Hvide Sande

Nu er ny kanal åbnet: - Det ser rigtig godt ud

Her kan man fra dronehøjde se den nye kanal. De første huse Langsand Langs Vand ses oppe midt i billedet. Foto Jørgen Kirk.
Stort feriehusprojekt i Hvide Sande begynder for alvor at tage form; kanal fra slusen til lystbådehavnen nu færdig.

HVIDE SANDE: Hvide Sande har nu fået en ny vandvej - Langsand-kanalen.

Lige før påske blev kanalen, der går fra slusen til lystbådehavnen, åbnet; det samme gjorde en sidekanal, der forløber langs sydsiden af det store feriehusprojekts første etape.

- Det ser rigtig godt ud, siger Henning Davidsen, der leder ferieboligprojekt Langsand Langs Vand.

Første etape består af 11 boliger, der er solgt, og som i løbet af det næste par måneder vil blive afleveret til ejerne.

Etape to - der omfatter otte boliger - er også solgt, og vil stå klar til overtagelse i marts 2020, fortæller Henning Davidsen.

De to følgende etaper i første del af projektet, etape tre og fire, omfatter begge 13 boliger, og vil blive ført ud i livet, efterhånden som de sælges.

Ifølge Henning Davidsen går salget også fint i etape tre.

Der er dog lang vej endnu, før Langsand Langs Vand står færdig. Hele projektet omfatter 100 ferieboliger; første afdeling er på 45 boliger, mens der er 55 i næste afdeling.

Nu kan folk i alt fald få et indtryk af, hvordan byggeriet kommer til at se ud, siger Henning Davidsen.

- Det vil næppe skade det fremtidige salg, at man nu kan komme ned og dyppe fingrene i kanalen, siger han.

Når det står færdigt, bliver Langsand Langs Vand Hvide Sandes Venedig.

Stor interesse

Kasper Palnov, EDC Hvide Sande, der - sammen med Estate - sælger boligerne, er heller ikke i tvivl om, at det er en fordel, at projektet nu er kommet så langt, som det er.

- Hidtil har er været tale om projektsalg. Men nu kan interesserede se, hvordan boligerne og omgivelserne er, og det skader ikke, siger han.

Kasper Palnov fastslår, at der har været betydelig interesse for Langsand Langs Vand, og han tror på, at den forbliver stor.

- De fleste kunder er i den alder, hvor børnene er flyttet hjemme fra. Når jeg spørger dem om, hvorfor de er interesseret i Langsand Langs Vand, svarer de typisk, at de gerne vil have en feriebolig, de ikke skal bruge tid på at vedligeholde, og som ligger nær byen, men som samtidig er tæt på vand og på naturen, siger han.

Er man interesseret i at se boligerne, arrangeres der åbent hus i pinsen, siger Henning Davidsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce