Annonce
Kultur

Mingo laver bog om kærlighed sammen med Anders Agger: Nu udstiller han fotokunst i Restaurant Nordic

Mingo Nørager (tv) og Søren Lydig Kristensen med et par af Mingos billeder på væggene i Restaurant Nordic. Foto Poul Osmundsen.
Restauranten i Vester Strandgade har indgået aftale med fotograf Mingo Nørager om udstilling; lige nu arbejder fotografen sammen med journalist Anders Agger på en bog om kærlighed.
Annonce

RINGKØBING: Toget er lige kørt. En dampstribe hænger endnu tilbage i luften...

Men der er noget galt med skinnerne; der er bare en stump skinnelegeme komplet med ballastskærver, sveller og skinner, de ligger midt på en strand, og de fører fra ingen steder til intetsteds. Nede i strandkanten med foden i de brusende bølger står stopsignal og blinker advarende.

Hvad alt det betyder, kan gæster i den netop åbnede Restaurant Nordic i Vester Strandgade sikkert få masser af tid til at diskutere med hinanden, mens de nyder deres frokost eller middag.

Og skulle emnet blive udtømt inden desserten, er der adskillige andre fotos rundt om på restaurantens vægge, hvis symbolik passende kan være emne for en diskussion.

Det er i alt fald, hvad Søren Lydig Kristensen håber. Han er én af folkene bag den nyåbnede restaurant, og det var ham, der fik kontakten med manden bag billederne - fotokunstneren Mingo Nørager. De to bor dør om dør ude i kontorfællesskabet på Rindumgård, og det var sådan, de kom i kontakt med hinanden, fortæller han.

Også i sidebygningnen til restauranten, som Per Green netop har færdigrestaureret hænger der flere af Mingos billeder. Foto Poul Osmunden.
Annonce

Anders Agger-projekt

Som tidligere omtalt i Dagbladet har Anders Agger taget orlov fra sit job hos Danmarks Radio for at skrive en bog om kærlighed i forskellige afskygninger, og har i den forbindelse lejet sig ind i kontorfællesskabet. Bogens fotos står Mingo Nørager for, og de to - forfatter og fotograf - bruger selvfølgelig megen tid på kontoret.

- Det var der, jeg så Mingos billeder første gang, fortæller Søren Lydig Kristensen.

Han havde været på jagt efter nogle billeder til væggene i Restaurant Nordic, men havde ikke rigtig kunnet finde noget, han syntes passede til væggene i den atmosfæriske gamle bygning.

- En dag var jeg inde hos Anders og Mingo, og så nogle af hans billeder stå på gulvet. De passede måske ikke helt til en restaurant, men de havde noget over sig, jeg kunne lide, fortæller han.

Mingo Nørgaard viste sig at have mange andre billeder i sin portefølje, og sammen udvalgte han og Søren Lydig Kristensen nogle, som de syntes, passede til stedet.

Annonce

Et skud

Blandt dem er "Toget er kørt", der smykker væggen nederst i restauranten. Og hvis man tror, at det er Photoshop alt sammen, tager man gevaldigt fejl, fortæller Mingo Nørager.

- Mine billeder er ikke sat sammen i Photoshop. De er taget i ét skud. Det vil sige, at da jeg skulle tage "Toget er kørt", gennemtænkte jeg alt på forhånd, fik fem tons skærver, skinner og sveller kørt ud på stranden og bygget skinnelegemet op; hvad man ikke ser på billedet er kranen, vi brugte og andre køretøjer, siger han med et smil.

Først derefter tog han billedet; men det var ikke slut dermed.

- Så skulle jeg i gang med at bearbejde det; det er en proces, der ofte tager lang tid for mig. Nogle gange lader jeg billedet ligge en tid, før jeg gør det færdigt, så jeg kan se på det med andre øjne. Så jo, der ligger hårdt arbejde bag mine billeder, fastslår Mingo Nørager.

Samme fremgangsmåde er brugt ved mange af de andre billeder, der nu kan ses på væggene i Restaurant Nordic.

Annonce

Spaghetti Girl

Men der gemmer sig også overraskelser for restaurantens gæster. Ude på herretoilettet hænger således "Spaghetti Girl" - et eksempel på, at har man en smuk pige og en stor grydefuld (forhåbentlig kold) spaghetti, kan der sagtens komme fotokunst ud af det.

- Damerne må gerne kigge inden for og se billedet, hvis de lige banker på døren først, siger Søren Lydig Kristensen med et glimt i øjet.

Lige nu overvejer han og Mingo Nørager, dog, hvad de kan hænge op på væggen på dametoilettet. De skal heller ikke snydes...

Mingo Nørager bor til daglig i Herning, men har i denne tid selvfølgelig sin hyppige gang i Ringkøbing, hvor bogudgivelsen rykker stadig nærmere på.

- Faktisk havde jeg nu i forvejen en tilknytning til Ringkøbing, siger han.

- For mange år siden havde min to brødre og jeg en iskiosk i Algade, "Is på solsiden", hed den, som vi havde i vistnok tre sæsoner.

Iskrembranchen blev opgivet, men til gengæld har Mingo Nørager koncentreret sig om fotokunsten, og Søren Lydig Kristensen understreger, at interesserede er mere end velkomne til at kigge inden for - både for at få en kop kaffe eller noget mad og for at kigge billeder.

- Og gerne begge dele, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce