Annonce
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Rasmus Paludan demonstrerede torsdag i Skjern, og samme dag var han nede at se på Hoven Friskole. Nu har han budt højest på en tvangsauktion og skal inden for de næste syv dage få styr på det sidste økonomiske. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Stram Kurs køber friskole, som gik konkurs sidste år. Rasmus Paludan var mødt op til tvangsauktionen og vandt en budkrig mod lokale.
Annonce

HOVEN/HERNING: - Stram Kurs byder 10.000.

Ordene kom ud af munden på partistifter Rasmus Paludan. Sådan gik budrunden i gang fredag klokken lidt over 10 i Fogedretten i Herning, da den konkursramte og lukkede Hoven Friskole skulle på tvangsauktion.

- 20.000, kom modbudet fra nordjyske Jimmy Ebdrup Jensen.

Han har virksomheden Hushandlerne ApS og har i 17 år har købt bygninger på tvangsauktioner. Jimmy Ebdrup Jensen var bakket op af to lokale fra Hoven.

- 30.000, kom det fra Rasmus Paludan.

Og så fulgtes de to ad med små hop. De fleste gange hoppede prisen 10.000 kroner, andre gange steg prisen mere. Nogle gange nåede der at blive sagt både 1. og 2. gang, men 3. gang lod vente på sig. Gang på gang steg beløbet. På 520.000 kroner stoppede buddene. Stram Kurs og Rasmus Paludan vandt budkrigen.

Nu skal han betale i alt 750.000 kroner, fordi der også er et pantebrev til kommunen, som skal betales ud. Hvis han enten betaler den fulde sum eller stiller en delvis sikkerhed inden for syv dage, er Rasmus Paludans Stram Kurs endegyldigt ejer af Hoven Friskole.

- Det er mest hensigtsmæssigt at betale det fulde beløb inden for syv dage, sagde Rasmus Paludan til Dagbladet umiddelbart efter auktionen.


Det er mest hensigtsmæssigt at betale det fulde beløb inden for syv dage.

Rasmus Paludan


I den tidligere Hoven Friskole lejer et privat børnehus sig ind, men lejekontrakten udløber til nytår. Derudover har den lokale krocketklub brugt græsarealerne uden for skolen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce