x
Annonce
Erhverv

Nedgang: Vestas fyrer 90 medarbejdere på fabrikken i Ringkøbing

Vestas har meldt ud, at der skal siges farvel til 90 medarbejdere i Ringkøbing. Arkivfoto

Ringkøbing: Her til morgen har medarbejderne på Vestas' nacellemontage på havnen i Ringkøbing fået en yderst trist melding.

Vestas oplyser følgende i en mail til Dagbladet: "For at imødekomme det nuværende dyk i efterspørgsel på det europæiske marked samt fastholde vores konkurrencedygtighed er vi nødsaget til at nedskalere produktionen af naceller og hubs til 4 MW platformen i Ringkøbing. Det betyder, at vi desværre påtænker at sige farvel til omkring 90 medarbejdere på fabrikken. Det er altid hårdt at tage afsked med gode, hårdtarbejdende kolleger, men med en forventning om at størstedelen af væksten finder sted uden for Europa, er vores globale produktionsapparat nødt til at reflektere markedsudviklingen, så vi er i stand til at gribe vækstmulighederne".

Forventningen er, at Vestas i næste uge indledes forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne omkring forløbet med afskedigelserne.

Vestas har i øjeblikket 530 ansatte på fabrikken i Ringkøbing. I alt er der ansat 640 medarbejdere i Ringkøbing, og det er inklusive HR, Finance, Transport and Planning og R&D. I alt er der 4300 Vestas-medarbejdere i hele Danmark.

Vestas oplyser videre, at afskedigelserne udelukkende kommer til at ramme fabrikken i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce