Annonce
Skjern

Ny snaps opkaldt efter lang Bob Dylan-sang

Medejer af destilleriet Lowlands, Anders Juhl Hansen, ser frem til første søndag i advent, hvor en ny snaps, 'Sad Eyed Lady', bliver præsenteret hos virksomheden i Stauning. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Destilleriet Lowlands præsenterer søndag 1. december en ny snaps, Sad Eyed Lady, der er opkaldt efter en godt 11 minutter lang Bob Dylan-sang.
Annonce

Stauning: Det er yderst tvivlsomt, om Bob Dylan nogensinde får lejlighed til at smage på varen. Men sikkert er det, at den 78-årige, amerikanske sanger og sangskriver netop har fået en snaps opkaldt efter en af sine sange.

- Det er lidt en tilfældighed, siger Anders Juhl Hansen, medejer af Lowlands Denmark i Stauning.

Da han og makkeren, Henrik Agger, fornylig stod og smagte på en ny variant i destilleriet, var de ret godt tilfredse med resultatet:

- Men det var ikke sådan, at vi sagde, at 'den smager da af sad eyed lady.' Vi gik og mumlede lidt, og ved en tilfældighed poppede den Bob Dylan-sang pludseligt op på min Spotify-playliste, tilføjer Anders Juhl Hansen.

Sangen hedder såmænd 'Sad Eyed Lady of the Lowlands,' så navnet lå ret godt til højrebenet.

- Var I berusede?

- Nej, det var vi ikke. Ikke denne her gang, svarer Anders Juhl Hansen med et smil på læben.

Han har - som han siger det - et pænt og afslappet forhold til Bob Dylan; er ikke inkarneret fan og kendte faktisk ikke lige den her sang, der i originaludgaven fra 1966 varer 11 minutter og 22 sekunder.

Vi har lidt den holdning, at vi ikke laver en decideret julesnaps. Men vi laver gerne en snaps, der egner sig til jul

Anders Juhl Hansen, medejer, Lowlands Denmark

Annonce

Kan også drikkes til jul

'Sad Eyed Lady' bliver præsenteret søndag 1. december i staldlængen hos Lowlands på Hølletvej i Stauning, hvor folket dermed får mulighed for at smage på indholdet i en af destilleriets velkendte, buttede flasker:

- Den her er lidt resultatet af nogle af de grundingredienser, vi har i en af vores andre snapse, siger Anders Juhl Hansen, der ikke ønsker at løfte mere af sløret lige nu.

Dog oplyser han gerne, at der som sådan ikke er tale om en julesnaps:

- Vi har lidt den holdning, at vi ikke laver en decideret julesnaps. Men vi laver gerne en snaps, der egner sig til jul - og som også kan drikkes på andre tidspunkter end lige til jul.

For tiden går Anders Juhl Hansen og Henrik Agger og venter på etiketter til den nye produktion, der fortsat ligger på tønder i destilleriet, hvor varesortimentet blandt andet også omfatter akvavitten 'Lost and Found' samt de to snapse 'The Forbidden' og 'Burning Orange.'

Hvad 'Sad Eyed Lady' kommer til at gøre af indtryk på folk, kan makkerparret kun gisne om. Men sikkert er det, at en af Bob Dylans kolleger ud i kunsten at skrive gode sange, Tom Waits, fik sig lidt af en åbenbaring, da han hørte den lange sang:

- Den sang kan få dig til at gå hjemmefra, få dig til at tage arbejde på jernbanen eller få dig til at gifte dig med en sigøjner. Denne sang er en drøm, en gåde og en bøn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce