x
Annonce
Mindeord

Mindeord: Rejsepræsten Brogaard

Peter Brogaard Andersen. Foto: Jørn Deleuran

Skjern: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Peder Brogaard-Andersen fra Alice og Juhl Therkildsen, Ånumvej 131, Skjern:

Nu, hvor vi ikke mere har vor forhenværende sognepræst Peder Brogard Andersen iblandt os, er der skrevet en del om hans liv og gerning i vort sogn. Endnu har ingen berettet om hans sognerejser.

Vi var nok nogle stykker, der fortalte ham og Anna om rejserne med Felix Rejser, Indre Missions Rejsebureau. På et tidspunkt spurgte han Felix Rejser, om der kunne arrangeres nogle sogneture for Skjern-området. Så ville præsteparret gerne lede dem, og Juhl og jeg kunne bidrage med bl.a. buskørsel, uddeling af programmer til den efterhånden store kreds af trofaste rejsedeltagere og kaffebrygning i bussen.

Det blev til ialt 12 busrejser og tre flyrejser til mange forskellige rejsemål i 80'erne og 90'erne. Tre gange havde vi flyrejser til Israel i 1986, 1988 og 1991. Den lokale guide fortalte mange ting om landet,og ellers kunne Bibelen jo tages frem, og der kunne læses om, hvad der lige var sket på det pågældende sted.

Særligt gode var de gange, hvor vi var i gravhaven Gordons Golgata i Jerusalem. Her holdt Brogaard en skriftetale og holdt altergang for os.

I 1991 begyndte turen til Egypten, hvor vi blandt andet så det store museum, pyramiderne og landet langs Nilen. I Sankt Katharinaklosteret overnattede vi, og tidligt næste morgen var der mange af deltagerne, der kom op på Sinaj bjerg og fik solopgangen at se.

Turen gik så videre via Eilat til Israel. Sejladserne på Genesaret sø var særligt gode - faktisk som på Jesu tid. De mange steder i Jerusalem blev besøgt.

Engang gjorde en guide opmærksom på, at vi passerede stedet, hvor ruinerne af herberget lå, hvortil samaritaneren bragte den forslåede mand. "Ja, ja, husk på, at det kun var en lignelse, som Jesus fortalte", sagde Brogaard.

Der blev holdt morgen og aftenandagter på turene og ellers sunget en del i bussen. I Oberammergau holdt Brogaard gudstjeneste i den lille evangeliske kirke.

Vi havde dejlige ture blandt andet til Norge, Holland, Tyskland, Østrig, Schweiz og Norditalien.

Der blev taget hensyn til de gangbesværede. Og der blev tænkt på en lille gensynsfest efter hjemkomsten.

Gæsterne var glade for rejsepræstens ture og spurgte ofte: "Hvor mon vi skal hen næste år?"

Vi er taknemmelige for rejserne med Brogaards.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce