Annonce
Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Der skulle en kran til at få kransene op i toppen af hovedbygningens stålkonstruktion ved Naturkrafts rejsegilde. Foto: Mads Dalegaard
Efter næsten 10 år er den luftige idé om en oplevelsespark drevet af naturens kræfter næsten blevet til virkelighed. Direktøren for det hele glæder sig over, at endnu en milepæl er nået med fredagens rejsegilde på det gigantiske projekt.
Annonce

Ringkøbing: I begyndelsen mente mange, at han var direktør for varm vestjysk luft.

De færreste troede nemlig på, at det kunne lade sig gøre at forvandle en luftig idé til en oplevelsespark med naturens kræfter som omdrejningspunkt på en mark i Ringkøbing. Derfor betegnede Naturkraft-direktør Peter Sand det som lidt af en milepæl, at kunne invitere til rejsegilde på det projekt som næste år skal tiltrække tusindvis af turister.

- Det er en stor tilfredsstillelse at være nået så langt. Vi skal fejre håndværkerne, som godt kan ranke ryggen over at være med til at gennemføre et stykke vestjysk unikahåndværk. Den slags byggeri bliver der kun ét af på planeten. Det meste er opfundet til lejligheden, sagde Peter Sand til rejsegildet fredag, hvor et par hundrede deltog.

Også projektleder Brian Meldgaard fra Hansen & Larsen talte om milepæle.

- Det er et sjovt og udfordrende byggeri, og vi er stolte af dét, der er skabt. Det kræver mere end dygtige håndværkere, lød rosen fra Meldgaard.

Borgmester Hans Østergaard afslørede, at projektet i flere omgange var i fare for slet ikke at blive til noget. Men da A.P. Møllerfonden lagde 100 millioner kroner, fik Naturkraft det gennembrud, som folkene bag så længe havde arbejdet for.

- Jeg glæder mig til, at Naturkraft står færdigt. For selvfølgelig hører en attraktion som den til her i Naturens Rige, hvor naturens er så stor en del af vores dna, lød det fra borgmesteren.

Og hvad serverer man så for 200 håndværkere og inviterede gæster - en gourmethotdog med alt godt fra Naturens Rige selvfølgelig. Pølsebrød bagt med overskydende mæsk fra Stauning Whisky, lokalt økokød i pølserne og med vestjyske grøntsager som fyld.

Menuen fik tommel op fra de håndværkere, som skal bruge tiden frem til næste sommer med at blive helt færdige med byggeriet. Dørene til Naturkraft bliver nemlig efter planen slået op for besøgende til juni.

Kort om Naturkraft

Naturkraft er kommunens ambition om at skabe en ny turistmagnet med naturkræfterne i centrum.

Parken ligger på et 50 hektar stort areal i trekanten mellem Søndervig Landevej, Holstebrovej og Venstre Ringvej.

Byrådet havde oprindeligt støttet projektet med 100 millioner kroner. Det helt store økonomiske gennembrud for Naturkraft kom, da A.P. Møllerfonden støttede med 100 millioner kroner. Vestas, Realdania, Augustinus Fonden og Region Midtjylland er også blandt bidragsyderne, ligesom det lokale erhvervsliv har bidraget.

En foreløbig hemmelig bidragyder har desuden støttet projektet med to millioner kroner.

Naturkraft har et anlægsbudget på omkring 250 millioner kroner.

Attraktionen ventes at kunne tiltrække 200.000 gæster om året, når dørene bliver slået op fra juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce