Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Der skulle en kran til at få kransene op i toppen af hovedbygningens stålkonstruktion ved Naturkrafts rejsegilde. Foto: Mads Dalegaard
Efter næsten 10 år er den luftige idé om en oplevelsespark drevet af naturens kræfter næsten blevet til virkelighed. Direktøren for det hele glæder sig over, at endnu en milepæl er nået med fredagens rejsegilde på det gigantiske projekt.

Ringkøbing: I begyndelsen mente mange, at han var direktør for varm vestjysk luft.

De færreste troede nemlig på, at det kunne lade sig gøre at forvandle en luftig idé til en oplevelsespark med naturens kræfter som omdrejningspunkt på en mark i Ringkøbing. Derfor betegnede Naturkraft-direktør Peter Sand det som lidt af en milepæl, at kunne invitere til rejsegilde på det projekt som næste år skal tiltrække tusindvis af turister.

- Det er en stor tilfredsstillelse at være nået så langt. Vi skal fejre håndværkerne, som godt kan ranke ryggen over at være med til at gennemføre et stykke vestjysk unikahåndværk. Den slags byggeri bliver der kun ét af på planeten. Det meste er opfundet til lejligheden, sagde Peter Sand til rejsegildet fredag, hvor et par hundrede deltog.

Også projektleder Brian Meldgaard fra Hansen & Larsen talte om milepæle.

- Det er et sjovt og udfordrende byggeri, og vi er stolte af dét, der er skabt. Det kræver mere end dygtige håndværkere, lød rosen fra Meldgaard.

Borgmester Hans Østergaard afslørede, at projektet i flere omgange var i fare for slet ikke at blive til noget. Men da A.P. Møllerfonden lagde 100 millioner kroner, fik Naturkraft det gennembrud, som folkene bag så længe havde arbejdet for.

- Jeg glæder mig til, at Naturkraft står færdigt. For selvfølgelig hører en attraktion som den til her i Naturens Rige, hvor naturens er så stor en del af vores dna, lød det fra borgmesteren.

Og hvad serverer man så for 200 håndværkere og inviterede gæster - en gourmethotdog med alt godt fra Naturens Rige selvfølgelig. Pølsebrød bagt med overskydende mæsk fra Stauning Whisky, lokalt økokød i pølserne og med vestjyske grøntsager som fyld.

Menuen fik tommel op fra de håndværkere, som skal bruge tiden frem til næste sommer med at blive helt færdige med byggeriet. Dørene til Naturkraft bliver nemlig efter planen slået op for besøgende til juni.

Kort om Naturkraft

Naturkraft er kommunens ambition om at skabe en ny turistmagnet med naturkræfterne i centrum.

Parken ligger på et 50 hektar stort areal i trekanten mellem Søndervig Landevej, Holstebrovej og Venstre Ringvej.

Byrådet havde oprindeligt støttet projektet med 100 millioner kroner. Det helt store økonomiske gennembrud for Naturkraft kom, da A.P. Møllerfonden støttede med 100 millioner kroner. Vestas, Realdania, Augustinus Fonden og Region Midtjylland er også blandt bidragsyderne, ligesom det lokale erhvervsliv har bidraget.

En foreløbig hemmelig bidragyder har desuden støttet projektet med to millioner kroner.

Naturkraft har et anlægsbudget på omkring 250 millioner kroner.

Attraktionen ventes at kunne tiltrække 200.000 gæster om året, når dørene bliver slået op fra juni 2020.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce