Annonce
Ringkøbing-Skjern

Med fuld fart ind i fremtiden: Digitalisering er tema for årets erhvervspris

De var finalister i Erhvervsprisen 2019, da emnet var den grønne omstilling: Forrest er det repræsentanterne for Skjern Paper, der vandt prisen. I midten direktør Jørgen Thomsen, til venstre John Nybo og til højre Nikolaj Thybo. Fra venstre Anders Aagaard og Søren Rossen Bech fra Runi, Claus Scotwin og Ole Strandbygaard fra Strandbygaard, Brian Madsen fra Fjordgården og Jesper Bilberg og Brian Agerbo fra Vestjyllands Andel. Foto: Mads Dalegaard
Corona-epidemien har for alvor sat fokus på virksomhedernes digitale muligheder på mange forskellige fronter. Men digitalisering kan også været meget andet end nethandel og online-møder. Har du eksempler på virksomheder, der har haft succes med det i bred forstand, så kan du være med til at finde årets erhvervspris-kandidater.

RINGKØBING-SKJERN: Kender du en virksomhed her i kommunen, der i særlig grad har forstået at udnytte digitaliseringen til at skabe en erhvervsmæssig succeshistorie? I så fald har du måske en kandidat til Erhvervsprisen 2020.

Coronakrisen har i høj grad været med til at sætte fokus på digitiale løsninger. Det gælder selvfølgelig ikke mindst nethandel, der boomede, mens de fysiske butikker vansmægtede under nedlukninger. Men det gælder også virksomheder, der pludselig opdagede digitaliseringens muligheder for at lade medarbejderne arbejde hjemmefra eller for at holde netmøder frem for at rejse på tværs af landet - og kloden - for at deltage i fysiske konferencer.

Men digitaliseringen er andet og mere endnu. Den kan også handle om at optimere produktionen i en virksomhed på kontoret og i produktionen, om robotstyring af virksomhedens lager og om brugen af  "digitale tvillinger" i produktionen - altså at en digital model kombineres med et fysisk produkt, så  den digitale udgave svarer nøje til den fysiske model, og eksempelvis kan testes, inden der fremstilles en prototype.

Annonce

Så hvis du kender en virksomhed, der er gået i spidsen, når det drejer sig om at benytte sig af de digitale muligheder, så skriv en begrundet anbefaling, og send den til souschef Lene Hindbo, Erhvervsrådet, på e-postadressen Lhh@rserhverv.dk.

Innovation og vækst

Formålet med den årlige erhvervspris er at fremhæve en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ved sit virke har skabt grobund for innovation og fortsatte vækstmuligheder.

Erhvervsprisen uddeles i et samarbejde mellem Vestjysk Lederforum og Dagbladet Ringkøbing-Skjern, og tager som tidligere år udgangspunkt i Ringkøbing-Skjern Kommunes styrkepositioner ved valget af tema til årets erhvervspris.

De fire væsentlige erhvervsmæssige styrkepositioner i kommunen er fødevarer, turisme, produktionsindustri og energi - den grønne satsning.

Sidste år var emnet grøn omstilling, og i år altså digitalisering.

Sidste frist for indsendelse af forslag er mandag den 2. november, og forslagene vil derefter indgå i vurderingen af, hvilke fem kandidater, der nomineres og dermed samtidig bliver portrætteret i Dagbladet.

Prisen uddeles ved Vestjysk Lederforums nytårskur.

Prisen består af 25.000 kroner plus et kunstværk.

Annonce

Kriterierne for prisen

For at en virksomhed skal kunne komme i betragtning til prisen, gælder følgende kriterier:

- Der skal være tale om virksomheder med ansatte.

- Virksomheden skal have mindst tre år på bagen.

- Virksomheden bør have en positiv udvikling i omsætning, bruttoresultat, nettoresultat og egenkapital.

- Virksomheden må ikke være part i større juridiske slagsmål.

- Virksomheden bør have en positiv udvikling i antal medarbejdere.

- Virksomheden må gerne være eksportorienteret.

- Virksomheden må gerne have en CSR-politik - det vil sige social ansvarlighed.

- Virksomheden må ikke have uregelmæssigheder som overskridelser af skatte- og miljølovgivning.

- Virksomheden må meget gerne kunne dokumentere innovation i form af produktudvikling, metodeændring og lignende.

- Virksomheden skal have hjemstedsadresse i kommunen.

- Virksomheden skal have styr på sin aktuelle økonomi.

Annonce

Tidligere kandidater

I 2019 vandt Skjern Paper. De øvrige nominerede var Hotel Fjordgården, Strandbygaards, Vestjyllands Andel og Runi.

I 2018 vandt Jyllands Park Zoo. De øvrige nominerede var Beach Bowl, Hotel Skjern, Westwind og WOW-Park.

I 2017 var vinderen Stauning Whisky; de øvrige nominerede var Slagter Kirkeby, Ejvinds Bageri, Hvide Sande Røgeri og FunkisFood.

I 2016 år blev Hydra Grene vinder af erhvervsprisen; de øvrige nominerede var YGS, Hvide Sande Havn, Linka og One Collection.

I 2015 fik Millpart prisen, mens de øvrige nominerede var Ådum Autoophug, Søms, Herborg Smede- og Maskinforretning og Esmarch Feriehusudlejning.

I 2014 var vinderen Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri; øvrige nominerede var VM Tarm, Ølstrup Special Beton, Ringkøbing-Skjern Installationsforretning og Vestjyllands Andel.

I 2013 var vinderen købmand Keld Hansen og Søndervig Supermarked. Øvrige nominerede var Primo Tours, AS Scan, Grene Danmark og Hansen & Larsen.

I 2012 vandt K. P. Komponenter erhvervsprisen; de øvrige nominerede var Skjern Papirfabrik, Landia og Strandbygaard Grafisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce