Annonce
Hvide Sande

Niels scorer første eksport-ordre: Vestjyske Liverpool-øl er på vej til Færøerne

Niels Sangill håber, at han får mulighed for at sælge øl til Færøerne fra det fulde sortiment hos Hvide Sande Bryghus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det går godt for fodboldklubben Liverpool FC, og det smitter af på Hvide Sande Bryghus, der har fire Liverpool-øl i sortimentet: 100 gaveæsker er på vej til ny kunde på Færøerne.

Hvide Sande: Otte kampe, 24 point.

Det kører ret godt for den engelske fodboldklub Liverpool FC, og Niels Sangill er gerne med i koret, der siger 'skål!' oven på endnu en sejr i Premier League.

Niels Sangill står bag Hvide Sande Bryghus, hvor sortimentet blandt andet omfatter fire øl, der sender tankerne mod Liverpool FC - så som 'Captain Fantastic' og 'King Kenny.'

Den slags bryg fra Vestjylland er nu på vej til Færøerne, hvor det - efter et halvt års benarbejde og tilsendelse af vareprøver - er lykkedes for Niels Sangill at indgå en aftale med det færøske alkoholmonopol, Rúsdrekkasøla Landsins, eller bare Rúsan, der driver syv butikker på øerne i den nordlige del af Atlanterhavet:

- Det siges, at den eneste fan-fraktion af engelsk fodbold på Færøerne er en Liverpool-fraktion, og deraf kommer interessen, siger Niels Sangill.

Han overtog Hvide Sande Bryghus i slutningen af 2018, og et par måneder senere lancerede brygmesteren sine to, første Liverpool-øl. Sidenhen er der tilføjet et par aftapninger, der skal ses som en hyldest til to af de danske spillere, der har haft hjemmebane på Anfield Road: Jan Mølby og Daniel Agger.

Annonce

Det siges, at den eneste fan-fraktion af engelsk fodbold på Færøerne er en Liverpool-fraktion, og deraf kommer interessen

Niels Sangill, brygmester, Hvide Sande Bryghus

Med i julekataloget

Bryghusets første eksportordre omfatter til en start 100 gaveæsker med de fire fodbold-øl, der bliver præsenteret i et nyt katalog fra Rúsan:

- Jeg tror, de ryger, inden julen er omme, siger Niels Sangill om leverancen, der er på vej med fragtskib fra Aarhus:

- Forhåbentlig kan vi også få gang i noget salg til Færøerne fra vores faste sortiment, tilføjer brygmesteren, der har omkring 15 forskellige øl på menukortet.

Grundlæggende synes Niels Sangill, at det går godt med Hvide Sande Bryghus, men han erkender også, at det er hårdt arbejde. Derfor glæder han sig over, at han nu har hyret en ansat, der skal fungere som kombineret sælger og chauffør.

Dermed får Niels Sangill mere tid til at passe selve bryghuset, hvor han har planer om at installere endnu en stor tank, så den ugentlige brygkapacitet når op på 2000 liter.

Og så arbejder han på et nyt design til Liverpool-kollektionen, hvor det også kan komme på tale at give smagen et twist.

Om Jürgen Klopps mandskab også har maksimumpoint efter niende spillerunde, vil vise sig 20. oktober, når Liverpool FC gæster Manchester United.

Det er gaveæsker som disse, der nu er på vej til Færøerne, hvor Hvide Sande Bryghus har indgået en aftale med det færøske alkoholmonopol. Foto: Niels Sangill
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce