferere med Ringkøbing-Skjern Kommune.

I lokalplanen er rigsgården nemlig udlagt til offentlige formål, og det sætter både muligheder og begrænsninger for, hvad bygningen må bruges til.

Kommunen har skrevet til Rasmus Paludan og bedt ham redegøre for, hvad bygningen skal bruges til, og hvilke planer han har for stedet, hvorefter de vil vurdere, om det er i overensstemmelse med lokalplanen. Det oplyser Michael Damm, fagchef i Land, By og Kultur.

Selve begrebet offentligt formål er ret kompliceret at fortolke, men hovedreglen er, at når en bygning er udlagt til offentlige formål, må det hverken være til boliger eller erhverv. Hvis Paludan vil arrangere kurser eller konferencer, glider det uden for begrebet offentligt formål.

- Hvis der er tale om et rent kursuscenter, bliver det betragtet som erhverv, forklarer Michael Damm.

Viser det sig, at Rasmus Paludans planer ikke passer ind med lokalplanens bestemmelser, er der en anden mulighed for ham.

- Rasmus Paludan kan anmode byrådet om at få lov til at lave noget andet på stedet, og det er politikerne, der kan tage stilling til det, siger Michael Damm.

Annonce

Afventer ansøgning

Borgmester Hans Østergaard (V) vil på nuværende tidspunkt ikke forholde sig til, om Rasmus Paludans planer med de gamle skolebygninger i Hoven kan få politisk opbakning, hvis det kræver en ændring af lokalplanen.

- Vi skal kende indholdet. Det er den første betingelse, og så må vi tage stilling til det, hvis der kommer en ansøgning, siger Hans Østergaard.


Vi skal kende indholdet. Det er den første betingelse, og så må vi tage stilling til det, hvis der kommer en ansøgning.

Hans Østergaard, borgmester (V)


Kommunen har skullet forholde sig til overtagelsen på andre måder også. Bestyrelsen i børnehuset, som lejede sig ind i den tidligere friskole, har ønsket at flytte, og kommunen hjælper nu bestyrelsen med at få godkendt nye lokaler i byens spejderhytte.

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Nej tak til narkotest kostede blod

Annonce