Annonce
Erhverv

Masser af medaljer til lokal spiritus: Knaplund Destilleri får hæder i USA

Karl Povlsen, ejer af Knaplund Destilleri i Tarm, modtog i uge 12 hele syv medaljer for sin gin, akvavit, moonshine, vodka og Whiskey. - Det var noget af en overraskelse. Det er den største konkurrence i verden af sin art, så det var en kæmpe ting at få den her anerkendelse. Privatfoto.
Knaplund Destilleri mellem Hoven og Sdr. Felding løb med syv medaljer, da man i uge 12 deltog i en konkurrence for små destillerier i Denver i USA. Det er en blåstempling af, at man laver noget af kvalitet, lyder det fra ejerne, som har deltaget i konkurrencen for første gang.

Hoven: Der var hæder til mikrodestilleriet Knaplund Destilleri, da man i uge 12 deltog i American Destilling Institutes Craft Spirit awards, som løb af staben i Denver i USA.

Selvom parret bag – Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen – har overværet konkurrencen tre gange tidligere, så er det første gang, de har deltaget med deres produkter i en konkurrence. Det var ikke nogen dum ide, for resultatet blev syv medaljer – fem bronze og to sølv – til mikrodestilleriets produkter indenfor fem forskellige kategorier; Moonshine, Vodka, Gin, Akvavit og Whiskey.

- Det var noget af en overraskelse. Det er den største konkurrence i verden af sin art. Den er hovedsageligt for små destilleriet, som der er mange med af. Så det er en kæmpe ting at få den her anerkendelse. Det at få medaljer i alle genrer, vi er stillet op i, det er helt vildt, siger Karl Povlsen.

Selvom der også er konkurrencer for destillerier i Europa, så var det en selvfølge, at Knaplunds produkter skulle stå sin prøve i Amerika.

- Vi er ikke som alle andre destillerier. Vi har mange andre ting end kun whiskey eller gin, siger ejer af Knaplund Destilleri Karl Povlsen.

- Vores produkter er meget inspireret af USA både med råvarer og produktionsmetoder, så vi synes, det var nærlæggende at sende nogle af produkterne til afprøvning derovre, siger Karl Povlsen.

Og med medaljerne in mente, så var det næppe nogen dårlig beslutning. Priserne skal nu bruges til at promovere for både de eksisterende og kommende produkter. Særligt sølvmedalje-vinderen i Rye Whiskeyen, som regnes for det fineste produkt i produktsamlingen, skal være med til at give et rygstød.

- Medaljerne kommer til at betyde, at vi kan fortælle, at vi laver nogle gode produkter. Selvom vi laver noget, der er anderledes end andre destillerier, så laver vi noget, der er godt nok både smags- og kvalitetsmæssigt, siger Karl Povlsen.

- Vi er vant til, at folk siger, at vores ting smager godt, men vi har ikke haft et bevis for et før nu. Så sådan en håndfuld medaljer her er da rigtig dejlig. Det er en blåstempling af, at man laver noget af kvalitet, siger han.

Rye Whiskeyen er fremstillet i USA af Karl Povlsen for tre år siden, og er sidenhen blevet fragtet hjem på fadene, hvor den har fået videre behandling, fremgår det af pressemeddelelsen. Den nye whiskey forventes på markedet i løbet af foråret.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Ringkøbing-Skjern

Erhvervsnavne: Fem nye selskaber stiftet

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce