Erhverv

Over halvdelen af YGS-medarbejderne er væk

Et billede fra Your Global Solution inden salget, da der var mellem 50 og 60 medarbejdere ansat i lokalerne på Nygade i Videbæk. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Danhydra A/S, der købte YGS, beskæftiger i alt 30 medarbejdere. Over halvdelen af de oprindelige 50 medarbejdere i Videbæk, som Danhydra overtog, er således ikke længere ansat.

Herning: Peter Rask Gregersen, direktør i Danhydra, siger til Dagbladet, at han er bundet af aftaler i forbindelse med voldgiftssagen og derfor ikke kan udtale sig om juridiske og økonomiske forhold i købet af Your Global Solution (YGS) fra Lars Birkkjær. Han vil dog gerne fortælle om Danhydras status i dag.

Faktum er, at Your Global Solution er fortid i Videbæk. I marts 2018 flyttede Danhydra ind på en ny lokation i Herning, hvor YGS-medarbejderne fra Videbæk og Danhydra-medarbejderne fra Holstebro blev samlet.

- Hverken Holstebro eller Videbæk var velegnede, og derfor besluttede vi os for at flytte til Herning. Vi fraflyttede begge adresser på samme tid. Herning-lokationen passer godt til os, siger direktør Peter Rask Gregersen.

Da Your Global Solution var på sit højeste, havde Lars Birkkjær 60 mand i sit brød.

Da Danhydra lukkede ned i Videbæk og flyttede til Herning, var der omkring 50 ansatte i Videbæk, anslår Peter Rask Gregersen. I dag er der ansat i alt 30 medarbejdere hos Danhydra i Herning.

- De medarbejdere, der var i Videbæk og Holstebro, blev alle tilbudt at flytte med til Herning. Der var dygtige medarbejdere begge steder, og de valgte at fortsætte på lokationen i Herning, og det er dejligt. Men sammensætningen af services og produkter i Danhydra er anderledes i dag, og derfor er mixet af medarbejdere også anderledes i dag. Så de 50 medarbejdere i YGS dengang er ikke nødvendigvis ansat i det nye Danhydra, siger Peter Rask Gregersen.

Om de produkter, som Lars Birkkjær skabte sin virksomhed på og solgte til Danhydra, siger Peter Rask Gregersen.

- Som udgangspunkt har vi med få undtagelser fortsat med deres produkter og serviceydelser, og dem udvikler vi fortsat på.

Også den tyske og amerikanske afdeling, som Lars Birkkjær etablerede, eksisterer stadig hos Danhydra.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce