Annonce
Erhverv

Masser af medaljer til lokal spiritus: Knaplund Destilleri får hæder i USA

Karl Povlsen, ejer af Knaplund Destilleri i Tarm, modtog i uge 12 hele syv medaljer for sin gin, akvavit, moonshine, vodka og Whiskey. - Det var noget af en overraskelse. Det er den største konkurrence i verden af sin art, så det var en kæmpe ting at få den her anerkendelse. Privatfoto.
Knaplund Destilleri mellem Hoven og Sdr. Felding løb med syv medaljer, da man i uge 12 deltog i en konkurrence for små destillerier i Denver i USA. Det er en blåstempling af, at man laver noget af kvalitet, lyder det fra ejerne, som har deltaget i konkurrencen for første gang.

Hoven: Der var hæder til mikrodestilleriet Knaplund Destilleri, da man i uge 12 deltog i American Destilling Institutes Craft Spirit awards, som løb af staben i Denver i USA.

Selvom parret bag – Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen – har overværet konkurrencen tre gange tidligere, så er det første gang, de har deltaget med deres produkter i en konkurrence. Det var ikke nogen dum ide, for resultatet blev syv medaljer – fem bronze og to sølv – til mikrodestilleriets produkter indenfor fem forskellige kategorier; Moonshine, Vodka, Gin, Akvavit og Whiskey.

- Det var noget af en overraskelse. Det er den største konkurrence i verden af sin art. Den er hovedsageligt for små destilleriet, som der er mange med af. Så det er en kæmpe ting at få den her anerkendelse. Det at få medaljer i alle genrer, vi er stillet op i, det er helt vildt, siger Karl Povlsen.

Selvom der også er konkurrencer for destillerier i Europa, så var det en selvfølge, at Knaplunds produkter skulle stå sin prøve i Amerika.

- Vi er ikke som alle andre destillerier. Vi har mange andre ting end kun whiskey eller gin, siger ejer af Knaplund Destilleri Karl Povlsen.

- Vores produkter er meget inspireret af USA både med råvarer og produktionsmetoder, så vi synes, det var nærlæggende at sende nogle af produkterne til afprøvning derovre, siger Karl Povlsen.

Og med medaljerne in mente, så var det næppe nogen dårlig beslutning. Priserne skal nu bruges til at promovere for både de eksisterende og kommende produkter. Særligt sølvmedalje-vinderen i Rye Whiskeyen, som regnes for det fineste produkt i produktsamlingen, skal være med til at give et rygstød.

- Medaljerne kommer til at betyde, at vi kan fortælle, at vi laver nogle gode produkter. Selvom vi laver noget, der er anderledes end andre destillerier, så laver vi noget, der er godt nok både smags- og kvalitetsmæssigt, siger Karl Povlsen.

- Vi er vant til, at folk siger, at vores ting smager godt, men vi har ikke haft et bevis for et før nu. Så sådan en håndfuld medaljer her er da rigtig dejlig. Det er en blåstempling af, at man laver noget af kvalitet, siger han.

Rye Whiskeyen er fremstillet i USA af Karl Povlsen for tre år siden, og er sidenhen blevet fragtet hjem på fadene, hvor den har fået videre behandling, fremgår det af pressemeddelelsen. Den nye whiskey forventes på markedet i løbet af foråret.

Annonce

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce