Annonce
Hvide Sande

Niels scorer første eksport-ordre: Vestjyske Liverpool-øl er på vej til Færøerne

Niels Sangill håber, at han får mulighed for at sælge øl til Færøerne fra det fulde sortiment hos Hvide Sande Bryghus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det går godt for fodboldklubben Liverpool FC, og det smitter af på Hvide Sande Bryghus, der har fire Liverpool-øl i sortimentet: 100 gaveæsker er på vej til ny kunde på Færøerne.

Hvide Sande: Otte kampe, 24 point.

Det kører ret godt for den engelske fodboldklub Liverpool FC, og Niels Sangill er gerne med i koret, der siger 'skål!' oven på endnu en sejr i Premier League.

Niels Sangill står bag Hvide Sande Bryghus, hvor sortimentet blandt andet omfatter fire øl, der sender tankerne mod Liverpool FC - så som 'Captain Fantastic' og 'King Kenny.'

Den slags bryg fra Vestjylland er nu på vej til Færøerne, hvor det - efter et halvt års benarbejde og tilsendelse af vareprøver - er lykkedes for Niels Sangill at indgå en aftale med det færøske alkoholmonopol, Rúsdrekkasøla Landsins, eller bare Rúsan, der driver syv butikker på øerne i den nordlige del af Atlanterhavet:

- Det siges, at den eneste fan-fraktion af engelsk fodbold på Færøerne er en Liverpool-fraktion, og deraf kommer interessen, siger Niels Sangill.

Han overtog Hvide Sande Bryghus i slutningen af 2018, og et par måneder senere lancerede brygmesteren sine to, første Liverpool-øl. Sidenhen er der tilføjet et par aftapninger, der skal ses som en hyldest til to af de danske spillere, der har haft hjemmebane på Anfield Road: Jan Mølby og Daniel Agger.

Annonce

Det siges, at den eneste fan-fraktion af engelsk fodbold på Færøerne er en Liverpool-fraktion, og deraf kommer interessen

Niels Sangill, brygmester, Hvide Sande Bryghus

Med i julekataloget

Bryghusets første eksportordre omfatter til en start 100 gaveæsker med de fire fodbold-øl, der bliver præsenteret i et nyt katalog fra Rúsan:

- Jeg tror, de ryger, inden julen er omme, siger Niels Sangill om leverancen, der er på vej med fragtskib fra Aarhus:

- Forhåbentlig kan vi også få gang i noget salg til Færøerne fra vores faste sortiment, tilføjer brygmesteren, der har omkring 15 forskellige øl på menukortet.

Grundlæggende synes Niels Sangill, at det går godt med Hvide Sande Bryghus, men han erkender også, at det er hårdt arbejde. Derfor glæder han sig over, at han nu har hyret en ansat, der skal fungere som kombineret sælger og chauffør.

Dermed får Niels Sangill mere tid til at passe selve bryghuset, hvor han har planer om at installere endnu en stor tank, så den ugentlige brygkapacitet når op på 2000 liter.

Og så arbejder han på et nyt design til Liverpool-kollektionen, hvor det også kan komme på tale at give smagen et twist.

Om Jürgen Klopps mandskab også har maksimumpoint efter niende spillerunde, vil vise sig 20. oktober, når Liverpool FC gæster Manchester United.

Det er gaveæsker som disse, der nu er på vej til Færøerne, hvor Hvide Sande Bryghus har indgået en aftale med det færøske alkoholmonopol. Foto: Niels Sangill
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce