Annonce
Videbæk

Nye søndagsaktiviteter i Naturens Rige

Søndagsgåturene i Naturens Rige begynder igen 26. januar. PR Foto
Søndagsgåture forener sundhed, socialt samvær, naturoplevelser og gode historier.

Ejstrup: Januar kan godt synes uendeligt lang, men ikke desto mindre er den sidste søndag i måneden lige om hjørnet.

Og det er lig med en frisk gåtur i Naturens Rige.

Søndagsaktiviteterne åbner sæsonen søndag 26. januar med en tur i det kuperede landskab omkring kullejerne nord for Vestjyllands Svæveflyveklub ved Ejstrup.

Her vil en stedkendt guide gå forrest på en cirka fem kilometer lang tur og fortælle om naturen, der er formet af istidens enorme kræfter, før de lokale foreninger byder på en kop kaffe i svæveflyvernes klublokaler.

Det er niende år i træk, at der arrangeres Søndagsaktiviteter. Turene gennemføres sidste søndag i hver måned (med undtagelse af juli og december) på forskellige naturområder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Søndagsaktiviteter i Naturens Rige

Søndagsaktiviteterne er et tilbud til de borgere, der ønsker at komme i gang med let motion, eller har lyst til at blive inspireret til nye gåture eller andre aktiviteter i naturen - og som er interesserede i et områdes særlige identitet, kvalitet og landskabsmæssige karakter.

Første tur bliver en tur til istidens aflejringer ved Ejstrup.

Mødestedet er Højbyvej 14, Ejstrup, Videbæk.

Turleder er Faster Badmintonklub ved Niels Lund.

Kontaktperson er Lillian Thunbo Mikkelsen, DGI, mobil 6116 8934.

Find folderen Søndagsaktiviteter i Naturens Rige på bibliotekerne, hos borgerservice, på aktivitetscentre, ved Frivillig Vest og på Sundhedscenter Vest. Folderen kan også hentes elektronisk på https://sundhedscenter-vest.rksk.dk/seneste-nyt/soendagsaktiviteter-2020.

Sundt på flere måder

Bag søndagsaktiviteterne, der er gratis og almindeligvis finder sted kl. 13-15, står foruden Sundhedscenter Vest også Ringkøbing-Skjern Kommunes Land, By og Kultur-afdeling, DGI-Vestjylland, Ringkøbing-Skjern Museerne og FrivilligVest.

- Dét, at der er så mange forskellige aktører bag søndagsaktiviteterne, gør dem til noget helt specielt, siger Lene Vinkler Brodde, teamkoordinator for sundhedsfremme og forebyggelse ved Sundhedscenter Vest.

- Naturvejledere kan give deltagerne viden om naturen i det område, hvor vi går, Ringkøbing-Skjern Museerne byder ind med historiefortællingen. Og fra Land, By og Kultur, får vi en masse tips om, hvor der sker noget nyt i kommunen, som det kan være interessant for deltagerne at opleve. Og endelig er både DGI og Frivillig Vest jo nærmest danmarksmestre i at engagere frivillige og foreninger, der har lyst til at byde ind som arrangører på de forskellige steder, siger hun.

- Målet med turene er sundhed på flere planer. Der er fokus på både natur, kultur og fællesskab, siger Lene Vinkler Brodde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce