Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu har Soltra ansat 33 medarbejdere: - Det har været en gevinst for alle

Projektleder Seda Dodurga Sandahl og Per Høy Rahbek, vicedirektør hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, glæder sig over uddannelsen af medarbejdere til Soltra. Foto: Jørgen Kirk
Den spanske virksomhed har ansat fleksjobbere, integrationsborgere, kontanthjælpsmodtagere og en dagpengemodtager. Der skal også ansættes administrative medarbejdere.

Ringkøbing: Spanske Soltra har siden 4. marts haft gang i produktionen af elektriske og mekaniske komponenter til Vestas i lokalerne på Ringkøbing-Skjern Erhvervspark i Ringkøbing, og nu er arbejdsstyrken faldet endeligt på plads.

Soltra annoncerede i november, at den ville åbne en afdeling i Ringkøbing-Skjern til erstatning for den produktion, der gik tabt i hjembyen Leon, da Vestas stoppede sin produktion dér.

Den spanske virksomhed har som et af sine formål at ansætte personer med nedsat funktionsevne og har gjort det klart, at der også vil blive satset på den type medarbejdere i den danske afdeling.

Soltra har således arbejdet tæt sammen med Jobcenter Ringkøbing-Skjern, der har fået til opgave at rekruttere medarbejdere.

Pr. 1. maj har Soltra indgået jobkontrakt med 33 medarbejdere. De fordeler sig på 16 fleksjobbere, 13 integrationsborgere (som er flygtninge og familiesammenførte), tre kontanthjælpsmodtagere og en dagpengemodtager.

- Der er tale om produktions- og logistikstillinger. Integrationsborgerne, kontanthjælpsmodtagerne og dagpengemodtageren arbejder på fuld tid, mens fleksjobberne er på nedsat tid, fortæller projektleder Seda Dodurga Sandahl fra Virksomhedsservice hos Jobcentret.

Hun har haft kontakten med Soltra fra første færd og har hjulpet firmaet med al praktikken ved at etablere sig på det danske arbejdsmarked.

- Desuden skal der besættes yderligere fem stillinger på fuld tid. Soltra vil blandt andre gerne ansætte en bogholder, en kvalitetsmanager og en produktionsmanager. Der er tale om mere kompetencekrævende stillinger, som vi vil finde i vores database, siger Seda Dodurga Sandahl.

I alt 70 borgere har været med i kapløbet om at få et job hos Soltra.

- Soltra har ikke kunnet ansætte dem alle, og det var dem, der afgjorde, hvem der skulle ansættes. Men vi har uddannet vores kandidater med henblik på et job, og så har Soltra åbnet døren til alle for at få en opkvalificering på virksomheden. Ikke alle har kunnet få et job, men til gengæld har de fået en god uddannelse med tilhørende uddannelsesbevis, så de kan gå videre og åbne andre døre på arbejdsmarkedet, siger Seda Dodurga Sandahl.

- Det har været en gevinst for alle, der har været med på rejsen, siger hun og peger på, at Soltra med tiden kan få brug for flere medarbejdere.

De 70 borgere har været på kursus hos Uddannelsescenter Skjern og undervejs lært om sikkerhed, brug af håndværktøj, tegningsforståelse og engelsk, som bruges på virksomheden. De har ligeledes været på epoxykursus, og nogle har lært truckkørsel og kranbetjening.

Per Høy Rahbek, vicedirektør hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, melder om stor interesse for at lære hos alle involverede.

- De har udvist en ovenud stor energi og moral i forhold til at lære. Mange kommer med skavanker, ellers er man jo ikke fleksjobber, men også de er gået ind i det med fantastisk ildhu. Nogle har haft sværere ved det, men vi blev meget overraskede over, hvor positive folk var, og hvor langt de kunne nå, uanset hvilket problem de havde. Det kunne være sproget for integrationsborgerne og det fysiske for fleksjobberne. Men de har haft motivationen, som er den væsentligste faktor til at lære, siger han.

Jobcentrets Virksomhedsservice tilbyder samme ydelser, som Soltra har gjort brug af, til alle virksomheder, der har planer om at etablere sig i Ringkøbing-Skjern eller at rekruttere flere medarbejdere, lige som også bestående virksomheder kan benytte centret som rekrutteringsbureau, når der skal findes nye medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

112

Nattelivet gav ballade og larm

Annonce