Ringkøbing-Skjern

Nu har Soltra ansat 33 medarbejdere: - Det har været en gevinst for alle

Projektleder Seda Dodurga Sandahl og Per Høy Rahbek, vicedirektør hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, glæder sig over uddannelsen af medarbejdere til Soltra. Foto: Jørgen Kirk
Den spanske virksomhed har ansat fleksjobbere, integrationsborgere, kontanthjælpsmodtagere og en dagpengemodtager. Der skal også ansættes administrative medarbejdere.

Ringkøbing: Spanske Soltra har siden 4. marts haft gang i produktionen af elektriske og mekaniske komponenter til Vestas i lokalerne på Ringkøbing-Skjern Erhvervspark i Ringkøbing, og nu er arbejdsstyrken faldet endeligt på plads.

Soltra annoncerede i november, at den ville åbne en afdeling i Ringkøbing-Skjern til erstatning for den produktion, der gik tabt i hjembyen Leon, da Vestas stoppede sin produktion dér.

Den spanske virksomhed har som et af sine formål at ansætte personer med nedsat funktionsevne og har gjort det klart, at der også vil blive satset på den type medarbejdere i den danske afdeling.

Soltra har således arbejdet tæt sammen med Jobcenter Ringkøbing-Skjern, der har fået til opgave at rekruttere medarbejdere.

Pr. 1. maj har Soltra indgået jobkontrakt med 33 medarbejdere. De fordeler sig på 16 fleksjobbere, 13 integrationsborgere (som er flygtninge og familiesammenførte), tre kontanthjælpsmodtagere og en dagpengemodtager.

- Der er tale om produktions- og logistikstillinger. Integrationsborgerne, kontanthjælpsmodtagerne og dagpengemodtageren arbejder på fuld tid, mens fleksjobberne er på nedsat tid, fortæller projektleder Seda Dodurga Sandahl fra Virksomhedsservice hos Jobcentret.

Hun har haft kontakten med Soltra fra første færd og har hjulpet firmaet med al praktikken ved at etablere sig på det danske arbejdsmarked.

- Desuden skal der besættes yderligere fem stillinger på fuld tid. Soltra vil blandt andre gerne ansætte en bogholder, en kvalitetsmanager og en produktionsmanager. Der er tale om mere kompetencekrævende stillinger, som vi vil finde i vores database, siger Seda Dodurga Sandahl.

I alt 70 borgere har været med i kapløbet om at få et job hos Soltra.

- Soltra har ikke kunnet ansætte dem alle, og det var dem, der afgjorde, hvem der skulle ansættes. Men vi har uddannet vores kandidater med henblik på et job, og så har Soltra åbnet døren til alle for at få en opkvalificering på virksomheden. Ikke alle har kunnet få et job, men til gengæld har de fået en god uddannelse med tilhørende uddannelsesbevis, så de kan gå videre og åbne andre døre på arbejdsmarkedet, siger Seda Dodurga Sandahl.

- Det har været en gevinst for alle, der har været med på rejsen, siger hun og peger på, at Soltra med tiden kan få brug for flere medarbejdere.

De 70 borgere har været på kursus hos Uddannelsescenter Skjern og undervejs lært om sikkerhed, brug af håndværktøj, tegningsforståelse og engelsk, som bruges på virksomheden. De har ligeledes været på epoxykursus, og nogle har lært truckkørsel og kranbetjening.

Per Høy Rahbek, vicedirektør hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, melder om stor interesse for at lære hos alle involverede.

- De har udvist en ovenud stor energi og moral i forhold til at lære. Mange kommer med skavanker, ellers er man jo ikke fleksjobber, men også de er gået ind i det med fantastisk ildhu. Nogle har haft sværere ved det, men vi blev meget overraskede over, hvor positive folk var, og hvor langt de kunne nå, uanset hvilket problem de havde. Det kunne være sproget for integrationsborgerne og det fysiske for fleksjobberne. Men de har haft motivationen, som er den væsentligste faktor til at lære, siger han.

Jobcentrets Virksomhedsservice tilbyder samme ydelser, som Soltra har gjort brug af, til alle virksomheder, der har planer om at etablere sig i Ringkøbing-Skjern eller at rekruttere flere medarbejdere, lige som også bestående virksomheder kan benytte centret som rekrutteringsbureau, når der skal findes nye medarbejdere.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce