Annonce
Navne

Nu og Her: Konservativ formand vil planlægge sit fremtidige arbejdsliv

Henning Klausen, hans kone og hunden Speedy, går altid til fjorden om søndagen. Privatfoto
Ugen begyndte godt for den konservative formand Henning Klausen fra Ringkøbing, da han kunne fortælle, at partiet med Lennart Qvists indmeldelse atter er repræsenteret i byrådet. På god søndag bliver der plads til avislæsning i sengen, en gåtur med hunden Speedy ved fjorden - med indlagt pause for at nyde udsigten fra yndlingsbænken - og ikke mindst sejre til Ringkøbing Fodbold og FCM.
Annonce

En god søndag for mig er en dag, hvor jeg vågner tidligt, men bliver mindst en time i sengen og læser Dagbladet og Jyllands-Posten på min iPad - med TV2 NEWS kørende i baggrunden. Efter at have modtaget lidt ”åndelig føde” er det tid til at få noget indenbords og få hentet rundstykker hos Ejvinds Bageri i Ringkøbing. Mums. Så er jeg frisk til dagens aktiviteter.

Det starter med en gåtur til Fjorden sammen med min kone og vores hund Speedy, og vi har en fast bænk, hvor vi holder pause og nyder de fantastiske omgivelser. Jeg har ofte mit kamera med - og elsker at tage naturbilleder.

En søndag uden sport er ikke en god søndag. Det er der heldigvis masser af i vores område. RIF i 2. division i fodbold og FCM i superligaen har første prioritet, men jeg ser også meget gerne Skjern Håndbold, hvor der er masser af stemning og god opbakning. Og Ringkøbing Håndbold skal tilbage i HTH Ligaen, og de har heldigvis fået en god start i 1. division i denne sæson. På den perfekte søndag vinder alle fire hold!

Boller i karry til aftensmad og et godt glas rødvin, mens vi ser en god film – og dagen slutter med at se 21 Søndag på DR1.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende ”Den fede dame” i Ringkøbing – og efter smil på læben vil vi gå lidt rundt ved havnen og i de små hyggelige gader. Vi kører herefter til Nr. Lyngvig Fyr og nyder udsigten, inden vi går en tur langs Vesterhavet. Det giver frisk luft, ro i sindet - og sult. Vi spiser på Kommandobroen i Hvide Sande. Derefter kører vi med veltilfredse maver til Skjern Enge, hvor vi nyder den skønne natur - og får lidt motion ved de to trækfærger.

Gæsten tager herefter hjem fuld af indtryk - og flytter nu formentlig til vores kommune.

Mit seneste besøg i en kirke var juleaften i Ringkøbing Kirke sammen med hele familien. Det er en fast og hyggelig tradition.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være ”De smukke unge mennesker” med Kim Larsen. God tekst og smuk melodi, som dog vil blive ødelagt af min sangstemme.

Jeg går normalt ikke på karaokebar, men i sommer besøgte jeg en karaokebar tre gange på Mallorca sammen med min kone og datter. Vildt sjov – specielt da jeg slap for at synge selv!

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg rejse til New Zealand sammen med min kone. Begge vores børn har været der - arrangeret af Dansk Studie Center. De har omtalt landet særdeles positivt - og brugt deres børneopsparing på dette. Nu må det være vores tur til at komme afsted…

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være sangerinde og sangskriver Pernille Rosendahl. Hun synger fantastisk – og jeg hørte hende senest på Landsrådet for Det Konservative Folkeparti. Hun har haft en meget svær barndom med en voldelig og alkoholiseret far. Jeg har haft en god og tryg barndom, men vil blandt andet gerne høre hende fortælle mere om, hvilke råd hun vil give til andre, som er i en tilsvarende situation.

Vi spiser på Restaurant Sandgaarden i Søndervig - og jeg vil prøve at overtale hende til senere at lave en kombination af koncert og foredrag på Generator i Ringkøbing.

I næste uge ser jeg frem til at arbejde mere med at afklare over for mig selv, hvordan mit fremtidige arbejdsliv skal være. Jeg har de sidste 10 år arbejdet med investeringer i forhold til iværksættere gennem en innovationsmiljøordning som hjalp forskere og videnbaserede iværksættere med at starte egen virksomhed. Denne ordning udfases desværre nu, og jeg stopper derfor den 30. november hos Borean Innovation med hovedkontor i Aalborg.

Jeg har i hovedparten af mit arbejdsliv arbejdet uden for vores kommune, hvor vi har boet siden 1994. Nu vil jeg umiddelbart satse på at arbejde mere her, og vil gerne hjælpe ejerledere og iværksættere med effektiv udvikling af forretningsgrundlaget gennem strategi- og forretningsplaner, kapitalfremskaffelse og så videre. Det kan være i bestyrelsen eller som rådgiver og konsulent.

Jeg ser også frem til sammen med bestyrelsen at færdiggøre planlægningen af et besøg af formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen onsdag den 4. december, hvor Lennart Qvist naturligvis også deltager - og der bliver lejlighed for alle til at møde de to politikere.

Det ville også være fantastisk, hvis der dukkede en nyhed op om, at der kom et ”Fox And Hounds” lignende koncept for - både unge og ældre - i det gamle posthus. Man har jo lov at drømme.

Søndag den 10. november ser jeg frem til, at angriberne fra FCM vågner op - så FCK sendes hjem til København uden point. Vi skal se kampen i Herning med vores børn og svigerdatter. Min kone klapper højest under kampen!

Det vil jo også være dejligt, hvis der i løbet af ugen kom endnu flere nye medlemmer til Konservative Ringkøbing-Skjern.

Henning Klausen

ALDER: 61 år

PRIVAT: Gift med Mette Marie Klausen, som er lektor på Ringkøbing Handelsgymnasium. To børn, Rikke læser markedsføringsøkonomi i Århus og Martin, som bor i Herning og er medejer af virksomheden Zen Media

PROFESSION: Cand.merc., Investeringschef Borean Innovation og formand, Konservative Ringkøbing-Skjern

HJEMBY: Ringkøbing

Naturen er værd at vise frem for gæster, mener Henning Klausen, der ofte har sit kamera med på gåtrue for at indfange de bedste øjeblikke - her udsigten over Ringkøbing Fjord: Foto: Henning Klausen
Foto: Henning Klausen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce