Annonce
Hvide Sande

Ny tv-serie vækker begejstring: Turistforening skyder én million kroner i krimi på kysten

Billedet her blev taget i starten af juli, da der på Nordhavnen i Hvide Sande blev filmet en scene, hvor skuespiller Bjarne Henriksen stod for dåben af et skib fra sin plads på et stillads. Arkivfoto: Henrik Breum 
Holmsland Klit Turistforening bakker kontant op om dramaserien 'Hvide Sande,' der lige nu er under optagelse på vestkysten.

Hvide Sande: Da TV 2 og produktionsselskabet Deluca Film for en måned siden gik i gang med at optage en ny, international dramaserie på vestkysten, skete det i sikker forvisning om, at det lokale erhvervsliv bakker solidt op om det ambitiøse projekt.

Helt fra start har det da også været et krav, at Ringkøbing-Skjern Kommune selv skuffe skaffe sponsorater og ydelser for omkring fem millioner kroner til 'Hvide Sande'-serien.

Og det er gået fint. Senest har Holmsland Klit Turistforening budt sig til med et kontant bidrag på én million kroner:

Annonce

- Det gør vi af samme grund som alle de andre. Fordi vi synes, at det er en hamrende god idé med tv-serien, siger foreningens formand, advokat Jørgen Iversen.

Med tilsagnet om at støtte er turistforeningen nu i selskab med blandt andre ejerne af Meny-supermarkedet i Søndervig, Feriepartner Hvide Sande, Hotel Fjordgaarden i Ringkøbing, Skjern-virksomheden Hydra-Grene, erhvervsmanden Jens Bøndergaard samt ejerne af de to Spar-butikker i Hvide Sande.

Tæt på seks millioner

Per Høgh Sørensen, der er leder af Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for kultur, natur og fritid, er glad for de mange, lokale bidrag til krimiserien, der foreløbig er planlagt til at køre i én sæson med otte afsnit:

- Finansieringen er på plads, men der er altid plads til flere penge. Jo flere penge, jo mere lækkert kan det blive, siger Per Høgh Sørensen.

Han tilføjer, at den kommunale snøre fortsat er ude, da forskellige corona-restriktioner nu og da gøre det mere omstændeligt at sige 'klar til optagelse':

- Der er nogle omkostninger, der er steget, og det kræver nogle flere penge, men det kører fint, siger Per Høgh Sørensen.


Finansieringen er på plads, men der er altid plads til flere penge. Jo flere penge, jo mere lækkert kan det blive.

Per Høgh Sørensen


Han oplyser, at de sponsorater og ydelser, kommunen har hevet i land for at gøre 'Hvide Sande'-serien til virkelighed, lige nu beløber sig til knap seks millioner kroner:

- Det er fantastisk med den opbakning. Det er flot, at virksomhederne kan se muligheder i det her.

Tilsvarende glæder Per Høgh Sørensen sig over, at der også i befolkningen bliver bakket op om projektet. Det giver sig eksempelvis udslag, når Deluca Film via Facebook søger statister.

Annonce

Dansk-tysk samarbejde

Hovedrollerne i 'Hvide Sande' spilles af Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen, der giver den som henholdsvis den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas og den danske undercover-ekspert Helene.

De sættes sammen som et ægtepar og sendes til vestkysten for at opklare mordet på en ung, tysk surfer.

- Det passer ufatteligt godt ind i det arbejde, vi går og arbejder med i turistforeningen ... det her med, at man har et dansk-tysk samspil. Det kan næsten ikke passe bedre, siger formanden for Holmsland Klit Turistforening.

På et spørgsmål om, hvad foreningen forventer at få ud af sponsoratet på én million kroner, svarer Jørgen Iversen:

- Ud over, at vi måske kommer til at figurere i rulleteksterne, skal der gerne komme det ud af det, at folk siger, at 'vi skal skisme ud at se, hvor det er foregået.' I bestyrelsen er vi enige om, at det er hver en krone værd.

Hvis der kommer en sæson to af 'Hvide Sande,' skal kommunen atter bidrage til finansieringen, men det vil - ifølge Per Høgh Sørensen - blive i mindre målestok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce