Annonce
Erhverv

Masser af medaljer til lokal spiritus: Knaplund Destilleri får hæder i USA

Karl Povlsen, ejer af Knaplund Destilleri i Tarm, modtog i uge 12 hele syv medaljer for sin gin, akvavit, moonshine, vodka og Whiskey. - Det var noget af en overraskelse. Det er den største konkurrence i verden af sin art, så det var en kæmpe ting at få den her anerkendelse. Privatfoto.
Knaplund Destilleri mellem Hoven og Sdr. Felding løb med syv medaljer, da man i uge 12 deltog i en konkurrence for små destillerier i Denver i USA. Det er en blåstempling af, at man laver noget af kvalitet, lyder det fra ejerne, som har deltaget i konkurrencen for første gang.

Hoven: Der var hæder til mikrodestilleriet Knaplund Destilleri, da man i uge 12 deltog i American Destilling Institutes Craft Spirit awards, som løb af staben i Denver i USA.

Selvom parret bag – Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen – har overværet konkurrencen tre gange tidligere, så er det første gang, de har deltaget med deres produkter i en konkurrence. Det var ikke nogen dum ide, for resultatet blev syv medaljer – fem bronze og to sølv – til mikrodestilleriets produkter indenfor fem forskellige kategorier; Moonshine, Vodka, Gin, Akvavit og Whiskey.

- Det var noget af en overraskelse. Det er den største konkurrence i verden af sin art. Den er hovedsageligt for små destilleriet, som der er mange med af. Så det er en kæmpe ting at få den her anerkendelse. Det at få medaljer i alle genrer, vi er stillet op i, det er helt vildt, siger Karl Povlsen.

Selvom der også er konkurrencer for destillerier i Europa, så var det en selvfølge, at Knaplunds produkter skulle stå sin prøve i Amerika.

- Vi er ikke som alle andre destillerier. Vi har mange andre ting end kun whiskey eller gin, siger ejer af Knaplund Destilleri Karl Povlsen.

- Vores produkter er meget inspireret af USA både med råvarer og produktionsmetoder, så vi synes, det var nærlæggende at sende nogle af produkterne til afprøvning derovre, siger Karl Povlsen.

Og med medaljerne in mente, så var det næppe nogen dårlig beslutning. Priserne skal nu bruges til at promovere for både de eksisterende og kommende produkter. Særligt sølvmedalje-vinderen i Rye Whiskeyen, som regnes for det fineste produkt i produktsamlingen, skal være med til at give et rygstød.

- Medaljerne kommer til at betyde, at vi kan fortælle, at vi laver nogle gode produkter. Selvom vi laver noget, der er anderledes end andre destillerier, så laver vi noget, der er godt nok både smags- og kvalitetsmæssigt, siger Karl Povlsen.

- Vi er vant til, at folk siger, at vores ting smager godt, men vi har ikke haft et bevis for et før nu. Så sådan en håndfuld medaljer her er da rigtig dejlig. Det er en blåstempling af, at man laver noget af kvalitet, siger han.

Rye Whiskeyen er fremstillet i USA af Karl Povlsen for tre år siden, og er sidenhen blevet fragtet hjem på fadene, hvor den har fået videre behandling, fremgår det af pressemeddelelsen. Den nye whiskey forventes på markedet i løbet af foråret.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Erhverv

Svineproducenter taber igen penge - men det skal nok blive godt igen

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vestjylland

Forbløffet udvalgsformand anede ikke, at Husby Klitplantage var i spil som nationalpark

Ringkøbing For abonnenter

Christian frygter møllelys: Vestas har indgået aftale med Vattenfall for at minimere generne - der er bare et problem...

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Annonce