Annonce
Erhverv

Oplad din bil når, det er billigst: RAH investerer i smart app, der skal fremme den grønne omstilling

Sådan præsenterer True Energy sig i Appstore. Nu er der også vestjyske penge og viden på vej til virksomheden. Screendump.
Det lokale elselskab ind i samarbejde med app-udvikleren True Energy, der sikrer automatisk forbrug, når strømmen er billigst og mest klimavenlig; app'en er især brugbar for ejere af elbiler.
Annonce

RINGKØBING: Elselskabet RAH går nu ind i et samarbejde med app-udvikleren True Energy. True Energy har udviklet en app til smartphones, der sikrer automatisk forbrug, når strømmen er billigst og mest klimavenlig.

Firmaet RGT Holding A/S indgår som medejer af True Energy; RGT Holding er ejet af elselskaberne RAH, GEV og Thy-Mors Eneri.

At RAH nu går ind i app-branchen, er der en god grund til, fastslår direktør Jacob Møller over for Dagbladet.

- Skal vi opfylde ambitionerne for den grønne omstilling, skal vi have forandret energiforbruget. Vi er bestemt ikke jyske mestre i at snedkerere apps. Men vi har en generel viden om elnettet, som app-udvikleren kan have glæde af, og som vi bibringer på neutral basis; vi komplementerer hinanden, fastslår han.

Udgangspunktet for True Energys app er, at den automatisk forskyder eksempelvis en elbils opladning til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigst og mest klimavenlig. Samtidig kan elbilens batteri indgå i reguleringskraften af det samlede elnet i Danmark.

Ved at oplade elbiler midt om natten, er der penge at spare - for bilejerne og for samfundet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Afbalancering af nettet

Forskydningen af forbrug og balancering af elnettet er en af de største udfordringer, samfundet står over for i forbindelse med den grønne omstilling, påpeger Jacob Møller.

- Skal vi de næste år skære 70 procent af Danmarks CO2-udledning, betyder det, at elforbruget skal fordobles - også i RAH's område. Vi står over for meget kostbare investeringer i en udbygning af elnettets kapacitet, med mindre vi kan sprede forbruget ud over hele døgnet, understreger han.

Det er her, True Energys app kommer ind i billedet. Den gør det muligt både at oplade bilen på tidspunkter, hvor strømmen er billigst, og hvor den er mest "grøn".

Men appen er ikke bare anvendelig til elbiler, fastslår Jacob Møller.

- Den kan eksempelvis også bruges til at styre, når vaskemaskinen starter, siger han.

RAH, Thy-Mors Energi og GEV leverer el til andelshavere i Midt- og Vestjylland, og har gennem elhandelsselskaberne go'energi og Samstrøm mange lokale kunder.

Disse kunder vil snart kunne tilgå en app gennem deres elhandelsselskaber, hvor de kan få del i de grønne muligheder og besparelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce